PC min fanı çok ses yapıyor...

ouslu77

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PC min fanı çok ses yapıyor.... neden olabilir acaba ? yardımcı olabilecek varsa sevinirim. tozdan olur mu ?

PC MERAKLISI Not : Mesajın tamamı kalın olamaz ve başlıgın ilk harfi büyük olmalıdır, Forum Kuralları

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle vidaları gevşemiş olabilir buda fan dönerken ses cıkarmasına sebep olur
yada toz kaplanmış olabilir kasanın ıcını acıp cıkartırsan görebilirsin

bidalarını sıkıp temızledıkten sonrada ses yapıyorsa 5-10 mılyona fanlar var yenisini takabılırsın

benim bildiklerim bunlar

ouslu77

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim. sağol rower.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Evet tozdan olabilir. Benim bilgisayarın fanı da çok ses yapmaya başlamıştı. Sonra içini açtım ve temizledim şimdi gayet iyi. Başka teknik bir sebebi varsa onu bilmiyorum.

Ayrıca tamamen kalın yazmak yasak kardeş. Forum kurallarını okumanı tavsiye ederim.

Forum Kuralları

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
öncelikle forum kurallarını hatırlatırım bi gözden geçir derim ;)

fan tozlanmış olabilir veya içine biraz yag eklemen gerekebilir bunu yapmak için fanın akasına yapıştırılmış kagıdı kaldırıp çok az yag koyabilirsin

katironni

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bence ilk başta hangi fandan ses geliyo onu bul.çünkü benim başıma geldi.kasa fanından geliyor sanmıştım ama açıp baktığımda ekran kartının fanı inanılmaz titreşim yapıyordu ve ses çıkıyordu.onada bir bak bence.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
öncelikle forum kurallarını hatırlatırım bi gözden geçir derim ;)

fan tozlanmış olabilir veya içine biraz yag eklemen gerekebilir bunu yapmak için fanın akasına yapıştırılmış kagıdı kaldırıp çok az yag koyabilirsin

Yağmı ? :wassat:

Reaksiyon puanı
189
her yağ olmaz. kasın hele makina yağı falan dokeyim deme. Philips'in kırmızı kapaklı bir spreyi var (yağlı kontakt sprey) onunla hem iç kısmını temizler hemde gerekli yağlama işlemini yapabilirsin. tabi bu işlemden önce eğer fan tozlu ise kompresör ile tozun üzerinden temizlenmesi gerekiyor...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
her yağ olmaz. kasın hele makina yağı falan dokeyim deme. Philips'in kırmızı kapaklı bir spreyi var (yağlı kontakt sprey) onunla hem iç kısmını temizler hemde gerekli yağlama işlemini yapabilirsin. tabi bu işlemden önce eğer fan tozlu ise kompresör ile tozun üzerinden temizlenmesi gerekiyor...

evet haklısın ;)

geçen ben işlemcinin fanına yemeklerde kullandıgımız sıvı yag koydum :D napıyım başka yag bulamadım :D :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338

O dediğin spreyi nerde buluruz?
:whistling::ph34r::whistling:

bundan mı bahsediyorsun?
http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-YAGLI-PAS-GIDERICI-CONTACT-SPREY_W0QQidZZ15422808

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630

Bende dikiş makinası yağı kullanmıştım...:)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben de kasadan çok ses geliyor şikayetiyle bilgisayarı iki defa ayrı servislere götürdüm..Birisi içini açtı fanları ve işlemciyi kompresör ile temizledi.ikinci götürdüğüm kasanın içindeki güç kaynağı değişecek dedi ikisini de yaptı m hala ses akranlarına göre çok:)

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sana tavsiyem kontakt spreyi alman 7 ytl felan içini aç kasanın önce bi hava tut toz kalmasın içinde sonra fanları sök power supllyi felan aç içini iyice temizle sonra kontakt spreyi ile fanların içine sık fazla sıkmana gerek yok elinle bi kaç fefa cevir etrafını sil
Ben dükkanda bu şekilde yapıyorum çokda memnun müşterilerim var ( Temizlik parasınıda indiriyom cebe ) :D

Ha bu arada fanı temizlerken dikkat et fanın yaprağını kırma bu sefer daha çok ses cıkartır :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Sana tavsiyem kontakt spreyi alman 7 ytl felan içini aç kasanın önce bi hava tut toz kalmasın içinde sonra fanları sök power supllyi felan aç içini iyice temizle sonra kontakt spreyi ile fanların içine sık fazla sıkmana gerek yok elinle bi kaç fefa cevir etrafını sil
Ben dükkanda bu şekilde yapıyorum çokda memnun müşterilerim var ( Temizlik parasınıda indiriyom cebe ) :D

Ha bu arada fanı temizlerken dikkat et fanın yaprağını kırma bu sefer daha çok ses cıkartır :D

Kontak spreyi ne oluyor..:)

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
google amcaya sor sölesin
yag gibi temizleyici bi madde sprey

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ya spreyle geçecek bir ses değil tıpkı otobüs kliması gibi..Kapatınca pc yi millet ohh be diyor.. ne nefes var mübarek fanda.

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ilk başta bende böyle diyordum evdekiler isyan ediyodu
sonra sprey satan adam acıkladı evde denedim süper oldu kafama yattı bu iş
şimdi dükkanda müşterilere pc temizligi yapılır diyorum söküyorum pc yi önce hava sonra bütün fanlara sprey ses seda kalmıyor müşterilerde memnun
bu arada amd ve intel fanlar nerden baksan 15 20 tl. den başlıyor

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Kontak spreyi ne oluyor..:)

Kontak sprey genelde 200ml lik paketler halinde satışa sunulur yağlı ve yağsız çeşitleri vardır birçok sektörde kullanılır
örnek: otomotiv sektörü,bilgisayar tamir bakım servisleri vs.
Kasa fanlarında biriken toz ve toz ve yağın birleşiminden oluşan macunsu tabakaları yumuşatır ve temizler sürtünmeyi önler ve bu sayade ses yapmasını önler rulmansız fanlar zamanla yatak yapar ve bu durumdan dolayı çıkan seslerde kontak sprey hiçbir fayda vermez

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
pc nin fanının ön veya arkasında ufak bant veya merkanın kendi etiketi olacak onu kaldır içine yemek yağı veya özel üretilmiş yağlardan dök başka bişi dökersen donar kalır bu sefer bırak ses yapmayı pc n açılmaz :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kontak sprey genelde 200ml lik paketler halinde satışa sunulur yağlı ve yağsız çeşitleri vardır birçok sektörde kullanılır
örnek: otomotiv sektörü,bilgisayar tamir bakım servisleri vs.
Kasa fanlarında biriken toz ve toz ve yağın birleşiminden oluşan macunsu tabakaları yumuşatır ve temizler sürtünmeyi önler ve bu sayade ses yapmasını önler rulmansız fanlar zamanla yatak yapar ve bu durumdan dolayı çıkan seslerde kontak sprey hiçbir fayda vermez

şimdi alırsak fan için yağlımı yağsızmı alacağız?

Ayrıca rulmansız fanlar için bir işe yaramaz demişsin.Ne demek acep...Yani hiç almayalımmı..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
pc nin fanının ön veya arkasında ufak bant veya merkanın kendi etiketi olacak onu kaldır içine yemek yağı veya özel üretilmiş yağlardan dök başka bişi dökersen donar kalır bu sefer bırak ses yapmayı pc n açılmaz :D

yemen yağı derken margarin olur mu :D:devil::D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
şimdi alırsak fan için yağlımı yağsızmı alacağız?

Ayrıca rulmansız fanlar için bir işe yaramaz demişsin.Ne demek acep...Yani hiç almayalımmı..

ben kasa fanları için yağsız olanını tavsiye ederim nedeni yağlı aldığın zaman kasa içinde dolaşan havadaki tozlar bu yağa tutunarak belli bir zaman sonra çamurumsu bir tabaka oluşturur ve zamanla fanları sıkıştırmaya başlar fanlar sesli çalışırlar

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Artık kaç yıldır temizlemediyse fanı..:D

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akasa bi fan al bence tavsiye ederim özellikle 12 cm olanları hiç ses çıkarmıyor :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yaw iyi kötü bir sprey aldım sıktım ses azaldı.. ancak arada bir bilgisayar kasılınca 50 dereceye geliyor işlemci ısısı normal kullanım esnasında ise 39- 45 civarı geziyor.... nereye kadar yükselmesi normal...