Alyx Vance
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,608
Arkadaşlar w10 pro kullanıyorum. w10 home a geçersem performans farkı olurmu?
Home a geçmek için napmalıyım? formatmı?Yüksek ihtimal ile performansın artacaktır. Pro versiyonunda birsürü gereksiz özellik var. Bunlar bilgisayarın performansına kötü etki ediyor. O yüzden home a geçersen performansın artacaktır. (Gözle görülür olmasa bile oyunlarda 5-10 fps artacaktır counter gibi)
Hiçbir şey değişmeyecek. Bakın, herkes edisyona göre performans farkı olduğunu zannediyor. Aralarındaki fark birkaç özellik fark ediyor bu kadar. Mesela adama sorarlar. Office 2019 Standart ile Office 2019 Professional Plus arasında FPS farkı var mı diye? Cevap: Yok.Arkadaşlar w10 pro kullanıyorum. w10 home a geçersem performans farkı olurmu?
Sistemin iyi ise aradaki farkı hissedeceğini sanmıyorum.Arkadaşlar w10 pro kullanıyorum. w10 home a geçersem performans farkı olurmu?
Dostum pro sürümde hyper-v gibi arkadaşın varlığından haberdar olmadığı özellikler var. Bunlar fpssini düşür. Ve bilgisayarını yorar.Hiçbir şey değişmeyecek. Bakın, herkes edisyona göre performans farkı olduğunu zannediyor. Aralarındaki fark birkaç özellik fark ediyor bu kadar. Mesela adama sorarlar. Office 2019 Standart ile Office 2019 Professional Plus arasında FPS farkı var mı diye? Cevap: Yok.
şimdi şöle dicem benimki zaten home du ama ben lisans girince otomatik pro oldu. lisansımı kaybetmeden home yapamazmıyım?Patlama ihtimali var. Ama anlatıyor tüm detayları![]()
Hocam sanal makine kullanıyorum bu hyper v sanırım vm ile ilgiliydiDostum pro sürümde hyper-v gibi arkadaşın varlığından haberdar olmadığı özellikler var. Bunlar fpssini düşür.
Arkada çalışmayan gereksiz servislerden birisi, Enterprise / LTSC sürümleri bundan ötürü kötüleniyor. Alakası yok. Eğer sistem 1-2 GB RAM kullanmıyorsa aradaki kullanım farkını hissetmek zor.Dostum pro sürümde hyper-v gibi arkadaşın varlığından haberdar olmadığı özellikler var. Bunlar fpssini düşür.
Çalışmayan bir hizmet nasıl yorabiliyor? BitLocker vs hiçbiri çalışmıyor. Yalnızca azıcık yer kaplıyorlar ve elinizle açmanız lazım.Dostum pro sürümde hyper-v gibi arkadaşın varlığından haberdar olmadığı özellikler var. Bunlar fpssini düşür. Ve bilgisayarını yorar.
kötü maalesefSistemin iyi ise aradaki farkı hissedeceğini sanmıyorum.
ltsc nedir hocam?@Alyx Vance eğer RAM kullanımında gözle görülür fark arıyorsan LTSC'ye geçmeni öneririm. Onun dışında Home SL, Home ve Pro arasında gözle görülür bir fark yok.
Kurumlar için özel olarak sunulmuş içerisinde metro uygulamalarını barındırmayan bir sürümdür. Gözle görülür bir performans farkı ortaya koyabilir. Zira Windows 10 Home boşta 2 GB RAM tüketirken, LTSC 700-800 MB arasında RAM tüketir.ltsc nedir hocam?