Anket Evrim Teorisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İnanıyor musun?

• Evet

Kullanılan: 14 51.9%
  • Hayır

Kullanılan: 13 48.1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Bir kaç gündür forumda pek bulunmuyordum öyle. Evrimci kardeşlerim ile YouTube üzerinden atışıyorduk. Lakin anlamadığım iki durum var;

- Durduk yere İslamiyet'e çatıyorlar.
- İslam dinini anlatanlardan evrim ile ilgili bir açıklama duymak istemiyorlar.

Neyse bu durumlar aşılır lakin bir kaç bulduğum bilgileri sizler ile paylaşayım.

1. Türler arası geçiş fosillerinin bulunmaması;
Yakın kafatası hacimleri, diş yapıları, uzuvlardan dolayı benzerlik olan bir çok maymun fosili var ama insan maymun arası bir fosil yok galiba.
Balinaların olduğuna dair kesin kanıtlar varmış galiba.

İşte geçenlerde ejderha adam buldular.

2. Mitokondriyal Havva ve Y Kromozomu Adem;

Evet kardeşler bunları da yeni öğrendim. Mitokondriyal Havva geni, tüm insanların aynıymış. Yani ilk kadına ait.
Adem Kromozomu da tüm yaşayan erkeklerden ortak bulunan kromozommuş.
Evrim ağacının görüşüne göre bu Y kromozomun ilk erkeğe ait olanı ile ilk bu Mitokondriyal Havva genine sahip kadın belki hiç karşılaşmamış.

3. Dinozorlar ve Kuşlar;
Evrimden oluşmuş bir tür mü yada dinozorların sadece nesli mi tükendi, daha emin değilim.

Şimdilik bu kadar. Daha da araştıracağım bu konuyu tamamen bilimsel makalelerden takip edeceğim konuları.
Bir de şunu belirtmeliyim karşıt görüş sunan insanlar ile direkt evrim teorisini çökerttin diye falan dalga geçiyorlar. Şahit oldum. Bunların yaptığı tamamen cahil bir toxic olmak oluyor. Olgunluk bu değildir. Ben direkt annen maymuna dönüşsün inanırım yazarım bu yazılara karşılık. Çünkü muhatabının seviyesi böyle şeylerden anlar.

Tartışma hiç olmuyor. Yani kendi isteklerine göre yazı yazmayınca iletişim kuramıyorsun. Bu aydınlanma değildir.

Peki siz evrim teorisine inanıyor musunuz?

Reaksiyon puanı
158
islamiyete çatıyorlar çünkü. onların gerçekleri bizim kitabımızda yazmıyor. yahudiler neden müslümanlar nefret eder. biri ilk din biri son din. sorun ötekileştirmek. aslında allah'a inananlar farklı mezhep oluşturmuş çatışıyorlar gerek yok. örnek: birisi yahudi olsun ama allaha inanan birisi olduğu için daha sonradan müslüman olur. çünkü allah diğerlerine göre en kusursuz dini vermiştir. bu allah'ın emri ne olursa olsun uygular yani. ayrımcılık şeytanın işi. çok çabuk kanıyolar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

evrim konusu hayvanlarda geçerli. insanların evrimi ateş bulmaktan başlar belki belkide alet edevat kullanmak. evrim doğa ve hayvanlara göre. insanlar sadece uyum sağladılar. bizim evimiz değil burası biz kiracıyız. evin asıl sahipleri hayvanlar ve doğanın kendisi.

kendi evimiz olsa dünyanın içine edermiydik. şimdi dünya da yaşıyoruz ama dünyayı bir yandan öldürüyoruz. bu kader de yazılan. kaçınılmaz son. insan dünyaya tek amaçla geldi. o da gerçekten allah'ımıza inanıyor onu seviyormuyuz diye. dünyanın en büyük kozu seni kendine çeken büyüsü ve işin içine şeytan da dahil olunca .dünya sana tam yaşanılacak zevkli bi yer olarak geliyor.

Son düzenleme:

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
islamiyete çatıyorlar çünkü. onların gerçekleri bizim kitabımızda yazmıyor. yahudiler neden müslümanlar nefret eder. biri ilk din biri son din. sorun ötekileştirmek. aslında allah'a inananlar farklı mezhep oluşturmuş çatışıyorlar gerek yok. örnek: birisi yahudi olsun ama allaha inanan birisi olduğu için daha sonradan müslüman olur. çünkü allah diğerlerine göre en kusursuz dini vermiştir. bu allah'ın emri ne olursa olsun uygular yani. ayrımcılık şeytanın işi. çok çabuk kanıyolar.

evrim konusu hayvanlarda geçerli. insanların evrimi ateş bulmaktan başlar belki belkide alet edevat kullanmak. evrim doğa ve hayvanlara göre. insanlar sadece uyum sağladılar. bizim evimiz değil burası biz kiracıyız. evin asıl sahipleri hayvanlar ve doğanın kendisi.
Aslında TR'de dahil olmak üzere İslamiyet'e çok büyük ön yargılar var. Kuran'ı Kerim evrim yok demiyor lakin var da demiyor. Sadece ayetlerden anlaşıldığına göre insanlar maymunlardan gelmiyor.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Evrim bilimsel olarak insan dahil tüm canlıların kökenini ve gelişim mekanizmalarını açıklayan en güçlü teoridir ve bilimsel olarak bunun bir alternatifi yoktur. Dini inanç sebebiyle evrime inanmıyor olunabilir ama evrimsel biyoloji alanı bilimsel olarak çok güçlü ve sağlam bir alandır.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Saçma gelen bir mantık fakat etkili, anneni kim doğurdu? Anne*annen onu onun annesi onu onun annesi böyle sürer gider, ilk insan nasıl oluştu, hadi su canlıları diyelim ilk su canlısı nasıl oluştu, ilk ot nasıl oluştu?

Reaksiyon puanı
158
evrim aslında nedir. mesela şu da bir evrim. sen bilgisayar kullanmayı bilmiyordun, ama şimdi biliyorsun . bilim adamlarına göre öyle. ben buna evrim demiyorum uyum sağlamak diyorum. bence evrim biyolojiktir. insanlarda görülmez

Saçma gelen bir mantık fakat etkili, anneni kim doğurdu? Anne*annen onu onun annesi onu onun annesi böyle sürer gider, ilk insan nasıl oluştu, hadi su canlıları diyelim ilk su canlısı nasıl oluştu, ilk ot nasıl oluştu?
dostum ilk insan adem ile havva biliyorsun. ilk önce ev sonra kabile sonra köy derken şehir ülke. anneni kim doğurdu? diye bi soru baştan offsayt.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Mutasyon, biyolojik çeşitlilik, doğal seçilim baskısı ve milyonlarca yılı bir araya getirdiğimizde evrim ve türleşme kaçınılmaz bir şekilde gerçekleşir. Evrim büyük bir biyoloji alanıdır. Bunun yalan veya doğru olduğu kanısına varabilmek için oturup dersini almak gerekir.

hakancoskun4891

Profesör
Reaksiyon puanı
757
Evrime inanırım. Mesela Covid-19'un mutasyona uğraması bir evrim örneğidir.

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Mutasyon, biyolojik çeşitlilik, doğal seçilim baskısı ve milyonlarca yılı bir araya getirdiğimizde evrim ve türleşme kaçınılmaz bir şekilde gerçekleşir. Evrim büyük bir biyoloji alanıdır. Bunun yalan veya doğru olduğu kanısına varabilmek için oturup dersini almak gerekir.

Kardeşim sineklerin evrim geçirmesi değil maymunun insan olmasına evrim diyorlar. :D?

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Aziz Sancar'ın evrim teorisi hakkında düşünüdükleri ;

Reaksiyon puanı
158
Hocam yok anlamadım ondan soruyorum, anlarsam idarak edecem.
:D bro öyle anneni kim doğurdu? aslında babamız adem gibi şeylere takılma dedim. yani anlamamana şaşırdım, anlarsın sandım neyse. b şey gibi sormuşsun .biz maymunlardan mı evrildik diyenler gibi. anlamadığın şeyde sor dostum anlamadım de.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Evrime inanırım. Mesela Covid-19'un mutasyona uğraması bir evrim örneğidir.
İnsan bir virüs veya hücremiydi önceden?

Evrim bütün canlıları içerir. Sadece insanı değil. Ayrıca insan bugün bildiğimiz maymundan evrimleşmedi. Ne maymun olan nede insan olan bir primat türünden evrimleşti.
Bana eğer ilk CANLI nasıl oluştu söylersen bende inanıcam artık.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Bana eğer ilk CANLI nasıl oluştu söylersen bende inanıcam artık.

Onu bilsem nobeli ben alırdım bu sene. Bunun bilebilmek için yeterince güçlü veri yok insanlığın elinde. Evrim bu konuya bir açıklık getirmez.

Reaksiyon puanı
158
evrim dediğimizde bir karıncanın kanatlanması olabilir. insanda evrim görülürmü yav:D insanın alet edevat kullanılmasına da evrim dedikleri için . insanlarıda kattılar işin içine.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Onu bilsem nobeli ben alırdım bu sene. Bunun bilebilmek için yeterince güçlü veri yok insanlığın elinde. Evrim bu konuya bir açıklık getirmez.
Ama Kur'an bu konuya bir açıklık getirebiliyor.Buda Kur'anın evrim teorisinden üstün olduğunu açıklar.(bence)

Reaksiyon puanı
158
abi ilk canlıyı allah gönderdi cennetten abi kitap okuyun. kitabımızı demek istedim

insanı gönderdi yani. öncesi dünyada canlı varmıydı kitabımızda yazar dağa derin bilmiyorum.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Zaten kafa yorasanız bir Allah'ın oldığunu anlarsınız, diğer dinlerde çelişki daha fazla. Zaten Kadınlarla alakalı bazı ayetler var, diğer Kuran-ı kerim'e bakıldığında uydurma olduğu belli.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Ama Kur'an bu konuya bir açıklık getirebiliyor.Buda Kur'anın evrim teorisinden üstün olduğunu açıklar.(bence)
abi ilk canlıyı allah gönderdi cennetten abi kitap okuyun. kitabımızı demek istedim

Bahsettiğimiz şey bilimsel bir veridir. Kuranda insan topraktan yaratılmıştır yazması bunun bilimsel olarak böyle olduğu anlamına gelmez. Bir kitaptada insan taştan yaratılmıştır yazsa bunu mu gerçek olarak kabul edecek bilim? Kuran bir inançtır evrim(biyoloji) bir doğa bilimidir veriye ihtiyaç duyar. A inancı der ateşten olduk B inancı der topraktan olduk C inancı der taştan olduk. Bunun bilimsel olarak bir değeri yok.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Bahsettiğimiz şey bilimsel bir veridir. Kuranda insan topraktan yaratılmıştır yazması bunun bilimsel olarak böyle olduğu anlamına gelmez. Bir kitaptada insan taştan yaratılmıştır yazsa bunu mu gerçek olarak kabul edecek bilim? Kuran bir inançtır evrim(biyoloji) bir doğa bilimidir veriye ihtiyaç duyar. A inancı der ateşten olduk B inancı der topraktan olduk C inancı der taştan olduk. Bunun bilimsel olarak bir değeri yok.
O zaman maymunların veya diğer insanları soyu nerden geldi? İnancı 2SN çöpe atmak saçmalıktır.

Reaksiyon puanı
158
dostum insan topraktan yaratılmış deyince ne anlıyorsun. insan dünyada mı toprakdan yaratılmış :D dünyada değil.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
1626257410525.png

1626257431390.png

Demekki B inancı doğru söylüyormuş.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
O zaman maymunların veya diğer insanları soyu nerden geldi? İnancı 2SN çöpe atmak saçmalıktır.

Youtube üzerinden insanın evrimi diye bir araştırma yapın evrim ağacının videolarından yararlanabilirsin. Veya google üzerinden araştırıp evrim ağacı sitesinin makalelerinden okuyabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...