Soru Araba, elektroniğe dışarı para gitmesin diye zam yapılıyor yalanı...

Reaksiyon puanı
4,724
Bu söz kabak tadı verdi dünya üzerinde her ülke üretmediği şeyi dışarıdan alırken belli ücret öder ülkesinden para çıkışı olur.

Bizde 65.000₺ etmeyecek egea araç 300.000₺ leri gördü, 5000₺ edecek iphone 13 22.000₺ lerde, Android cephesinde 2000₺ edecek Samsung S21 ultra 16.000₺ lerde, orta segment beyaz eşya set ve TV 25.000₺ lerde olması gereken fiyat 8000₺ oda max.

Bu işin içeriği şu maaş 75.000₺ maaş, saray günlük masrafı 10.000.000₺, Mercedes 4-5.000.000₺ bakımları lastik akü yedek parça vs, ve uçak filosu yazlık saray vs.

75.000₺ maaş bunların tamamını karşılar mı? Cevap sizde

Eğer karşılamaz diyorsanız yapılan zamların nedenini bulabilirsiniz.

İyi forumlar

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Saray masrafı Türkiye'nın yıllık bütçesiyle kıyaslayınca devede kulak kalıyor. Ha gereksiz midir bence evet, onun yerine daha faydalı işlere kullanılabilir.

Lakin şöyle bir sıkıntı varki Türkiye'de bu tür şeyler çok fazla rağbet görüyor, bak mesela 18 milyon öğrenci var Türkiye'de, biz daha şimdiden 2. ve 3. sınıf çocuklarının elinde tablet, telefon görmeye başladık. ÖTV sıfırlansa herkes bir anda saldırmaya başlar, 8000 TL'lik PS5 3-4 bin TL olursa dışarı akacak paranın haddi hesabı olmaz.

Şunu da ekleyeyim, sarayı yıkacağım parasını halka dağıtacağım veya TRT'yi satacağım parasını halka vereceğim gibi ucuz, popülist söylemlerle iktidar olunmaz, halk kucaklanmaz, daha gerçekçi davranılırsa belki halk ikna olabilir. Ne bileyim mesela, hemen her şeyi daha ucuza alalım yerine, daha fazla Fen lisesi yapalım, insanların çalışma koşulları kolaylaşsın, tarım ihracatını arttıralım denirse daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
4,724
Saray masrafı Türkiye'nın yıllık bütçesiyle kıyaslayınca devede kulak kalıyor. Ha gereksiz midir bence evet, onun yerine daha faydalı işlere kullanılabilir.

Lakin şöyle bir sıkıntı varki Türkiye'de bu tür şeyler çok fazla rağbet görüyor, bak mesela 18 milyon öğrenci var Türkiye'de, biz daha şimdiden 2. ve 3. sınıf çocuklarının elinde tablet, telefon görmeye başladık. ÖTV sıfırlansa herkes bir anda saldırmaya başlar, 8000 TL'lik PS5 3-4 bin TL olursa dışarı akacak paranın haddi hesabı olmaz.

Şunu da ekleyeyim, sarayı yıkacağım parasını halka dağıtacağım veya TRT'yi satacağım parasını halka vereceğim gibi ucuz, popülist söylemlerle iktidar olunmaz, halk kucaklanmaz, daha gerçekçi davranılırsa belki halk ikna olabilir. Ne bileyim mesela, hemen her şeyi daha ucuza alalım yerine, daha fazla Fen lisesi yapalım, insanların çalışma koşulları kolaylaşsın, tarım ihracatını arttıralım denirse daha iyi olabilir.
Haklısın ama bu düzeni onlar kurdu 2010 yılından sonra günden güne alım gücü düştü insanlar sahip olamayınca bide üstüne nefis iyice maymun iştahlı olduk ülkece, sana şimdi şunu yönelteyim evli misin bilmem evli veya değil yer yüzündeki her kadın senle 10 sene boyunca şehvetli sesle konuşsa kucak dansı yapsa pencereden kadınlar çıplak vücudunu gösterse veya karın böyle yapsa 10 sene cinsel ilişkin olmasan 10 sene içinde halin ne olur? En sonunda da karın veya kadınlar tamam cinsel ilişkiye girelim dese?

Uç bir örnek oldu ama dediğimi anla

10 seneden beri alımgücü günden güne düşen son senelerde sıfırlanan sadece fatura ve gıda alabilen halka Almanya refahı sunsan ne olur?

Tabiki adam kapısına audi a4 BMW 3 Mercedes e class Fiat Renault Peugeot hepsini çeker kullanmayacak ama çeker çünkü aç, ps 5 güzel örnek verdin onuda evdeki her televizyon için ayrı alır salon mutfak oda vs hepsine birer tane.

Tabiki olacak olan bu şahsen bunların hepsini yaparım çünkü herkes herşeye aç.

Bunu başta yapmasalardı iphone muş Mercedes miş ps 5 miş kimse önem vermeyecekti alıp kullanacaktı.

Bu milleti yeni hükümetin eğitmesi açlığını gidermesi çok zor olacak sadece ekonomi yerle bir olmadı ahlakta nefiste yerle bir oldu açlık tavan yaptı.

Nefis terbiyesi zor iştir ama nefse hiçbirşey tattırmazsan sonra o nefis sapkınlaşır yoldan çıkar bunu unutma, bu hükümet son 10 senede halka hiçbirşey tattırmadı cenneti vaat etti sadece, cennet milyar yıl sonra belki kimi cennete gidemeyecek bile zamanı belli olmayan birşeyi millete gideceksiniz diye söyleyip aç bırakırsan eninde sonunda olacağı bu, bu günahların hepsi millete cenneti vaat edenlerin üstünde.

Zira ne Allah ne peygamberler Ümmet leri açlık sefalet içinde yaşasın diye emretmedi herkes herşeyin sahibi olacak.

Yıkıntıyı toplamak uzun yıllar alacak kolay değil, bu ülkede akp yüzünden kendimi Allaha adadım cennet istiyorum diye şartlamış birine Almanya refahı sun, Allah bir daha aklına gelmez bile en sofisini getir oda yoldan çıkar bu yokluktan sonra, uzaktan demesi kolay, sen 5 parasız sofiye mercedes villa alacak ps 5 alacak alım gücü ver dünyayı gezecek alım gücü ver Alman gibi 3. CÜ aydan sonra Allahı unutur sen hatırlatsan iyi selam söyle Allaha der gerçer gider gene unutur.

İşte buda günah.

O yüzden son 20 senelik yaşam dilimi çok ayrıntılı örümcek ağı gibi her yerde.

Bunları ben sana ben yazdım yokluktayım bana alman refahını sunsalar bunları yazmama rağmen o anda istem dışı Allahı unutabilirim unuturum yalan söylemeyim, Türkiyede insanlar dünya hayatına başlayıp doymadı ki

Avrupalı BMW Mercedes audi hepsini sayısız kullandı kullanıyor Türk'ler hala egea alabilsem keşke hayali kuruyor ve alamıyorlarda

Araba mevzu bizde tabu oldu herkes arabayı gösteriş olarak görüyor al satçılık yapıyor avrupada öyle al sat mevzu yok çünkü araba çok ucuz, avrupada adam 2020 e class sedan alabilir ama gidip sw alıyor onuda tatil veya büyük alış veriş için kullanıyor sonra Fiat panda alıyor günlük işler için, sen burada passat sahibi birine Fiat panda kullandırabilir misin imkanı yok kullanmaz passat binmiş adam panda mı binecek der, buda kibir işte.

Bu milleti 1990 ahlakına getirip onun üzerinden eğitmek gerekiyor, akp öncesi Türk insanına panda bindirirsin ama günümüz Türk ü panda binmez

Hristiyanlar cennete giremeyecek mevzusu tamamen İslam camiasının kendini avutması zira batı dünya hayatını en güzeliyle yaşıyor dinlerinede bağlı ahlaklı bireyler hak hukuk yeme çiğneme yok

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Reis senin hesap mı hacklendi ? Döktürüyon resmen !

Bu saray deyince muhalefet şey sanıyor heralde Cumhurbaşkanı ve Eşi her gün orada yan yana geliyor hanım bugün ne yapsakta ülkeyi zarara sokrak veya ne yapsakta masraf çıkarsak diye hesap yapıyorlar flan sanıyor heralde bıkmadılar şu ucuz siyasi söylemden.

Helal olsun seninde söylediğin gibi şu Sarayı yıkacaz yok uçakları makam arabalarını satacaz gibi ucuz söylemleri yiyen kalmadı halk ÇÖZÜM İSTİYOR öneri bekliyor. Ama muhalefet çözüm üretemediğine hep aynı şeyleri söylüyor.

Taa 3 -4 sene önceki siyasi tartışmalar yıl 2021 oldu halen aynı tartışmalar muhalefet bıkmadı :( Allttaki video 2018 öncesine ait.

Bu bedavadan yok ÖTV sıfırlayacaz öğrenciye telefon tablet araba verecez tarzı laflarda TAMAMEN BOŞ.

Geçenlerde gene söylemiştim 2019 yılında ülkemizde satılan telefon sayısı 10 milyon cavarıydı. 10 milyon az buz bir rakam değil 1 yılda satılan. Buna kaçak yollarla gelenler çakma İMEI atılanlar dahil değil. Bir telefon ortalama 400 ile 1000 $ arası desek deli para gidiyor dışarı devlet bunu engellemeye çalışıyor kendince. Engellerken aynı zamanda kendisinede ek gelir sağlıyor.

Araba meselesine gelirsek şuan o kadar UÇUK vergiler var araba fiyatları resmen uçuk ama gende yıllık satış rakamları 1 milyona yaklaşmış. Bayilerde araba yok sıra var o derece. Sen bu arabadan vergiyi sıfırlararsa gene bu sefer 1 değil 3 milyon araba alırlar.

Ps5 ten tabletten PC'de sıfırlarsan ihtiyacı olmasada insanlar alır yani madem ucuz BORÇ HARÇ alır 3-5 sene onu ödemekle uğraşır. Zaten dolar yüksek 15-20 TL ye dayanır o zaman. Dış borç ve cari açıkta cabası.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Haklısın ama bu düzeni onlar kurdu 2010 yılından sonra günden güne alım gücü düştü insanlar sahip olamayınca bide üstüne nefis iyice maymun iştahlı olduk ülkece, sana şimdi şunu yönelteyim evli misin bilmem evli veya değil yer yüzündeki her kadın senle 10 sene boyunca şehvetli sesle konuşsa kucak dansı yapsa pencereden kadınlar çıplak vücudunu gösterse veya karın böyle yapsa 10 sene cinsel ilişkin olmasan 10 sene içinde halin ne olur? En sonunda da karın veya kadınlar tamam cinsel ilişkiye girelim dese?

Uç bir örnek oldu ama dediğimi anla

10 seneden beri alımgücü günden güne düşen son senelerde sıfırlanan sadece fatura ve gıda alabilen halka Almanya refahı sunsan ne olur?

Tabiki adam kapısına audi a4 BMW 3 Mercedes e class Fiat Renault Peugeot hepsini çeker kullanmayacak ama çeker çünkü aç, ps 5 güzel örnek verdin onuda evdeki her televizyon için ayrı alır salon mutfak oda vs hepsine birer tane.

Tabiki olacak olan bu şahsen bunların hepsini yaparım çünkü herkes herşeye aç.

Bunu başta yapmasalardı iphone muş Mercedes miş ps 5 miş kimse önem vermeyecekti alıp kullanacaktı.

Bu milleti yeni hükümetin eğitmesi açlığını gidermesi çok zor olacak sadece ekonomi yerle bir olmadı ahlakta nefiste yerle bir oldu açlık tavan yaptı.

Nefis terbiyesi zor iştir ama nefse hiçbirşey tattırmazsan sonra o nefis sapkınlaşır yoldan çıkar bunu unutma, bu hükümet son 10 senede halka hiçbirşey tattırmadı cenneti vaat etti sadece, cennet milyar yıl sonra belki kimi cennete gidemeyecek bile zamanı belli olmayan birşeyi millete gideceksiniz diye söyleyip aç bırakırsan eninde sonunda olacağı bu, bu günahların hepsi millete cenneti vaat edenlerin üstünde.

Zira ne Allah ne peygamberler Ümmet leri açlık sefalet içinde yaşasın diye emretmedi herkes herşeyin sahibi olacak.

Yıkıntıyı toplamak uzun yıllar alacak kolay değil, bu ülkede akp yüzünden kendimi Allaha adadım cennet istiyorum diye şartlamış birine Almanya refahı sun, Allah bir daha aklına gelmez bile en sofisini getir oda yoldan çıkar bu yokluktan sonra, uzaktan demesi kolay, sen 5 parasız sofiye mercedes villa alacak ps 5 alacak alım gücü ver dünyayı gezecek alım gücü ver Alman gibi 3. CÜ aydan sonra Allahı unutur sen hatırlatsan iyi selam söyle Allaha der gerçer gider gene unutur.
Senin istediğin refahı muhalefet 6 ay içerisinde gökten para yağdırarak mı getirecek? Bak hocam ÖTV sıfırlandığı anda herkes gider kredi çekerek borçla harçla ev, araba almaya çalışır. Sonra ödenemeyince de iflas eder herkes, çünkü artacak cari açığın haddi hesabı olmaz, ülke ekonimisi tıkanır. AKP'nin olduğu ilk 10 yıl fena değildi, sonra zamanla darbe girişimi oldu, Suriye'ye girdik, ambargo geldi, mülteciler falan. Ben boşuna demiyorum, sizin sandığınız kadar basit olsa işler keşke ama öyle değil. Bizim nüfus aralığımızda refaha sahip sadece Almanya ve Japonya var, onların seviyesine gelmek içinse ekonominin en az 3-4 katına çıkması gerek. Şöyle bir şey de var, bizim ülkenin yarısı asgari ücretli, asgari ücretliler aynı zamanda sürekli çocuk doyurma peşinde, (Mantıken dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretlilerin çocuk yapmaması gerek) İsveç, Norveç gibi bir yerde veya ada ülkesi olsan belki herkesi 2-3 yıl içinde refaha kavuşturursun düzgün bir yönetimle ama Türkiye'de sen tarıma yöneleyim, sanayileştireyim ülkeyi derken bir bakmışsın adamlar Doğu'nda Kürt devleti kurmuş, o yüzden de son 5 yıldır savunma sanayisine gidiyor ülkenin kaynakları.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Senin istediğin refahı muhalefet 6 ay içerisinde gökten para yağdırarak mı getirecek? Bak hocam ÖTV sıfırlandığı anda herkes gider kredi çekerek borçla harçla ev, araba almaya çalışır. Sonra ödenemeyince de iflas eder herkes, çünkü artacak cari açığın haddi hesabı olmaz, ülke ekonimisi tıkanır. AKP'nin olduğu ilk 10 yıl fena değildi, sonra zamanla darbe girişimi oldu, Suriye'ye girdik, ambargo geldi, mülteciler falan. Ben boşuna demiyorum, sizin sandığınız kadar basit olsa işler keşke ama öyle değil. Bizim nüfus aralığımızda refaha sahip sadece Almanya ve Japonya var, onların seviyesine gelmek içinse ekonominin en az 3-4 katına çıkması gerek. Şöyle bir şey de var, bizim ülkenin yarısı asgari ücretli, asgari ücretliler aynı zamanda sürekli çocuk doyurma peşinde, (Mantıken dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretlilerin çocuk yapmaması gerek) İsveç, Norveç gibi bir yerde veya ada ülkesi olsan belki herkesi 2-3 yıl içinde refaha kavuşturursun düzgün bir yönetimle ama Türkiye'de sen tarıma yöneleyim, sanayileştireyim ülkeyi derken bir bakmışsın adamlar Doğu'nda Kürt devleti kurmuş, o yüzden de son 5 yıldır savunma sanayisine gidiyor ülkenin kaynakları.

Nufus çok sakat bir şey :( Keşke şöyle 3-5 milyon Nufuslu mustakil bir ülke olsaydık. Öyle ülkelerde dert yok tasa yok. Etnik veya meshepsel çatışma yok adamlar kendilerini sadece hayatı yaşamaya veriyor. Ülke küçük olduğuna azda kazansalar aza bölündüğüne gene çok oluyor. Bizde paralar ve kaynaklar 90 milyona bölünüyor. Ayrıca ona göre hizmet yapman lazım paralar hep ziyan.

Biz gelmişik 90 Milyona. Birbirinden farklı 90 milyon insan. Üstüne kendi içinde ırkçılık yok meshepçilik yok dindar mısın laik misin yok sen şucusun ben bucuyumculuk flan. Bütün enerji kin nefret üstüne gidiyor. Büyük ülke olunca derdinde büyük oluyor. Ama orada şu olursa ne yaparız burada bu olursa ne yaparız dertleri flan :( Ülkenin kaynakları sürekli teröre gidiyor iç güvenliğe gidiyor etraf düşman dolu sıkıntı çok. Küçük bir ada ülkesi olsaydık ne vardı sanki...

Not: Bu arada harbiden iktidar değirse 6 ay içinde uçacaz kaçacaz her şey düzelecek sanan tipler var :)

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sen ve senin gibi insanlara gerçekten üzülüyorum.Hükümeti savunacağım diye kendinizi rezil ediyorsunuz.Hükümet değişirse her şey güllük gülistanlık olmayacak onun bizde farkındayız ama atladığın şeyler var.Hükümet değişirse bu ülkeye hukuk gelicek.Biri bir suç işlediğinde hak ettiği cezayı almış olucak.Şu anki hukuk sisteminde biri bir halt yiyor mahkemede kravat takıyor,özür diliyor iyi hal indirimi denip 2 yıl gibi komik bir ceza ile yırtıyor.Hükümet değişirse israf sarayı yıkılıp fabrikalar yapılacak ve yapılan fabrikalar sayesinde işsizlik azalacak.Hükümet değişirse vergiler normal seviyede olucak.Bugün hükümetin aldığı vergilerden bir çok insan şikayetçi.Hükümet vergi almıyor resmen vatandaşı soyuyor.Hükümet değişirse milletvekili maaşları normal seviyeye getirilecek.5 maaş 10 maaş alan milletvekilleri var.Cari açık diyorsun benim verdiğim vergi milletvekili maaşına gidiyor.Ülkeye bir faydası olduğunu görsem içim yanmayacak ama benim verdiğim vergi ile Sefa sürüyorlar.Hükümet değişirse ekonomi,eğitim gibi noktalarda bir anda olmasada zamanla iyi bir seviyeye geleceğiz.Adalet kalkınma Partisi bugün ülkedeki bir çok insanın psikolojisini bozdu.Bugün okumak isteyen gençlerin çoğu “Okusam ne olucak bu hükümet varken iş bulamam diyor” ve yurtdışında bir hayat düşünüyor.Ortada bu kadar kötü tablo varken bu hükümeti savunmak akıl tutulması yaşamakdır.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Sen ve senin gibi insanlara gerçekten üzülüyorum.Hükümeti savunacağım diye kendinizi rezil ediyorsunuz.Hükümet değişirse her şey güllük gülistanlık olmayacak onun bizde farkındayız ama atladığın şeyler var.Hükümet değişirse bu ülkeye hukuk gelicek.Biri bir suç işlediğinde hak ettiği cezayı almış olucak.Şu anki hukuk sisteminde biri bir halt yiyor mahkemede kravat takıyor,özür diliyor iyi hal indirimi denip 2 yıl gibi komik bir ceza ile yırtıyor.Hükümet değişirse israf sarayı yıkılıp fabrikalar yapılacak ve yapılan fabrikalar sayesinde işsizlik azalacak.Hükümet değişirse vergiler normal seviyede olucak.Bugün hükümetin aldığı vergilerden bir çok insan şikayetçi.Hükümet vergi almıyor resmen vatandaşı soyuyor.Hükümet değişirse milletvekili maaşları normal seviyeye getirilecek.5 maaş 10 maaş alan milletvekilleri var.Cari açık diyorsun benim verdiğim vergi milletvekili maaşına gidiyor.Ülkeye bir faydası olduğunu görsem içim yanmayacak ama benim verdiğim vergi ile Sefa sürüyorlar.Hükümet değişirse ekonomi,eğitim gibi noktalarda bir anda olmasada zamanla iyi bir seviyeye geleceğiz.Adalet kalkınma Partisi bugün ülkedeki bir çok insanın psikolojisini bozdu.Bugün okumak isteyen gençlerin çoğu “Okusam ne olucak bu hükümet varken iş bulamam diyor” ve yurtdışında bir hayat düşünüyor.Ortada bu kadar kötü tablo varken bu hükümeti savunmak akıl tutulması yaşamakdır.
Şu anki hukuk sisteminde neyi beğenmiyorsun? Muhalefetin nasıl bir "Biz seçilirsek hukuk sistemini şöyle düzenleyeceğiz" vaadi var? Ne güzel mantık, saray yıkılacak sonra gökten para yağacak o paraylada fabrika açılacak, sonra da işsizlik çözülecek ne güzel mantık. Hadi Saray'ı yıktın diyelim, bu nasıl para sağlayacak? Ne kadar tasarruf sağlayacak en fazla? Yıkalım, yakalım vaadiyle iktidar olunmaz. Vergileri azaltsan nereden para girecek devletin kasasına? Muhalefet doğru düzgün eğitim sistemi hakkında vaadi de yok bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Şu anki hukuk sisteminde neyi beğenmiyorsun? Muhalefetin nasıl bir "Biz seçilirsek hukuk sistemini şöyle düzenleyeceğiz" vaadi var? Ne güzel mantık, saray yıkılacak sonra gökten para yağacak o paraylada fabrika açılacak, sonra da işsizlik çözülecek ne güzel mantık. Hadi Saray'ı yıktın diyelim, bu nasıl para sağlayacak? Ne kadar tasarruf sağlayacak en fazla? Yıkalım, yakalım vaadiyle iktidar olunmaz. Vergileri azaltsan nereden para girecek devletin kasasına? Muhalefet doğru düzgün eğitim sistemi hakkında vaadi de yok bildiğim kadarıyla.
Sen şu an ki hukuktan memnunsan demek ki uzayda yaşıyorsun.Günümüzde hangi suçlu hak ettiği cezayı alıyor? Adam birini taciz ediyor karakola gidiyor ifadesi alınıyor sonra serbest bırakılıyor.Bir tanesi kadını bıçaklıyor,tehdit ediyor sonra mahkemeye çıkıyor.Kravat takıyor,ben masumum diyip 2 yada 3 yılla yırtıyor.O savunduğun saray israfın kralı.Cumhurbaşkanı ve ona yalakalık yapan şahıslar dışında kimseye faydası yok.Vatandaş geçinemiyor beyimiz saray yaptırıp krallar gibi yaşıyor.Sorun sadece yüksek vergiler değil.Yüksek vergiler kadar milletvekillerinin gereğinden fazla kazanması.Vergileri ve milletvekili maaşları kısıldığı zaman hem halk hemde devletin kasası rahatlar.

Son düzenleyen moderatör:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Hükümet değişirse bu ülkeye hukuk gelicek

Reis hukuk bir yerde satılan bir şey mi ? ALmış iken fazla alında kenarda dursun :) Şuan muhalefet içinde hak adalet hukuk var mı ki ülkeye getirsin ! Dağa doğrusu 7 parti birleşecek ve damdan düşer gibi Hukuk getirecek hee :D Buna harbi inanıyon birde.

.Hükümet değişirse israf sarayı yıkılıp fabrikalar yapılacak ve yapılan fabrikalar sayesinde işsizlik azalacak.

Yaa hee hee diyesim geldi :D Saray yıkılacak ve zengin olacaz flan mı sanıyon harbi ! Dünyada bütün ülkelerin devlet işlerinin yürültüldüğü büyük bir bina vardır tüm dünya buna israf demiyor ama bizim ülkeye göre israf orayı yıkacaz hemen... Cumhurbaşkanı gecekonduda oturacak gelen devlet adamlarını yer sofrasında karşılayacak hedef o heralde ...

Dünyada bana devletin fabrika açtığı 3 tane ülke sayabilir misin ? Geçin bu ayakları devlet fabrika flan açmaz. Şunu öğrenin artık. Fabrikaları özel şirketler şahıslar veya yabancılar açar. Devlet ancak alt yapı üst yapı ve kredi desteği flan verir yada destekleme verir. Devlet fabrika açmaz. Devlet fabrika açtımı orası kamu kurumu olur ve oraya çaycı bile alırken KPSS ile alman gerekir. O fabrikalarda verimli olmaz. Özel sektörde 3 bin TL ye çalışacak adam kamu yeri oldumu 5-6 bin TL maaş almak zorunda. Hakları çok fazla 5 ten sonra çalışmaz primleri fazla flan devletin açtığı fabrika piyasa ile rekabet edemez ZARAR EDER: Edeceği zararda gene devletin sırtına biner. Ayrıca oralar siyasi partiler için arpalık olur. Yönetim kadrosuna kendi adamlarını doldururlar sürekli.

Hükümet değişirse vergiler normal seviyede olucak.

Hangi vergi nasıl kaldırılacak ve yeirne nerden para sağlanacak ! Çok kolay bir soru dimi ? Şunun cevabını ver tamam diyecem... ÖTV sıfırladım KDV'yi kaldırdım herkese 1000 er TL verdim demekle olmuyor bu işler o aradi parayı nerden bulacan ! Hem özelleştirmeye karşılar serbest piyasaya ve yatırımcıya karşılar. Hem tüm fabrikaları devlet kuracak hemde vergileri kaldıracak bu para nerden gelecek devlete !!!

Hükümet değişirse milletvekili maaşları normal seviyeye getirilecek

Bunun için iktidar olması mı lazım illaha muhalefetin ! Çıksınlar desinler ki biz muhalefette iken bile bu paraları almayacaz bu para çok. Şu kadarını öğrencilere burs verecez fakire fukaraya dağıtacaz desinler tutan mı var ? Ama mecliste vekil maaşı görüşüldümü hepsi en önde el kaldırıyor...

5 maaş 10 maaş alan milletvekilleri var

Yasal olarak bir devlet memuru devletten 2 yere kadar maaş alabilir. 2 farklı iş yapıyorsa. AMa bu adam real hayatta başka firmalara ortaklığı veya yöneticiliği flan varsa oradan maaş alması devleti seni beni neden bağlar ! Muhalefet gidiyor bilmem kimin danışmanı özel sektördende para alıyormuş. Yaa adam özelden isterse 100 maaş alsın bizene bundan devletten max 2 alabilir. 2 den fazla alan varsa çöksün muhalefet boğazına tutan mı var ?

Not: Ayrıca bir örnek vereyim. Deniz Baykal tanıyorsun değil mi ? 2018 seçimlerinden beridir meclise sadece 1 defa gelmiş ve o günden beridir maaş alıyor vekilliğin bütün haklarından faydalanıyor bu normal mi ? ( Hasta bir insanı aday yapıp neden seçtirir muhalefet meclise gelemiyeceğini bile bile )

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Reis hukuk bir yerde satılan bir şey mi ? ALmış iken fazla alında kenarda dursun :) Şuan muhalefet içinde hak adalet hukuk var mı ki ülkeye getirsin ! Dağa doğrusu 7 parti birleşecek ve damdan düşer gibi Hukuk getirecek hee :D Buna harbi inanıyon birde.

Yaa hee hee diyesim geldi :D Saray yıkılacak ve zengin olacaz flan mı sanıyon harbi ! Dünyada bütün ülkelerin devlet işlerinin yürültüldüğü büyük bir bina vardır tüm dünya buna israf demiyor ama bizim ülkeye göre israf orayı yıkacaz hemen... Cumhurbaşkanı gecekonduda oturacak gelen devlet adamlarını yer sofrasında karşılayacak hedef o heralde ...

Dünyada bana devletin fabrika açtığı 3 tane ülke sayabilir misin ? Geçin bu ayakları devlet fabrika flan açmaz. Şunu öğrenin artık. Fabrikaları özel şirketler şahıslar veya yabancılar açar. Devlet ancak alt yapı üst yapı ve kredi desteği flan verir yada destekleme verir. Devlet fabrika açmaz. Devlet fabrika açtımı orası kamu kurumu olur ve oraya çaycı bile alırken KPSS ile alman gerekir. O fabrikalarda verimli olmaz. Özel sektörde 3 bin TL ye çalışacak adam kamu yeri oldumu 5-6 bin TL maaş almak zorunda. Hakları çok fazla 5 ten sonra çalışmaz primleri fazla flan devletin açtığı fabrika piyasa ile rekabet edemez ZARAR EDER: Edeceği zararda gene devletin sırtına biner. Ayrıca oralar siyasi partiler için arpalık olur. Yönetim kadrosuna kendi adamlarını doldururlar sürekli.

Hangi vergi nasıl kaldırılacak ve yeirne nerden para sağlanacak ! Çok kolay bir soru dimi ? Şunun cevabını ver tamam diyecem... ÖTV sıfırladım KDV'yi kaldırdım herkese 1000 er TL verdim demekle olmuyor bu işler o aradi parayı nerden bulacan ! Hem özelleştirmeye karşılar serbest piyasaya ve yatırımcıya karşılar. Hem tüm fabrikaları devlet kuracak hemde vergileri kaldıracak bu para nerden gelecek devlete !!!

Bunun için iktidar olması mı lazım illaha muhalefetin ! Çıksınlar desinler ki biz muhalefette iken bile bu paraları almayacaz bu para çok. Şu kadarını öğrencilere burs verecez fakire fukaraya dağıtacaz desinler tutan mı var ? Ama mecliste vekil maaşı görüşüldümü hepsi en önde el kaldırıyor...

Yasal olarak bir devlet memuru devletten 2 yere kadar maaş alabilir. 2 farklı iş yapıyorsa. AMa bu adam real hayatta başka firmalara ortaklığı veya yöneticiliği flan varsa oradan maaş alması devleti seni beni neden bağlar ! Muhalefet gidiyor bilmem kimin danışmanı özel sektördende para alıyormuş. Yaa adam özelden isterse 100 maaş alsın bizene bundan devletten max 2 alabilir. 2 den fazla alan varsa çöksün muhalefet boğazına tutan mı var ?

Not: Ayrıca bir örnek vereyim. Deniz Baykal tanıyorsun değil mi ? 2018 seçimlerinden beridir meclise sadece 1 defa gelmiş ve o günden beridir maaş alıyor vekilliğin bütün haklarından faydalanıyor bu normal mi ? ( Hasta bir insanı aday yapıp neden seçtirir muhalefet meclise gelemiyeceğini bile bile )
Senin gibileri gördükçe ülkemizin ne kadar acınası bir durumda olduğunu fark ediyorum.Hukuk satılan bir şey mi? ???.Bir insanın birini öldürüp 2-3 yılla yırtması,birinin yaptığı adiliğin yanına kar kalması ne kadar doğru? Hukuğu devlet satın almaz ama düzenler.Devlettekiler buna Fransız mı? en kötü diğer ülkelerde nasıl işliyor? diye bakabilir.Saray konusuna gelince Adalet Kalkınma partisinden önce Saray varmıy dı? Gelen her misafir en iyi şekilde ağırlandı.Saray gereksiz bir israf onun yerine Eğitime yatırım yapılabilir.Dünyada bana devletin fabrika açtığı 3 tane ülke sayarmısın? ??? Sen uzayda yaşıyorsun galiba.Tank Palet fabrikası hani Şu Katarlılara satılan onu kim yaptı? O fabrikayı uzaylılar mı yaptı? Vergi olayına gelince devlet vergi almasın demiyoruz abartılı vergi almasın.Bugün piyasa değeri bizim paramızla 140000 TL olan bir araba bizim ülkemizde 320000 TL ye satılıyor.Bu sence normal mi? Yüzde 120 vergi almak nasıl bir zihniyet tir? Bunu nasıl savunabiliyorsun? Milletvekili maaşlarına gelince CHP,AKP yada başka parti fark etmez ekonomi düzelecek, vatandaş iyi bir hayat yaşamalı diyorsak herkes fedakarlık yapmalı.Cumhurbaşkanı bugün 100000 TL ye yakın maaş alıyor.Sana soruyorum bu parayı hak edecek ne yapıyor? Aynı şekilde 50000-60000-80000 TL kazanan milletvekilleri var ve bu paraların çoğu vergi ve hazineden veriliyor.Özel sektör falan hikaye.Cumhurbaşkanı bugün 25000 yada 30000 TL kazansa yetmeyecek mi ona? Adalet Kalkınma partisi bugün ülkede bir çok insanı mutsuz etmektedir.Zengin daha fazla zenginleşti,fakir daha da fakirleşti.Bugün KPSS okuyan adam yüksek puan alsada bir yere giremiyor ama düşük puan alan AKP den torpili varsa devlette hiçbir vasfı olmasada iş bulabiliyor.Böyle bir düzeni, böyle bir sistemi nasıl savunabiliyorsun? Bugün Adalet Kalkınma partisi gittiğinde elbette herşey dört dörtlük olmayacak ama bazı saçmalıklar, bazı yanlışlar ortadan kalkacak.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Senin gibileri gördükçe ülkemizin ne kadar acınası bir durumda olduğunu fark ediyorum.Hukuk satılan bir şey mi? ??? .Bir insanın birini öldürüp 2-3 yılla yırtması,birinin yaptığı adiliğin yanına kar kalması ne kadar doğru? Hukuğu devlet satın almaz ama düzenler.Devlettekiler buna Fransız mı? en kötü diğer ülkelerde nasıl işliyor? diye bakabilir.Saray konusuna gelince Adalet Kalkınma partisinden önce Saray varmıy dı? Gelen her misafir en iyi şekilde ağırlandı.Saray gereksiz bir israf onun yerine Eğitime yatırım yapılabilir.Dünyada bana devletin fabrika açtığı 3 tane ülke sayarmısın? ??? Sen uzayda yaşıyorsun galiba.Tank Palet fabrikası hani Şu Katarlılara satılan onu kim yaptı? O fabrikayı uzaylılar mı yaptı? Vergi olayına gelince devlet vergi almasın demiyoruz abartılı vergi almasın.Bugün piyasa değeri bizim paramızla 140000 TL olan bir araba bizim ülkemizde 320000 TL ye satılıyor.Bu sence normal mi? Yüzde 120 vergi almak nasıl bir zihniyet tir? Bunu nasıl savunabiliyorsun? Milletvekili maaşlarına gelince CHP,AKP yada başka parti fark etmez ekonomi düzelecek, vatandaş iyi bir hayat yaşamalı diyorsak herkes fedakarlık yapmalı.Cumhurbaşkanı bugün 100000 TL ye yakın maaş alıyor.Sana soruyorum bu parayı hak edecek ne yapıyor? Aynı şekilde 50000-60000-80000 TL kazanan milletvekilleri var ve bu paraların çoğu vergi ve hazineden veriliyor.Özel sektör falan hikaye.Cumhurbaşkanı bugün 25000 yada 30000 TL kazansa yetmeyecek mi ona? Adalet Kalkınma partisi bugün ülkede bir çok insanı mutsuz etmektedir.Zengin daha fazla zenginleşti,fakir daha da fakirleşti.Bugün KPSS okuyan adam yüksek puan alsada bir yere giremiyor ama düşük puan alan AKP den torpili varsa devlette hiçbir vasfı olmasada iş bulabiliyor.Böyle bir düzeni, böyle bir sistemi nasıl savunabiliyorsun? Bugün Adalet Kalkınma partisi gittiğinde elbette herşey dört dörtlük olmayacak ama bazı saçmalıklar, bazı yanlışlar ortadan kalkacak.
Savunma sanayisi başka. Memur falan artık memur olmaz ve olmamalı zaten, sırf devlete yük, özelleştirme en mantıklısı. Muhalefetin iktidara geçmesini görmek istiyorsan devletiçi zihniyeti bırakacaksın. Vergi olmazsa ülke kasasına para girmez, herkes borçla harçla ev, araba alır cari açık tavan yapar sonrada herkes iflas eder. Keşke her şeyi çocuk oyuncağı sanmasan.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Savunma sanayisi başka. Memur falan artık memur olmaz ve olmamalı zaten, sırf devlete yük, özelleştirme en mantıklısı. Muhalefetin iktidara geçmesini görmek istiyorsan devletiçi zihniyeti bırakacaksın. Vergi olmazsa ülke kasasına para girmez, herkes borçla harçla ev, araba alır cari açık tavan yapar sonrada herkes iflas eder. Keşke her şeyi çocuk oyuncağı sanmasan.
Vergi olmasın mı diyorum? Abartılı vergi alınmasın diyorum.Ülke kasasına para girecekse milletvekillerine abartılı maaş vermeyeceksin.Daha yazılanı bile anlayamıyorsun.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Vergi olmasın mı diyorum? Abartılı vergi alınmasın diyorum.Ülke kasasına para girecekse milletvekillerine abartılı maaş vermeyeceksin.Daha yazılanı bile anlayamıyorsun.
Abartılı bulduğun hangi vergi var? Milletvekili maaşları devede kulak, ülkenin yıllık gelirine falan bak bence, öyle çok fark ettirecek bir masrafı olduğunu sanmıyorum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Tank Palet fabrikası hani Şu Katarlılara satılan onu kim yaptı?

Dünyadan şuan 2021 yılında devlet tarafından fabrika açan ülke say diyorum sana :)

Bana 1960 larda yapılmış fabrikayı söylüyorsun :D Üstüne o fabrika nerde ne üretmiş hani tanklar ! 70 senedir devletin sırtında yük. Şuan Katar ve BMC üstünden yarı özel olduda bir tank üretebilme ihtimali oldu. Motor satacak ülke bulunsa seri şekilde tank ta üretecek...

ir insanın birini öldürüp 2-3 yılla yırtması,birinin yaptığı adiliğin yanına kar kalması ne kadar doğru? Hukuğu devlet satın almaz ama düzenler

Kanunda her şey belgeye delile bakar. Öyle kafana göre kesinleştiremeden ömür boyu hapis veremezsin. Veya kanunda iyi hal indirimi diye bir şey varken uygulamamazlık yapamazsın. Yargıçlar savcılar hakimler aynı kaldıktan sonra sen ne sanıyorsun 1-2 yıl içinde her şey değişecek flan mı harbiden !

Bugün piyasa değeri bizim paramızla 140000 TL olan bir araba bizim ülkemizde 320000 TL ye satılıyor.Bu sence normal mi? Yüzde 120 vergi almak nasıl bir zihniyet tir?

O halde bile 1 milyon araba satılıyor sen o arabaları 150 bin TL ye sat yılda 5 milyon araba satılır... Sen herkesi aç sanıyon ülkede 90 milyonluk ülkede maddi durumu iyi olanlar 2 şer 3 er alır arabaları. O kadar uyguna ver asgari ücretli bile kredi çeker borç harç senetle araba almaya çalışır.

Senin para hesabından haberin yok :) 50-100 bin TL yi para sanıyon Cumhurbaşkanı veya Vekiller için.... Onlar 15-20 bin TL alırsak uçacaz kaçacaz sanarsın birde Allah bilir...

Ben sana diyorum ki muhalefet daha kendi içindeki sorunları çözememiş. Kendi içine adalet eşitlik hak hukuk getirememiş ülkeye getirecek sanıyorsun :) hemde bunu 6-7 parti ile yapacak ! Çok farklı görüşte ve ideolojide 7 parti bir araya gelecek bunlardan biri HDP ve ülkeyi kurtaracaklar... Aynen aynen kesin öyle olur.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Hükümet değişirse milletvekili maaşları normal seviyeye getirilecek.5 maaş 10 maaş alan milletvekilleri var.Cari açık diyorsun benim verdiğim vergi milletvekili maaşına gidiyor.Ülkeye bir faydası olduğunu görsem içim yanmayacak ama benim verdiğim vergi ile Sefa sürüyorlar.
Hükümet değişirse milletvekili maaşları normal seviyeye mi gelecek? Tarafsız şekilde düşün ve bak. Ne zaman iktidara talip olan Millet İttifakının herhangi bir parti liderinden milletvekili maaşlarını düşüreceğiz lafını duydun? Hiç bu kadar para alıp geçinen vekiller bundan vazgeçerler mi?