Soru Evkur Mağazasından Alışveriş Yapılır Mı ?

Alpaslan Çevikel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Yaklaşık 3-5 gün önce bir telefon almaya karar vermiştim. Telefonu almak için bulunduğum şehirdeki mağazaların internet sitelerine baktım fakat stokların tükenmiş olduğunu gördüm. Telefonu almaktan vazgeçmiştim ta ki yarım saat öncesine kadar ve bir rastlantı sonucu EVKUR mağazasının stoklarında olduğunu, uygun bir fiyata satıldığını gördüm.

Sizce EVKUR mağazasından teknolojik bir cihaz alınır mı, ilerleyen süreçte sorun yaşar mıyım ?

Benim aklıma gelmeyen fakat sizin aklınıza gelen bir soru varsa konun altına yazabilirsiniz iyi forumlar diler ve herkese şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Pesin bile alma çok sorunlu bir sirket
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bizim başımıza gelen bu..

Anladım sorunlu bir şirket derken hangi konularda sorunlu ?
Internette biraz araştır görürsün mala sahip çıkma yok parayı verip mal gelmiyor vs vs bizim başımıza gelenin linkini attim

Alpaslan Çevikel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Bizim başımıza gelen bu..

Internette biraz araştır görürsün mala sahip çıkma yok parayı verip mal gelmiyor vs vs bizim başımıza gelenin linkini attim
Attığınız forum bağlantısına giderek inceledim bir kullanıcının yaptığı yorum şu şekilde işte kullanılmış malları satıyorlar vesaire demiş yanlış anlamadıysam böyle bir şey mümkün mü ?

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Helede internetteki ürünler gelmiyormuş

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Attığınız forum bağlantısına giderek inceledim bir kullanıcının yaptığı yorum şu şekilde işte kullanılmış malları satıyorlar vesaire demiş yanlış anlamadıysam böyle bir şey mümkün mü ?
Onu bilmiyorum ancak dayama var misal senin bildiğin markayı karalayıp satmak istedikleri markayı övüyorlarmış

Bulunduğum şehirde mağazası var ama şimdiden içime kurt düştü
Ona bakarsan büyük şehirlerin çoğunda varlar

Yine de sen bilirsin bizim başımıza gelen bu.. hele de müşteri temsilcisi çok saygısız kaba saba konuşuyorlar aynı tefeci gibiler

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Telefonu almaktan vazgeçmiştim ta ki yarım saat öncesine kadar ve bir rastlantı sonucu EVKUR mağazasının stoklarında olduğunu, uygun bir fiyata satıldığını gördüm.
Cihazın varlığını ve fiyatını teyit ettirin. Ürün fiyatları normalde piyasanın üzerinde.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Direk ürünün linkini atar mısn ? Veya hangi ürün kaça alacan !

Fiyat karşılaştırması yapalım. Sonuçta evkurda bir mağaza ve KAPALI KUTU ürün sattıkça hiç bir sorun olmaz. Sorun olursada telefonla alakalıdır garanti ile muhattap olursun zaten.

Ama ben Evkur'da bir ürünün piyasaya göre ucuz olabileceğini pek sanmıyorum. Eğer ucuzsa oturduğun şehirde kutuyu görerek elden alacaksan hiç bir sıkıntı olmaz.

Alpaslan Çevikel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Cihazın varlığını ve fiyatını teyit ettirin. Ürün fiyatları normalde piyasanın üzerinde.

Direk ürünün linkini atar mısn ? Veya hangi ürün kaça alacan !

Fiyat karşılaştırması yapalım. Sonuçta evkurda bir mağaza ve KAPALI KUTU ürün sattıkça hiç bir sorun olmaz. Sorun olursada telefonla alakalıdır garanti ile muhattap olursun zaten.

Ama ben Evkur'da bir ürünün piyasaya göre ucuz olabileceğini pek sanmıyorum. Eğer ucuzsa oturduğun şehirde kutuyu görerek elden alacaksan hiç bir sıkıntı olmaz.

Alacağım telefon modeli SAMSUNG S20+ n11.com gibi internet sitelerinde 6.999 - 7.300 TL arasında satılıyor EVKUR mağazasında 6.699 TL bir fiyat bandında satılıyor mağazaya giderek ürünü bizzat kendim alacağım

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Alacağım telefon modeli SAMSUNG S20+ n11.com gibi internet sitelerinde 6.999 - 7.300 TL arasında satılıyor EVKUR mağazasında 6.699 TL bir fiyat bandında satılıyor mağazaya giderek ürünü bizzat kendim alacağım

Ürün sıfır kapalı kutu ürün ise gayet alınabilir 300-400 TL daha ucuz sonuç olarak. Ayrıca Samsung Türkiye garantili zaten.

Not: Açık kutu veya teşir ürünü flan değilse alınabilir yani. Ama parayı peşin verecen 3 ay taksitte bile 1000 TL koyuyor fiyata.

Alpaslan Çevikel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Ürün sıfır kapalı kutu ürün ise gayet alınabilir 300-400 TL daha ucuz sonuç olarak. Ayrıca Samsung Türkiye garantili zaten.

Not: Açık kutu veya teşir ürünü flan değilse alınabilir yani. Ama parayı peşin verecen 3 ay taksitte bile 1000 TL koyuyor fiyata.
Zaten peşin vereceğim bir de şunu sormak isterim teşhir ürünleri veya iade edilen ürünler yenilenip ambalajlanıp tekrardan satılıyormuş bu ürünlerin üstünde bunu belirten bir ibare var mıdır ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Zaten peşin vereceğim bir de şunu sormak isterim teşhir ürünleri veya iade edilen ürünler yenilenip ambalajlanıp tekrardan satılıyormuş bu ürünlerin üstünde bunu belirten bir ibare var mıdır ?

Onları belirtmeleri lazım normalde. Teşir ürünü diye veya iade ürünü satamazlar sıfır diye.

Sen telefon alırken kutusunun üstünde bir kağıt oluyor sadece senin keserek açabileceğin o sağlam ve jelatinli ise sıkıntı olmaz. Tabii sen alırken gene sor sıfır kapalı kutu ürün dimi diye...

Alpaslan Çevikel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Onları belirtmeleri lazım normalde. Teşir ürünü diye veya iade ürünü satamazlar sıfır diye.

Sen telefon alırken kutusunun üstünde bir kağıt oluyor sadece senin keserek açabileceğin o sağlam ve jelatinli ise sıkıntı olmaz. Tabii sen alırken gene sor sıfır kapalı kutu ürün dimi diye...
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için takıntılı bir kişiliğim var seni sıktıysam kusura bakma iyi forumlar dilerim

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Teşhir ürünler için mağazanın ayrı bir sınıflandırması var. Bunu müşteriye zaten belirtmeleri gerekir.

Genelde telefon kutusunun dışında şeffaf bir jeletin, kutu ve kapağını birleştiren bir bandrol etiket bulunur. Örneğin paketlenmiş bir ürünün kutu açılış videosu.

Eğer bu konuda çok hassas ve şüpheli iseniz bizzat mağazadan alışveriş yapınız. İnternet üzerinden eğer ürünü sipariş ederseniz teslim alırken kargo çalışanı ya da kuryenin yanında kargoyu açın. Ambalajı bozulmuş / orijinal kutusu içinde paketli bir ürün değilse, bandrol etiketi yoksa, yırtıksa tespit tutanağı tutturup ürünü geri teslim edin.

İade Şartları Nelerdir?

-İadeler orijinal kutu veya ambalajı ile birlikte yapılmaktadır. Orijinal kutusu, ambalajı bozulmuş (kargo etiketi yapıştırılmış ve koli bandı ile bantlanmış ürünler kabul edilemez ) iade için satılabilirlilik özelliğini kaybetmemiş olması gerekmektedir.