Muhammet Emir Bozat
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 70
sorum başlıktadır
hacklenirseede nasıl hacklenir
İnternet veya Bluetooth bağlantısı olan her şey hacklenebilir.sorum başlıktadır
cihaza bağlamadımİnternet veya Bluetooth bağlantısı olan her şey hacklenebilir.
O zaman hacklenmez.cihaza bağlamadım
sadece 1 kez bağladım oda saat ayarlansın diye sonra hemen programı sildim ve bağlantıyı kopardımO zaman hacklenmez.
nası olabilir hocamFark etmez bluetooth'u açıksa saatin herhangi bir cihaza bağlı olmasına gerek yok hacklenebilmesi için.
Farklı şekillerde. En basiti bluetooth 4.2 ve 5.1 arasındaki sürümlerde, doğrulamanın (handshake) baypas edilebilmesine sebebiyet veren bir güvenlik zafiyeti var. Akıllı saatinin hacklendiğini falan düşünüyorsan düşünme, hem kolay bir iş değil hem de saldırganın yakın mesafede bulunması gerekli.nası olabilir hocam
saat bluetooth 4.2 ve yalovada oturuyoum ve telefon saate bağlandığı zman bluetoothla ikon çıkıyor bağlı olmadığında çıkmıyor yani saldırgan bağlanmamış oluyor değilmiFarklı şekillerde. En basiti bluetooth 4.2 ve 5.1 arasındaki sürümlerde, doğrulamanın (handshake) baypas edilebilmesine sebebiyet veren bir güvenlik zafiyeti var. Akıllı saatinin hacklendiğini falan düşünüyorsan düşünme, hem kolay bir iş değil hem de saldırganın yakın mesafede bulunması gerekli.
Yani bu şekilde bir saldırı gerçekleşiyor mu gerçekleşmiyor mu tespit edemezsin. Böyle bir durumda bağlantı simgesi gösterilmeyecek şekilde gizli bir bağlantı da kurulabilir. Ama dediğim gibi;saat bluetooth 4.2 ve yalovada oturuyoum ve telefon saate bağlandığı zman bluetoothla ikon çıkıyor bağlı olmadığında çıkmıyor yani saldırgan bağlanmamış oluyor değilmi
saati herhangi bir cihaza bağlı değilken sadece saat olarak kullanıyorumYani bu şekilde bir saldırı gerçekleşiyor mu gerçekleşmiyor mu tespit edemezsin. Böyle bir durumda bağlantı simgesi gösterilmeyecek şekilde gizli bir bağlantı da kurulabilir. Ama dediğim gibi;
Bu insanların bir yerden video izleyerek yapabileceği kolay bir şey değil. O yüzden bunları yapabilecek kabileyete sahip kişiler ya bu alanda çalışan uzmanlardır (ki bu insanlar zaten saldırganlık yapmaz) ya da kötü niyetli kişilerdir ki bu kişilerde çok önemli bir insan (şirket sahibi, devlet adamı vs) değilseniz neden sizin saatinizi hacklesin.
saati herhangi bir cihaza bağlı değilken sadece saat olarak kullanıyorum
tamam hocam teşekkür ederim içimi rahatlattınızBir şey olmaz korkma.