Haber Taliban'dan son dakika açıklaması: "Türk askerine gerek yok, anlaşma yapmadık."

walledia

Müdavim
Müdavim
Katılım
17 Şubat 2018
Mesajlar
2,970
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
6,930
Puanları
708
Taliban Afganistan'dan tahliyeler için anlaşmaya varmadıklarını açıkladı ve havalimanı koruması için Türk askerine gerek olmadığını duyurdu.

1629816079543.png


Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid basın toplantısında sorulara cevap verdi. Mücahid, Kabil Havaalanı’nı korumak için Türk askerlerine ihtiyaçları olmadığını, kendilerinin koruyacaklarını açıkladı. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini vurguladı.

Kaynak:

 

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,697
Reaksiyon puanı
13,064
Puanları
4,958
Normal bir durum açıkçası. Yönetimi ele geçirdikten sonra kendi ülkenin havalimanında NATO destekli yabancı bir ülkenin askerini istemeyebilir adamlar. İstemiyorlarsa zorla durmanın anlamıda yok. Zaten şuan kesin duracaz diye bir durum veya anlaşmada yok ortada.

Ama NATO olarak çekilip daha sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak gelin burayı işletin veya koruyun derlerse stratejik olarak düşünülebilir...
 

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
310
Reaksiyon puanı
139
Puanları
43
Türkiye'nin orada tek bir insanı dahi korumaması lazım çünkü hükümet ve ordu toprağını kendi rızası ile Taliban'a verdi bi direniş olmadı Türkiye'nin yapacağı askerini direk çekmek oradaki sivillere yazık ama onlar bizim sorumluluğumuz da değil bizim vatandaşımız bile değil
Ne demiş
Mustafa Kemal Atatürk
"Fazla Merhamet Vatana İhanettir "
 

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,697
Reaksiyon puanı
13,064
Puanları
4,958
Az önce TSK açıklama yaptı Afganistan'dan Türk askeri çekilmeye başlamış. Tahminen 1 Eylül'e kadar bütün Türk askerleri Türkiye'ye dönecekmiş.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"ABD ve NATO'nun Afganistan'dan ayrılacaklarını açıklamalarının ardından Türkiye her zaman ifade ettiği 'Afgan halkı istediği sürece Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir' sözünden hareketle, belirli şartlar oluşması durumunda 6 yıldır yaptığı gibi Uluslararası Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu sürdürebileceği yönündeki niyetini ortaya koymuştur. Bu kapsamda, Hamid Karzai Havaalanı'nda yaşanan karmaşaya diğer ülke askerleri ile müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askeri uçaklarımızla 1129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır Türk Silahlı Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir."
 

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,362
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,243
Puanları
3,258
Yaş
21
İstememeleri çok normal. Otorite kurmaya ve güçlü olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlar. Kimse topraklarını yabancı güçlere korumaları için teslim etmek istemez. Askerimiz çekiliyor ancak benim düşüncem Wagner gibi grupların yardımıyla havaalanının güvenliğini sağlayacaklar.
 

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,697
Reaksiyon puanı
13,064
Puanları
4,958
Bugün gelen haberlere göre Taliban Türk askeri NATO gücü olarak orada bulunmasın çekilsin ama bize teknik destek sağlayın diye yardım istemiş TSK yetkililerinden.

İki Türk yetkili, Taliban'ın Türkiye'den Kabil havaalanını işletmek için teknik yardım istediğini ancak Türk askerinin ağustos ayı sonuna kadar tamamen geri çekilmesinde ısrar ettiğini belirtti.

İsmini açıklamayan Türk yetkilinin "Türk Silahlı Kuvvetleri olmadan işçilerin güvenliğini sağlamak riskli bir iştir" dediği ifade edildi.
 
Üst