Soru Babaya Xbox Series S Aldırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
İşe şu yönden bakalım. 6000 TL alırken elektrik, su, daire kirası gibi ücretlerinden bildiğim kadarıyla muaf. Aslında çok gideri yok. Kömür derken cami içinde bu bağışlar ile alınmıyor mu? 1 maaşını vermesi zor olmasa gerek.

Ecel121

Asistan
Reaksiyon puanı
106
İşe şu yönden bakalım. 6000 TL alırken elektrik, su, daire kirası gibi ücretlerinden bildiğim kadarıyla muaf. Aslında çok gideri yok. Kömür derken cami içinde bu bağışlar ile alınmıyor mu? 1 maaşını vermesi zor olmasa gerek.
Neden Muafmış Ödüyor Ayrca Babam Hiçbir Zaman Camiden Bağış Almadı Hatta Bazı İş Arkadaşları toplamaya çalışmış adam kendi istememiş

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Öncelikle Dalga Geçmek Yerine Keşke Yardım Etseydiniz 2.Olarak İmam Olmasını Keşke Vurgulamasaydım :/ Ben Orada Adamın Mesleğini Maaşını Görün Diye Yaptım Mesela Adam’ın Mesleği Zor Olsa Ve Maaşı Bu Saatlere Göre Az Olsa Kanka Adam Zor Durumda Xbox’u Boş Ver Diyebilirdiniz
Dalga geçmedim.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Taksitle alsanız? Daha karlı olur

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Ya bakın arkadaşlar, imam olduğu için şeytan icadı vs. diye düşünür diyen arkadaşları yanlış anladınız. O kişi "senin baban böyle düşünür" demeyi kastetmedi, bu tarz düşünceye sahip imam-hocaların sayısı çok fazla olduğu için genelleme yaptılar. Böyle düşünen kişinin çok fazla olduğunu nereden biliyorsun diyen olursa diyeyim. Zaten sosyal medyada çok fazla görüyoruz onun dışında 1 yıl boyu yurtta kaldım. Bu kafada hoca o kadar fazlaydı ki. Yani siz yanlış anlamışsınız onları "tüm imamlar öyle" demediler. Çok fazla olduğu için genelleme yaptılar.

Xbox şeytan icadı mı ? Bir imamın böyle demesinin bir ihtimal olduğunun aklınıza gelmesi ve bir imamın böyle bir şey demesi doğru değil.
Dostum bir imamın böyle deme ihtimali Türkiye'de çok yüksek maalesef.

Ecel121

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Taksitle alsanız? Daha karlı olur
Babam Gelsin 3 Taksitle Al Dicem?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya bakın arkadaşlar, imam olduğu için şeytan icadı vs. diye düşünür diyen arkadaşları yanlış anladınız. O kişi "senin baban böyle düşünür" demeyi kastetmedi, bu tarz düşünceye sahip imam-hocaların sayısı çok fazla olduğu için genelleme yaptılar. Böyle düşünen kişinin çok fazla olduğunu nereden biliyorsun diyen olursa diyeyim. Zaten sosyal medyada çok fazla görüyoruz onun dışında 1 yıl boyu yurtta kaldım. Bu kafada hoca o kadar fazlaydı ki. Yani siz yanlış anlamışsınız onları "tüm imamlar öyle" demediler. Çok fazla olduğu için genelleme yaptılar.

Benim Babam Öyle Bir İmam Değil Arkadaş Gelip Sen Babama Cahil Dersen Bende Savunurum O Kadar.

Realhas the Great

Profesör
Reaksiyon puanı
7,987
Babanla güzelce konuş derslerin bitince oyun oynayıp kafa dağıtmaya ihtiyacın olduğunu anlat borcu falan yoksa alır bence.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Babam Gelsin 3 Taksitle Al Dicem?

Benim Babam Öyle Bir İmam Değil Arkadaş Gelip Sen Babama Cahil Dersen Bende Savunurum O Kadar.
Babana cahil demedim ki. Veya öyle söyleyen arkadaşlar cahil demedi ki. Senin babanı tanımadıkları için genelleme yaptılar. Bunu anlamak çok zor değil. Belki sizin babanız öyle değil ama toplumda öyle imamlar-hocalar 100'lerce olduğu için genelleme yapmaları kadar normal bir şey yok. Kimse sizin babanıza laf etmedi sakin olun.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
İlk olarak dostunuz değilim. İkincisi doğru olmadığını zaten belirttim. Kaldı ki bunun sayısını tespit etmek de mümkün değil. Bu algıyı yıkmanız lazım.

Ecel121

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Babana cahil demedim ki. Veya öyle söyleyen arkadaşlar cahil demedi ki. Senin babanı tanımadıkları için genelleme yaptılar. Bunu anlamak çok zor değil. Belki sizin babanız öyle değil ama toplumda öyle imamlar-hocalar 100'lerce olduğu için genelleme yapmaları kadar normal bir şey yok. Kimse sizin babanıza laf etmedi sakin olun.
Tamam da Direk Olarak Böyle Bir Ön Yargı Hak Etmiyor Kimse Böyle Bir Tepki Gayet Doğal Burada İşi Araştırmadan Gelip Her Şeyi Bir Kişiye Yükleyen Sizlersiniz Sadece “İMAM” Dedim

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
İlk olarak dostunuz değilim. İkincisi doğru olmadığını zaten belirttim. Kaldı ki bunun sayısını tespit etmek de mümkün değil. Bu algıyı yıkmanız lazım.
Sayısını tespit etmek mümkün değil fakat ülke gündemini araştırırsanız ve etrafınıza bakarsanız çok fazla olduğunu anlamak mümkün. Mesela ben kendi etrafımdan örnek verdim ve böyle insanları çok fazla gördüğümü söyledim. Böyle her şeye "şeytan işi" falan diyenler yok olduğu anda bu algıda yıkılacak.
Tamam da Direk Olarak Böyle Bir Ön Yargı Hak Etmiyor Kimse Böyle Bir Tepki Gayet Doğal Burada İşi Araştırmadan Gelip Her Şeyi Bir Kişiye Yükleyen Sizlersiniz Sadece “İMAM” Dedim
Evet kimse böyle bir önyargıyı haketmiyor. "Böyle bir tepki" dediğiniz babanıza laf edildiğini düşünmek ise bu hiçte doğal değil. Hangi işi araştırmıyor muşumda her şeyi bir kişiye yüklüyor muşum? Ben hiç kimseye yüklenmedim ve gayet kavga çıkartmama gayretinde, hakaret etmeden sakince size laf anlattım. Birisine "yüklenme" durumu yok. Evet siz sadece imam dediniz ve genelleme yapılarak yanlış anlaşıldı. Başta söylediğim gibi kimse böyle bir önyargıyı haketmiyor. Fakat toplumda çok fazla bulunduğu için doğal olarak önyargı yapıldı. Direkt olarak "sizin babanız cahil" denilmedi. Tahminde bulunuldu. Ve yüz milyon kez dediğim gibi bu konuda tahmin yapılması ÇOK NORMAL bir şey, toplum yüzünden. Yanlış anlaşılma yaşanması kadar doğal bir şey yok.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Sayısını tespit etmek mümkün değil fakat ülke gündemini araştırırsanız ve etrafınıza bakarsanız çok fazla olduğunu anlamak mümkün. Mesela ben kendi etrafımdan örnek verdim ve böyle insanları çok fazla gördüğümü söyledim.
Sizin etrafınız böyle diye bu ülkede çok fazla demek değil. Benim etrafıma göre de değil, ne olacak şimdi ? Böyle "benim etrafım böyle, imamlar şöyle der" gibi temele dayanmayan yorumlar atmanızın bir ehemmiyeti yok. Sizin çevrenizle alakalı problemler sizi bağlıyor, Türkiye'yi değil.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Sizin etrafınız böyle diye bu ülkede çok fazla demek değil. Benim etrafıma göre de değil, ne olacak şimdi ? Böyle "benim etrafım böyle, imamlar şöyle der" gibi temele dayanmayan yorumlar atmanızın bir ehemmiyeti yok. Sizin çevrenizle alakalı problemler sizi bağlıyor, Türkiye'yi değil.
Sadece benim çevrem mi? Depremi bile zinaya bağlayanlar var. Bu depremi zinaya bağlayanlar oyuna şeytan işi demez mi sizce? Bu kişiler çok fazla. Benim çevrem dede var arkadaşlarımın da başka tanıdığım insanların çevresinde de var böyle insanlar. Bakın sadece 2 dakika araştırmayla bulduğum sahte hocalar;

Bunlar sadece 2 dakika araştırmayla bulduklarım. Biraz daha fazla araştırın bakalım daha neler bulacaksınız? Bunları savunanları bulma ihtimaliniz bile var.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Arkadaş Xbox istiyor siz babasının imam olmasına taktınız Ya bu ne saçmalık. Arkadaşın istediği şeye odaklansanız? Hocam sizde biraz sakin olun

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Sadece benim çevrem mi? Depremi bile zinaya bağlayanlar var. Bu depremi zinaya bağlayanlar oyuna şeytan işi demez mi sizce? Bu kişiler çok fazla. Benim çevrem dede var arkadaşlarımın da başka tanıdığım insanların çevresinde var böyle insanlar var. Bakın sadece 2 dakika araştırmayla bulduğum sahte hocalar;

Bunlar sadece 2 dakika araştırmayla bulduklarım. Biraz daha fazla araştırın bakalım daha neler bulacaksınız? Bunları savunanları bulma ihtimaliniz bile var.

Temelsiz iddialarınıza yenisini eklediniz. Deprem ile Xbox'un alakası olmamasına rağmen "bunu diyen bunu da der" şeklinde altı boş bir yorum yaptınız. Bana bütün imamların veya çoğunluğunun "şeytan işi" dediğini ispat etmeniz lazım.

Haber attığınız kişiler zaten imam değil ki. İnsanları kandıranlar :) Sahte hoca yazıyor haberde :)

Hoş imam olsa ve bir suç işlese bile bütün imamların bir konu hakkındaki fikirleriyle alakası ne oluyor o hiç belli değil :)

Son düzenleme:

Ecel121

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Arkadaş Xbox istiyor siz babasının imam olmasına taktınız Ya bu ne saçmalık. Arkadaşın istediği şeye odaklansanız? Hocam sizde biraz sakin olun
Birde Bana Sor Reis Sırf Babam İmam Ve Xbox Alıcam Diye Ne Çekmedim Ya Hiç Düzgün Öneri Yok neredeyse : (

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Temelsiz iddialarınıza yenisini eklediniz. Deprem ile Xbox'un alakası olmamasına rağmen "bunu diyen bunu da der" şeklinde altı boş bir yorum yaptınız. Bana bütün imamların veya çoğunluğunun "şeytan işi" dediğini ispat etmeniz lazım.

Haber attığınız kişiler zaten imam değil ki. İnsanları kandıranlar :) Sahte hoca yazıyor haberde :)
Deprem ile Xbox'ın zaten bir alakası yok ki. Böyle geri kafalı insanlar ve buna bile inanacak kafada insanlar sence Xbox zina desen inanmazlar mı? Zeka seviyesi belli zaten "evliliğini kurtarması" için tanımadığı insana orasını burasını açan insan nelere inanmaz? Tamam çoğunluk böyle değil diyelim fakat çarpıtılanlar bunlar. Bunlar bu kadar çarpıtılınca algı oluşuyor zaten ister istemez. Bunlar çarpıtılmasa algıda kırılır zaten. Ben sadece bu haberlerden inanmıyorum ki, çevremde ve arkadaşlarımın çevresinde çook fazla olduğu içinde inanıyorum. Haber attığınız kişiler imam değil demişsiniz. Bir hoca bir camiye gidip imamlık yapabilir. Asıl işi hocalık olan insanların arada bir imamlık yapmaya gittiğini gördüm. Yani sahte hoca ile sahte imam neredeyse aynı anlamlara geliyor.

Ben sakin olmaya çalışıyorum fakat sabah sinirli uyanmış olmamın üzerine bu tartışma gelmesi gerçekten sinir etti beni. Hayatım birilerine laf anlatmakla geçe geçe sinirli bir insana dönüştüm. Normalde babasının imam olmasına takmazdım öneri verirdim fakat çok fazla yanlış anlaşılma olunca konuşma gereği duydum.

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Deprem ile Xbox'ın zaten bir alakası yok ki. Böyle geri kafalı insanlar ve buna bile inanacak kafada insanlar sence Xbox zina desen inanmazlar mı? Zeka seviyesi belli zaten "evliliğini kurtarması" için tanımadığı insana orasını burasını açan insan nelere inanmaz? Tamam çoğunluk böyle değil diyelim fakat çarpıtılanlar bunlar. Bunlar bu kadar çarpıtılınca algı oluşuyor zaten ister istemez. Bunlar çarpıtılmasa algıda kırılır zaten. Ben sadece bu haberlerden inanmıyorum ki, çevremde ve arkadaşlarımın çevresinde çook fazla olduğu içinde inanıyorum. Haber attığınız kişiler imam değil demişsiniz. Bir hoca bir camiye gidip imamlık yapabilir. Asıl işi hocalık olan insanların arada bir imamlık yapmaya gittiğini gördüm. Yani sahte hoca ile sahte imam neredeyse aynı anlamlara geliyor.
Hala aynı iddialara devam ediyorsunuz. "Bunu derse bunu da der". Bunun bir temeli yok. Bunlar sizin vehminiz. İspat etmediğiniz müddetçe de dikkate alınacak bir tarafı yok.
Ve hala "orasını burasını açan" diyorsunuz. O kişiler imam değil hatta sahte hocalar. Hoca bile denmeyecek kişiler.
Kaldı ki bir imam suç işlese bile herkese teşmil ettirelemeyeceği için söylediğiniz her şey yine temelsiz oluyor. Bir üniversite hocası katil çıktı diye profesörleri kovmak, bir doktor insanların organına imzasını attı diye doktorları meslekten men etmek ve hepsini aşağılamak vs. gibi birbirinden alakasız şeyleri aynı görmek mantık hatasıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...