Soru En güvenli ücretsiz bulut depolama servisi hangisi

PES.ETMEK.YOK.KNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar gizliliğim (-iz) için kullanabileceğim en güvenli ücretsiz bulut depolama servisi hangisidir? Uçtan uca şifreleme, dosya paylaşımında şifreleme vs. Şirketler, hükümet, servislerin dosyalarımızın içeriğini görüntüleyemeyeceği verilerimizin paylaşılmadığı ve uygulamanın sahiplerinin bile dosyalarımıza erişip göremeyeceği bir uygulama var mıdır?
Varsa yardım lütfen. İyi günler...

PES.ETMEK.YOK.KNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim kusura bakma ama Google Drive berbat güvenlik sunuyor. Güvenlik lazım bana. Adamların çalışanları bile açıp bakabiliyor verilerimize, bu mu güvenlik? bu mu gizlilik? (Düzenlendi.)

Son düzenleme:

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
Mega iyi depolama veriyor ama güvenlik açısından emin değilim

f1rinci

Asistan
Reaksiyon puanı
83
box ve dropbox. ancak az alan veriyor.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Kardeşim kusura bakma ama Google Drive berbat güvenlik sunuyor. Güvenlik lazım bana. Adamların çalışanları bile açıp bakabiliyor verilerimize, bu mu güvenlik? bu mu gizlilik? (Düzenlendi.)
O zaman hiçbir şekilde sen Drive kullanma.Kimse sana %100 güvenlik sunmaz.Verilerin çok önemliyse eğer USB bellek alırsın.Bu gidişle sen Bulut'u unut dostum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Google çalışanı: İnsanların verilerine açıp bakabiliyorum.

PES.ETMEK.YOK.KNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google çalışanı: İnsanların verilerine açıp bakabiliyorum.
Biraz gizlilik politikası vs. araştırsaydınız zaten görürdünüz. Bu şekilde düşünmenize üzüldüm. Bahsettiğiniz Google, bilinmeyen nadir uygulamalardan az güvenlik sunuyor. Uçtan uca şifreleme sunan ve mahremiyete saygı duyup, önem veren şirketlerden bahsetmiştim. Ne yazık ki bu forumdan hayır gelmez. İyi forumlar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Biraz gizlilik politikası vs. araştırsaydınız zaten görürdünüz. Bu şekilde düşünmenize üzüldüm. Bahsettiğiniz Google, bilinmeyen nadir uygulamalardan az güvenlik sunuyor. Uçtan uca şifreleme sunan ve mahremiyete saygı duyup, önem veren şirketlerden bahsetmiştim. Ne yazık ki bu forumdan hayır gelmez. İyi forumlar.
Google, servislerini kendi ürünlerini geliştirmekten başka hiçbir şey için kullanmayan nadir firmalardan birisi. Google, hiçbir verisini başka bir firmaya para karşılığında satmaz. Güvenlik için tek kıstas uçtan uca şifreleme değil. Dünya üzerinde Google gibi sunuculara sahip tek şirket Amazon olabilir. Bu sunucuların nasıl korunduğuna dair şimdi uzun uzun yazmayacağım ama araştırsaydınız zaten görürdünüz :) Kimse öyle kafasına göre girip sizin bulutta ne depoladığınıza bakmadığı gibi bakamaz da zaten. Uçtan uca şifreleme sisteminin dosya şifreleme ile alakalı olmadığından falan da bahsetmeyeceğim. Onun kullanım alanı ayrı. Ayrıca, bir ürüne para vermiyorsanız hem kalite hem de güvenlik bekleyemezsiniz. Para vermediğiniz her üründe aslında ürün sizsinizdir.