Bu konuyu okuyanlar

retired

Dekan
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
7,356
Çözümler
25
Reaksiyon puanı
9,982
Puanları
113
Merhaba arkadaşlar,
Bugün sistem toplama serimize bir yenisini daha ekleyerek 2.500 lira bütçe ile yeni bir AMD APU sistem oluşturacağız. Sistemimiz düşük bütçesi olan ama gündelik işleri ve orta halli oyunları oynatmaya yönelik parçalardan oluşacak. Şimdi sırası ile parçalarımızı tanıtalım. İlk olarak işlemciden başlamak istiyorum.


İşlemci: AMD Ryzen 3 PRO 2200G 3.6 GHz Tray işlemci
Sonundaki G ibaresinden anlaşılacağı üzere içinde APU grafik birimini barındıran işlemcimiz 4 core / 4 thread yapıdan oluşuyor. 65W TDP değeri ile gelen işlemcimiz PRO serisi bir işlemci olduğu için normal sürümüne göre biraz daha düşük GHz değerlerinde çalışacak ve O.C. bakımından bazı kısıtlamalara uğrayabilecek. Fakat kullanacağımız anakarttan ötürü zaten O.C. vs. yapmayacağız. Bu bütçe için gayet yeterli ve performanslı bir işlemci olduğunu söyleyebiliriz. Tray olarak satışa sunulan işlemcimiz yanında ek fan bulundurmadığı bir harici bir işlemci fanı kullanacağız.
işlemci.jpeg


Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H DDR4 Anakart
Kısıtlı bir bütçemiz bulunduğundan ötürü bu anakartı seçmiş bulunuyorum. Çoğu A320 anakartta M.2 SSD girişi bulunmamasına karşın bu A320 anakartta M.2 girişi karşımıza çıkıyor. Bu fiyat bandı için iyi bir anakart olduğunu söyleyebiliriz.
anakart.jpg


RAM: Apacer Panther 3200 MHz 8 GB DDR4 RAM
Uygun fiyatlı ve güzel görsel yapısı ile karşımıza çıkan bu RAM modelinden bütçeden ötürü şimdilik bir tane kullanacağız. İlerleyen vakitte yükseltmeye gidebilirsiniz. Bu sistemde dilerseniz kasa yerine uzay montaj kullanarak 16 GB RAM'e çıkarabilirsiniz. Fakat ben şu anlık kasa dahil olarak bu sistemi oluşturmaktayım.

ram.jpg

SSD: Patriot Burst 120 GB SATA III SSD
Ben bilgisayarlarda düşük kapasiteli de olsa daima SSD kullanma taraftarıyım. 120 GB da olsa kaliteli ve fiyat/performans bir SSD modeli seçtim. İlerleyen vakitte bir HDD ile depolama alanınızı genişletebilirsiniz.
ssd.jpg


Kasa: Dark Raider 3 Fanlı Yarı Mesh RGB Kasa
Fiyat performans olarak gördüğüm kasa modellerinden bir diğeri olan Dark Raider kasa, arkada 1 adet, önde 2 adet olmak üzere toplamda 3 adet 12 cm kasa fanları ile karşımıza çıkıyor. Yarı mesh yapıda olan bu kasa modelimiz düşük bütçeli diğer sistemlerde kullanacağımız kapalı sıradan kasalara göre hem daha iyi hava akışı sağlayacak, hem de görsel olarak da daha hoş bir görünüm sağlayacak.
kasa.jpg


PSU: Aerocool VX Plus 400W PSU
APU bir sistem için fazlası ile yeterli olacak ve ileride takılabilecek 1050Ti vb. düşük güç tüketen kartlar için de yeterli gücü sağlayabilecek bir PSU modeli seçtim. Marka olarak da güvenilir olması adına bu modeli seçtim.
psu.jpg


İşlemci Fanı: Snowman M200 Kule Tipi Soğutma
Kule tipi soğutma ile performansı arttırabiliriz ve uygun fiyatlı kule tipi soğutma modellerinden birisi olan Snowman markasının M200 modelini bu sistemde kullanacağız. 65W TDP değeri olan bir işlemci için yeterli olacak bir fiyat/performans soğutucu modeli olarak karşımıza çıkıyor.
soğutucu.jpg



Sistem hakkındaki görüşlerinizi ve önerilerini aşağıda belirtirseniz memnun olurum. :relaxed:?
 

retired

Dekan
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
7,356
Çözümler
25
Reaksiyon puanı
9,982
Puanları
113

BuraKAyaydinn

Asistan
Katılım
6 Ağustos 2021
Mesajlar
129
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
91
Puanları
28
Yaş
22
Patriot yerine Apacer alınabilir. Aralarında iki fark Patriot; uzun dosya yazma/okuma'da daha başarılı.

Apacer = Micron Çip.
Patriot = Toshiba Çip.

50-60 TL kara geçebilirsiniz.

Anakart olarak bütçeyi 100 TL gibi biraz daha yükseltip B450M S2H alabilirsiniz. Geleceğe yönelik olur.
Elinize sağlık ?
 
Son düzenleme:
Üst