Soru Msı Gf 65 Vs Msı Bravo 15

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostlar, bu iki bilgisayardan birini almayı düşünüyorum. GF 65 1660ti max-q versiyonu ekran kartına sahip, bunun için de normal 1660ti'dan yani max-p versiyonundan daha düşük performanslı deniliyor. Rx 5500m nasıl bir karttır? Bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
RX 5500M, 1650 Ti'dan bir tık daha iyi bir kart sayılır. MaxQ 1660 Ti ile pek bir performans farkı yok diyebilirim bu oyuna da bağlı biraz. Farkı işlemci yaratacak. İki modeldeki işlemciler neler ve laptop için bütçeniz nedir?

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RX 5500M, 1650 Ti'dan bir tık daha iyi bir kart sayılır. MaxQ 1660 Ti ile pek bir performans farkı yok diyebilirim bu oyuna da bağlı biraz. Farkı işlemci yaratacak. İki modeldeki işlemciler neler ve laptop için bütçeniz nedir?
Bu ikisinden birini almayı düşünüyorum bütçem bu kadar. Yukarıda linkleri eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
İki işlemci arasında çok fark var. Kesinlikle Bravo derim. Ancak RAM takviyesi şart. AMD işlemcilerde çift kanal bellek çok önemli.

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki işlemci arasında çok fark var. Kesinlikle Bravo derim. Ancak RAM takviyesi şart. AMD işlemcilerde çift kanal bellek çok önemli.
Teşekkür ederim bu paraya daha iyisini bulamam herhalde. Ram takviyesi yapacağım ilk iş olacak hemen. Daha önce hiç AMD kullanmadım herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ve rx5500 yeterli olur mu yani 1660ti max-q'dan daha iyi bir seçenek mi? Sonuç olarak Bravo daha iyi diyorsunuz yani değil mi her bakımdan? Beni uzun bir süre götürmesi lazım o sebeple çok soru soruyorum mazur görün lütfen :D

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Teşekkür ederim bu paraya daha iyisini bulamam herhalde. Ram takviyesi yapacağım ilk iş olacak hemen. Daha önce hiç AMD kullanmadım herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ve rx5500 yeterli olur mu yani 1660ti max-q'dan daha iyi bir seçenek mi? Sonuç olarak Bravo daha iyi diyorsunuz yani değil mi her bakımdan? Beni uzun bir süre götürmesi lazım o sebeple çok soru soruyorum mazur görün lütfen :D
1660 Ti MaxQ'dan daha iyi bir seçenek değil ancak işlemciler arasındaki fark, ekran kartları arasındaki farktan çok daha büyük. 4 çekirdekli işlemci devri bitti artık.

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1660 Ti MaxQ'dan daha iyi bir seçenek değil ancak işlemciler arasındaki fark, ekran kartları arasındaki farktan çok daha büyük. 4 çekirdekli işlemci devri bitti artık.
anladım CSGO tarzı oyunlarda işlemci daha önemli zaten diye biliyorum, teşekkür ederim. Çok bir fps farkı yaratacak kadar fark yoksa rx 5500m de iyi bir seçenek değil mi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
anladım CSGO tarzı oyunlarda işlemci daha önemli zaten diye biliyorum, teşekkür ederim. Çok bir fps farkı yaratacak kadar fark yoksa rx 5500m de iyi bir seçenek değil mi?
Evet o da iyi bir kart zaten merak etmeyin.

Geralt_Of_Rivia

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bende msı gf65 thin rtx 2060'lı modeli kullanıyorum. Msı gf65 in 1660ti lı modeline 80w'lık 1660ti var yani max-değil, Max-q olanlar 65w ve altı oluyo. Bence gf65 al gf65 in ekran kartı daha iyi. oyun için gf65 daha iyi ama bravo nun işlemcisi çok daha iyi olduğundan iş için o daha iyi.

FPS testi videosu:
max-q değil ama max-q olsa bile daha iyi
Ekran görüntüsü 2021-07-02 183309.png

Not: ben dolar 7.80 den 2060 lı laptop u 8800tl ye almıştım 10.000 tl ye çıkarsan ve ingilizce klavye kullanabilirsen amazon usa dan benim laptopdan alabilirsin.

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende msı gf65 thin rtx 2060'lı modeli kullanıyorum. Msı gf65 in 1660ti lı modeline 80w'lık 1660ti var yani max-değil, Max-q olanlar 65w ve altı oluyo. Bence gf65 al gf65 in ekran kartı daha iyi. oyun için gf65 daha iyi ama bravo nun işlemcisi çok daha iyi olduğundan iş için o daha iyi.

FPS testi videosu:
max-q değil ama max-q olsa bile daha iyi
Ekli dosyayı görüntüle 157794
Not: ben dolar 7.80 den 2060 lı laptop u 8800tl ye almıştım 10.000 tl ye çıkarsan ve ingilizce klavye kullanabilirsen amazon usa dan benim laptopdan alabilirsin.
üniversitede kullanım + oyun için alıyorum yani işlemci de önemli benim için, ekran kartı olarak da çok yüksek bir fark yokmuş iki kart arasında. Daha iyi soğutma ve güçlü işlemci sebebiyle Bravo almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
İşlemcide amd, ekran kartında nvidia. Ekran kartında ray tracing yoksa gene amd derim. Mükemmel bir güç tasarrufu ve teknoloji farkı oldu işlemci açısından amd ile intel arasında.

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcide amd, ekran kartında nvidia. Ekran kartında ray tracing yoksa gene amd derim. Mükemmel bir güç tasarrufu ve teknoloji farkı oldu işlemci açısından amd ile intel arasında.
MSI Bravo diyorsunuz yani değil mi bu ikisinden :D

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet o da iyi bir kart zaten merak etmeyin.
hocam laptop tn panele sahipmiş, daha önce hiç tn panel kullanmadım. IPS'e göre çok kötü müdür, film izlerken vs rahatsız eder mi? Gönül ister ki IPS olsun ama bu ekonomide pc almaya çalışınca işte her modelin bir eksisi çıkıyor illa ki :/

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
hocam laptop tn panele sahipmiş, daha önce hiç tn panel kullanmadım. IPS'e göre çok kötü müdür, film izlerken vs rahatsız eder mi? Gönül ister ki IPS olsun ama bu ekonomide pc almaya çalışınca işte her modelin bir eksisi çıkıyor illa ki :/
MSI TN panelleri diğer TN panellere göre çok daha iyi olsa da bir IPS panel değil elbette. Ancak her IPS panele de atlamamak gerekiyor tabi. O fiyat bandındaki IPS panelli bir laptopun paneli de çok iyi olmayacaktır zaten.

Serengetis

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Bravo 15'in işlemcisi daha performanslı, paneli IPS ve tasarım olarak daha iyi.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Max-Q 1660Tİ ile RX5500M aynı, 1660TI'ın VRAM ve ROP avantajı var ; Bravo 15'in ise CPU avantajı var.

Vincenzoo

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Dostum merhaba, MSI Nvidia kartını barındırdığı bir çok modelin içerisine Max Q ya da Max P yerine yüksek Watt tüketen daha performanslı versiyonları kullanıyor. Yani bahsettiğin cihazda yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Max Q kullanılmamış. Keza Max Q ile kıyaslandığında bile 5500M geride kalıyor. İşlemciler arasında devasa fark yok ancak ekran kartı konusunda tercihim kesinlikle Nvidialı cihazdan yana olur.

Şahsen AMD tarafı gerek desktop gerekse notebook tarafında hala güven vermiyor.

WalkerCyborgCK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Ben de @Vincenzoo katılıyorum. Kesinlikle taşınabilir bilgisayarlarda Nvidia ekran kartlı modeller daha mantıklı ve performanslı ekran kartlarıdır. Bence zaten MSI deyince ne olursa olsun içerisinde Nvidia ve Intel olmalı. H serisi Intel işlemciler de kesinlikle hiçbir sorun yaşatmayacaktır. Bence GF 65 ama bütçe de varsa kesinlikle GE66 Raider kasa yapısı harika. :)

ra's al ghul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Dostlar, bu iki bilgisayardan birini almayı düşünüyorum. GF 65 1660ti max-q versiyonu ekran kartına sahip, bunun için de normal 1660ti'dan yani max-p versiyonundan daha düşük performanslı deniliyor. Rx 5500m nasıl bir karttır? Bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar;
Bu 2 modelin dışında bir seçenek sunacağım. En azından incelemeni tavsiye ederim. Performans olarak çok daha iyi seviyede diyebilirim. İşlemci olarak i7 10750H kullanırken Ekran kartı olarak 1650TI kullanıyor. Ama Ram takviyesi yapabilirsin. İşlemci performansı attığın modellere göre daha iyi olduğu için alternatif olarak düşünebilirsin.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822

yerlisiyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Dostum merhaba, MSI Nvidia kartını barındırdığı bir çok modelin içerisine Max Q ya da Max P yerine yüksek Watt tüketen daha performanslı versiyonları kullanıyor. Yani bahsettiğin cihazda yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Max Q kullanılmamış. Keza Max Q ile kıyaslandığında bile 5500M geride kalıyor. İşlemciler arasında devasa fark yok ancak ekran kartı konusunda tercihim kesinlikle Nvidialı cihazdan yana olur.

Şahsen AMD tarafı gerek desktop gerekse notebook tarafında hala güven vermiyor.

kesinlikle katılıyorum ekran kartı konusunda ki dikkati çok önemli arkadaşın, Nvidia ve intel uyumundan şaşmamak gerekiyor

Prometeheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
@Vincenzoo kesinlikle haklı bence de laptop tarafında ısınma problemi yaşamak istemiyorsan Nvidia tarafına yönel kesinlikle banada güven vermiyor.

Son düzenleyen moderatör:

La Quica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Görkem Say hocam ne diyorsunuz yukarıdaki yorumlar hakkında sizin dedikleriniz mantıklı gelmişti bana emin olamadım şimdi, ve gf65 için satıcıya mesaj attım bana max-q dedi nasıl oluyor max-q yoksa

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
İşlemciler arasında nasıl devasa fark yok ya :D Intel için çalışan birisi bile bunu demez. 4 çekirdek 8 izlek artık günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan bir işlemci 10300H. Hem tekli çekirdekte hem de çoklu çekirdekte çok iyi sonuçlar veren ve fazla ısınmayan bir işlemci 4800H. Tutturulmuş bir Intel ve NVIDIA uyumu diye. Yani işlemci Intel, kart NVIDIA olunca daha mı performanslı çalışıyor donanımlar komiksiniz cidden.

Vincenzoo

Asistan
Reaksiyon puanı
195
İşlemciler arasında nasıl devasa fark yok ya :D Intel için çalışan birisi bile bunu demez. 4 çekirdek 8 izlek artık günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan bir işlemci 10300H. Hem tekli çekirdekte hem de çoklu çekirdekte çok iyi sonuçlar veren ve fazla ısınmayan bir işlemci 4800H. Tutturulmuş bir Intel ve NVIDIA uyumu diye. Yani işlemci Intel, kart NVIDIA olunca daha mı performanslı çalışıyor donanımlar komiksiniz cidden.
Steam üzerinde bulunan oyunların %92'sinin 6 ve daha az çekirdekle çalıştığını biliyor muydun? Günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan bir işlemci demek, kusura bakma saçmalık olur :) Yine steam üzerinden gidecek olursak oyunların %50'si 4, %21'i de 2 çekirdekle oynanabilen oyunlar. Bahsettiğim veriler direkt olarak Steam üzerinde bulunan veriler. Evet belki önümüzdeki dönemde yetersiz kalacaktır ama o dönem bu dönem değil.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Benim daha yeni aldığım laptop 4800h işlemciye sahip ben mobilde bu kadar iyi bir işlemci görmedim. Pil ömrü ve üst düzey performansı bana veriyor. Laptobum gram ısınma yapmıyor. Ve çok çok hızlı. Film falan izliyorum pilde işlemci yüzde 2 lerde. Çok memnunum iyi ki almışım.