- Reaksiyon puanı
- 4,805
Bilgisayarımı 2 sene önce aldım ve hiç termal macun değiştirmedim, görünürde bir sıkıntı yok değiştirmeyede çok üşeniyorum. Değiştirmezsem sıkıntı olur mu?
Hayır hala sıcaklıklarda fazla bir değişim yok diye düşünüyorum ama ilk aldığım zamanlarda sıcaklıklarına bakmamıştım.İşlemcide felan yumurta pişiyor mu hocam?
Cooler master güzel marka ben kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım öneriyorumSıcaklıklar yüksekse değiştirebilirsiniz.Ancak tecrübeniz yoksa en yakın teknik serviste de işinizi görebilirsiniz termal macun olarak şunları öneririm
Artic MX-4,
Cooler Master MasterGel Pro,
Thermal Grizzly Hydrounaut
95 derecede yemek pişirilir hocam.2 yıl ne ben 10 yıldır dizüstü bilgisayarımın termal macununu değiştirmedim ve hala öyle kullanıyorum boşta 55 derece yükte 95 dereceleri görüyor.
Hocam ne yapayım bilgisayara bakım yapacak adam yok. Bilgisayarı teknik servise versem nasıl bir kere bakım yaptıklarını gördüm adamın sağlam anakartı pert ettiler. Ben de bakım yaparken bilgisayara zarar veririm diye korkuyorum. Normal kullanımda 70 lerde dolanıyor tam yükte 95 oluyor şimdilik gittiği yere kadar kullanacağız sonrasına bakacağız.95 derecede yemek pişirilir hocam.
Bunda komik olan nedir ?
İnternette senede bir kere değiştirmem gerektiğini okumuştum.4 sene değiştirmedim bir şey olmadı da komik olan ne cidden
i7-3770 5. Yılına girecek halen daha termal macunu aynı. Yükte en fazla 63 görüyor neden değiştireyim ki ısınmayan şeyiİnternette senede bir kere değiştirmem gerektiğini okumuştum.
İşlemci macunu ne sıklıkla değiştirilmeli?
Sürekli oyun oynuyoruz derken işlemcimiz malum fazla ısınıyor. Sizce bu ısınma ile macunun çabucak kuruyup yenilenmeye ihtiyacı oluyor mudur? Macun yenilemeyi hangi sıklıkla yapmalıyız?www.technopat.net