Böyle Bir Patlama Görülmedi: 7-0

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
BÖYLE BİR PATLAMA GÖRÜLMEDİ: 7-0

Turkcell Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Hacettepe'yi konuk etti. Son haftalarda ağır eleştirilere maruz kalan sarı-lacivertli Hacettepe'yi 7-0 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek üzerindeki bütün stresi attı, sevgililer gününde taraftarına güzel bir hediye vermiş oldu.

Fenerbahçe'nin golleri Alex de Souza (3), Semih Şentürk (2), Deivid de Souza ve Diego Lugano'dan geldi. Bu sonucun ardından sarı-lacivertli ekip ligde 37 puana ulaşarak Galatasaray ile puanları eşitledi, maç fazlasıyla Sivasspor ve Trabzonspor arasındaki puan farkını 4'e indirmiş oldu. Hacettepe ise galibiyet hasretini 13 maça çıkardı, ligin son sırasında 11 puanla yer almaktan kurtulamadı.

Hacettepe maçında kaleci Ulaş'ın büyük hataları, Fenerbahçeli futbolcuların bambaşka kimlikte hırslı görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Alex de Souza ilk 15 dakika içinde attığı iki gol ile Hacettepe'nin bütün oyunu düzenini bozarken, gösterdiği performansla geceye damga vurdu.

Fenerbahçe önümüzdeki hafta ligde 21 Şubat Cumartesi günü 19.00'da Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak. Hacettepe takımı ise 22 Şubat Pazar günü Ankaraspor ile mücadele edecek.

ALİ BİLGİN SAĞ BEKTE GÖREV YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında 2 sarı karttan gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Gökhan Gönül'ün yerine Hacettepe maçında Ali Bilgin görev yaptı.

Fenerbahçe'de, kart cezalıları Güiza ve Gökhan Gönül'ün yanısıra, tedavileri süren Selçuk, Edu, Josico ve Abdülkadir ile hasta olan Yasin maç kadrosunda yer almadılar.

Sarı-lacivertli ekipte Burak ve Gürhan da kadronun dışında kaldılar. Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, Turkcell Süper Lig'de 8 maç sonra Hacettepe mücadelesiyle 11 kişilik kadroda yer aldı.

GOL SEVİNCİNE DİKKAT; KENETLENDİLER, HIRSBAHÇE!

B_3820f04eb31c24af90beb2ad2c9ec576.jpg


Ligin formsuz ve dibinden kurtulamayan ekibi Hacettepe karşısında Fenerbahçe'nin işi gerçekten kolay oldu. Henüz maçın 8. dakikasında Ali Bilgin'in sağ kanattan yaptığı orta savunmadan sekti, Semih ceza sahası içinde topla buluştu, uygun pozisyondaki Alex'i gördü. Alex'te kaleciyi de geçen topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Bu gol Fenerbahçe'yi 1-0 öne çıkarmasından öte gol sevinciyle akıllarda kaldı. Alex Fenerbahçeli futbolcuları yanına çağırdı, takım yedek kulübesine gitti, son yıllarda görülmeyecek bir şekilde bir kenetlenme dikkat çekiciydi.

EINSTEIN ALEX DE SOUZA

Bu golden dört dakika sonra ise Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza yine sahnedeydi. Deivid sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı, Alex zor pozisyonda kafayı vurdu top köşeden ağlara gitti. Alex'in kafa vuruşundaki zekilik 7'den 77'ye herkesin beğenisini kazandı. Fenerbahçe 15 dakikada rahatladı, zayıf Hacettepe ise şoktaydı.

Rahat oyununu devre boyunca sürdüren Fenerbahçe istediği an gol atabilecek görüntüde, bambaşka bir hırsla sahadaydı. Haftalardır takıma ve teknik ekibe yapılan eleştirilerin camiada yarattığı isyan ortadaydı. Futbolcular bambaşka bir kimliğe bürünmüştü.

27. dakikada Hacettepe'nin tecrübesiz kalecisi Ulaş kendisi için kabusa dönüşecek bir hata yaptı. Ceza sahası içinde sektirdiği topa Lugano sert vurdu durumu 3-0 yaptı. Bu gol ile Lugano bu sezonki gol sayısını 5'e yükselterek, İspanyol golcü Daniel Güiza'yı da solladı.

KALECİ ULAŞ VE İNANILMAZ HATALARI

Fenerbahçe için skor 3-0 olmuştu ama hiçbir şey bitmemişti. Zaman zaman sarı-lacivertli futbolcular oyunu rölantiye alıyor gibi gözükse de Hacettepe savunmasının orta sahada yapmak istediği pres sonucu oluşan boşluklar sarı-lacivertli ekibin ekmeğine yağ sürdü.

41. dakikada Alex de Souza orta sahada kafa ile indirdi, Semih ceza sahasına doğru girecekken kaleci Ulaş yine bir zamanlama hatası ile erken çıktı. Semih Ulaş'tan sıyrıldı ve topu filelere gönderdi. Saracoğlu'nda hava karnavala dönüştü, herkes mutluydu.

DEIVID DE SOUZA'DAN FÜZE

45. dakikada ise Fenerbahçe'de yağmur gibi gelen gollere bir yenisi daha eklendi. Hacettepe ceza sahasının biraz solunda, önünde kazanılan frikikte Alex-Carlos-Deivid organizasyonunda Deivid de Souza muhteşem sertlikte vuruşu ile topu filelere gönderdi.

Aytekin Durmaz bu golün ardından maçta ilk devreryi sonlandıran düdüğü çalırken, Saracoğlu tribünlerinde az sayıda taraftarın coşkusu, Fenerbahçe takımının üzerindeki stresi tamamen atışı, Luis Aragones'in yedek kulübesindeki canlı görüntüsü akıllarda kaldı. Fenerbahçe ligin zayıf takımı karşısında adeta bir kendine gelme savaşındaydı.

Maçta ikinci yarı başladı, muhabirler ilk yarı gelen gol sağanağından etkilenmişti ve tablo yine değişmedi. 48'te soldan gelişen Fenerbahçe atağında Roberto Carlos yerden kesti, Semih Şentürk kale sahası içinde rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Tribünler bir kez daha çıldırdı.

TUTAMIYORUZ, DURMADAN ATIYORLAR: 6-0

Bu arada Fenerbahçe'de ikinci yarıda Kazım 46'da Deivid'in yerine, 52'de Gökhan Emreciksin, Uğur Boral'ın yerine oyuna dahil olurken, Hacettepe'de ikinci devre başında tek değişiklik Ümit Bozkurt - Baykal şeklinde oldu. Hacettepe teknik direktörü ikinci yarının başında stoper değişikliği yapmış oldu.

ALEX DE SOUZA HAT-TRICK YAPTI

B_80336a64ab14aa1938218d3dee29149b.jpg


Fenerbahçe'nin genç transferi Gökhan Emreciksin ise 59. dakikada Alex de Souza'ya verdiği pas ile taraftarının beğenisini kazandı. Sağ kanattan hızlı çıkan Fenerbahçe'de ceza sahasına girerken yerden kesen Gökhan Emreciksin'in topunu Alex düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve hat-trick yaptı. F.Bahçe'nin kaptanı geceye damgasını vurmaya devam ediyordu.

Bitmek bilmeyen goller, Fenerbahçe'nin açık Hacettepe savunması karşısında sergilediği yüksek performans bitmek bilmeyen arzu yine ikinci yarıda önplandaydı. 7-0 olduktan sonra Fenerbahçeli futbolcular oyunda vites küçültüp dinlenme yoluna girerken Hacettepeli oyuncuların en azından bir gol arzusu vardı. 7-0'dan sonra oynayan takım Hacettepe'ydi.

Fenerbahçe'de attığı iki gol ve Alex'e yaptığı bir asist ile geceyi iyi bir performansla bitiren Semih Şentürk 75. dakikada yerini İlhan Parlak'a bıraktı. Tribünler Semih Şentürk'ü ayakta alkışladı. Maçta geride kalan dakikalarda başka gol olmazken, Fenerbahe 14 Şubat Sevgililer Gününde taraftarına oldukça güzel ve özel bir hediye vermiş oldu...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Ali Bilgin'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında defanstan seken topu sağ çaprazda önünde bulan Semih, pasını müsait pozisyondaki Alex'e çıkardı. Alex'in dokunduğu top ağlara gitti. 1-0

14. dakikada Deivid'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Alex'in kafa vuruşunda top direğe de çarparak ağlarla buluştu. 2-0

19. dakikada Murat'ın sağ kanattan orta şut karışımı vuruşunda kaleye yönelen topu kaleci Volkan Demirel son anda kornere çeldi.

31. dakikada Alex'in pasıyla ceza sahasına giren Uğur'un sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya vuruşunda top yandan auta çıktı.

35. dakikada Uğur'un sol kanattan ceza sahasına ortasında kaleci Ulaş'ın kısa düşen yumruğunda topu önünde bulan Lugano, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı 3'e çıkardı. 3-0

41. dakikada Alex'in kafayla geriye aşırdığı topta kaleci ile karşı karşıya kalan Semih, güzel bir hareketle kaleciyi de çalımlayarak, topu boş ağlara gönderdi. 4-0

45+1'de Fenerbahçe, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Alex'in topuk pasında Deivid'in sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 5-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Roberto Carlos'un içeriye ortasında altıpas içerisinde Semih topu ağlara gönderdi. 6-0

54. dakikada Serkan'ın ceza sahası dışından sert şutunda top yan direkten oyun alanına döndü. Dönen topu Ümit Tütinci ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

58. dakikada sağ çaprazdan sahasına giren Gökhan Emreciksin'in yerden arka direğe ortasında Alex, topu ağlara göndererek, hattrick yaptı. 7-0

62. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Ümit Tütinci'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Murat, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel, topu kornere çeldi

72. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Tütinci'nin vuruşunda kaleci Volkan Demirel, bir kez daha gole izin vermedi.

82. dakikada Murat'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

87. dakikada Alex'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Roberto Carlos'un sert şutunda defans son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Muhittin Gürses, Mustafa İspiroğlu

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Deniz, Emre, Deivid (Kazım dk. 46), Uğur (Gökhan Emreciksin dk. 51), Alex, Semih (İlhan dk. 75)

YEDEKLER: Volkan Babacan, Vederson, Can, Maldonado

TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

HACETTEPE: Ulaş, Adnan, Olgay, Tozo, Kadir, Baykal (Ümit Bozkurt dk. 46), Tambwe (Arda dk. 56), Orhan, Murat, Ufuk (Serkan dk. 32), Ümit Tütünci

YEDEKLER: Recep, Lika, Sedat, Zoko

TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca

GOLLER: Alex (dk. 10, dk. 14 ve 58), Lugano (dk. 35), Semih (dk. 41 ve 49), Deivid (dk. 45+1)

SARI KARTLAR: Tambwe, Ümit Bozkurt (Hacettepespor)

KAYNAK
 

yusufsan21

Müdavim
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Ne desem bilmiyorum ki. Hacettepeye yazık oldu. Keşke GS'ye atsaydı...
 

Bagcivan

Doçent
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
O G B M A Y Av P
3 Galatasaray 20 11 4 5 41 23 18 37
4 Fenerbahçe 20 11 4 5 39 21 18 37

gs ile nerdeyse büyün hepsi eşit :D
 

HRNKC

Müdavim
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Garibin Hacettepe ye bizimkiler bile patladı...
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
fenerbahçe buldu bir gariban takım edeceğini etti
 

Peter

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
ahhh cinconlular ah
tarihinizde 1 kere alamadınız şöle bir galibiyet :D ara sıra diyosunuz fb yi 7-0 yendik :D tamam doğrudur ama pattiz tarlasında olduğuda doğrudur :D
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
TAkımımızı Kutluyorum :)
Helaaallll :)
 

EnziM

Doçent
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
789
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
ahhh cinconlular ah
tarihinizde 1 kere alamadınız şöle bir galibiyet :D ara sıra diyosunuz fb yi 7-0 yendik :D tamam doğrudur ama pattiz tarlasında olduğuda doğrudur :D

Bizim tarihimizdeki başarılarımız kupa (Porselen Kupa değildir) olarak müzemizdedir.
 

zelenga

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
hacettepe'ye 7 atacaklarına 2-3 atsalardı..fazlasını da geçen haftalarda kullansalardı daha efektif olurdu diye düşünüyorum :)
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
bizim zamanımızda takım kuvvetli idi
ama şimdi düşecekleri kesin gibi ondan bırakmışlardır
yoksa fenerbahçeden kimse 7 gol yemez
yok artık.... daha 14 hafta düşücekler dediğin takımın önünde..:stuart:
 
Üst