Yardım Windows 8.1 Pro Bilgisayar Kapanırken Mavi Ekran Veriyor

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Bilgisayarı kapatırken mavi ekran alıyorum onun dışında uygulamalar durduk yere çöküyor sizce bunun sorunu nedir dump dosyaları aşağıda :

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bilgisayarı kapatırken mavi ekran alıyorum onun dışında uygulamalar durduk yere çöküyor sizce bunun sorunu nedir dump dosyaları aşağıda :
Parametrelerde ntoskrnl.exe gözüküyor sadece. Bu durumda net bir bilgi şuan için yok. En iyisi tek tek aramak. Çökme sorunu nerede oluşuyor?

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Parametrelerde ntoskrnl.exe gözüküyor sadece. Bu durumda net bir bilgi şuan için yok. En iyisi tek tek aramak. Çökme sorunu nerede oluşuyor?
Ethernet kablosu takılı iken internet gidiyor ve kapanırken mavi ekran veriyor

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
bu parametreyi araştırdığımda , şu yola çıktım . Donanımsal bir problem kaynaklı bu çökmelerin . Donanım driverlarını 3.parti ile yüklerken hata alabiliyorsunuz böyle mavi ekranlar ile çok uğraştım sonra kendim driverları tek tek bulup inidirip kurdum birdahada bu sorunu yaşamadım . Driver kaynaklıda olabiliyor anakartla alakalı bi durumda olabiliyor o yüzden deneme yöntemiyle sonuca ulaşmaya çalışıcaz . Kesin çözümü olmadığı gerçeği var her kişide farklılık gösterebilmekte bu mavi ekran nedenleri...

Denemeni istediğim 4 yol var ;
1-Ethernet Driverlarını tamamen kaldırıp (kayıt defterinden de dahil olmak zorunluluğu ile eğer yoksa kayıt defteriyle uğraşma )
2-Bios Güncellemesi
3-Clear CMOS
4-Memory Test

HDD mi , SSD mi kullanıyorsunuz ?

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
bu parametreyi araştırdığımda , şu yola çıktım . Donanımsal bir problem kaynaklı bu çökmelerin . Donanım driverlarını 3.parti ile yüklerken hata alabiliyorsunuz böyle mavi ekranlar ile çok uğraştım sonra kendim driverları tek tek bulup inidirip kurdum birdahada bu sorunu yaşamadım . Driver kaynaklıda olabiliyor anakartla alakalı bi durumda olabiliyor o yüzden deneme yöntemiyle sonuca ulaşmaya çalışıcaz . Kesin çözümü olmadığı gerçeği var her kişide farklılık gösterebilmekte bu mavi ekran nedenleri...

1-Ethernet Driverlarını tamamen kaldırıp (kayıt defterinden de dahil olmak zorunluluğu ile eğer yoksa kayıt defteriyle uğraşma )
2-Bios Güncellemesi
3-Clear CMOS
4-Memory Test

Sorunu ben değil, konuyu açan arkadaş yaşıyor.

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Sorunu ben değil, konuyu açan arkadaş yaşıyor.
Çok Özür Dilerim yanlış bir cevaplama olmuş sayın editörüm , parametre ismi yazılı olmasından kaynaklı sizden cevapla yaparak arkadaşa yardımcı olmaya Çalıştım . Umarım Sorunu Bu Yollar ile çözüme ulaşır .

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Çok Özür Dilerim yanlış bir cevaplama olmuş sayın editörüm , parametre ismi yazılı olmasından kaynaklı sizden cevapla yaparak arkadaşa yardımcı olmaya Çalıştım . Umarım Sorunu Bu Yollar ile çözüme ulaşır .
Önemli değil, ben de donanım kaynaklı ya da sürücü kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum. Tek tek denenmesi gerekir. Yukarıda arkadaş ethernet ile ilgili olduğunu demeye çalışmış sanırım.

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Önemli değil, ben de donanım kaynaklı ya da sürücü kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum. Tek tek denenmesi gerekir. Yukarıda arkadaş ethernet ile ilgili olduğunu demeye çalışmış sanırım.
Yüksek İhtimalle Anakart ile alakalı bu sorunu yaşıyor. Hamachi kullanıyorsa buda bu sorunun kaynaklarından olabiliyor . Bir çok neden çıkabiliyor dediğiniz gibi tek tek denenmesi gerekiyor . Yazdığım yolları deneyip bir sonucuna bakalım sonrasında farklı bi yol deneyebiliriz .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ethernet kablosu takılı iken internet gidiyor ve kapanırken mavi ekran veriyor
Denemeni İstediğim Yolları Yorum olarak yazdım . Sonucunu Bildirirsen Tekrardan yardımcı olmaya Çalışırız .

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361

2-Bios Güncellemesi
3-Clear CMOS
4-Memory Test

SSD

mustafa_sryr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bendede o sorun oldi win 10 yaptım pc yi gitti :D

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Hocalarım Ethernet Sürücümü Sildim Ve Tekrar Yükledim Sorun Çözüldü Teşekkür Ederim Hepinize :)

BLCOnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hocalarım Ethernet Sürücümü Sildim Ve Tekrar Yükledim Sorun Çözüldü Teşekkür Ederim Hepinize :)
Sevindim Çözülmesine denemeni istediklerim arasında ilk sıradaydı başarıya ulaşmana çok sevindim Keyifli Günler Dilerim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözüldü olarak eklemeyi moderatörümüzmü yapıyor senmi bilmiyorumda eğer olursa çözüldü diye kullanıcılarda faydalanabilir saygılar sevgiler

Son düzenleme: