İşlemcide Maksimum Hız Ne Demek?

Mysterious123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Herhangi bi bilgisayarın özelliklerine bakıyorum.Örnek:
Temel işlemci hızı 2.1 ghz
Maksimum işlemci hızı:3.7 ghz
diyo.Şimdi ghz'i 2.1'den 3.7'ye yükseltmek için bios'tan overclock falanmı yapıyoruz.Xmp profili falanmı değiştiriyoruz.Ben tam anlamadım.Anlatırsanız sevinirim...

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
benim Bildiğim Kadarıyla güç seçenekleri ile Maksimum Hıza Ulaşabiliyorsunuz . Maksimum Hızın Üstüne Çıkmakta Overclock oluyor diye biliyorum

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
benim Bildiğim Kadarıyla güç seçenekleri ile Maksimum Hıza Ulaşabiliyorsunuz . Maksimum Hızın Üstüne Çıkmakta Overclock oluyor diye biliyorum
Maksimum hıza "Turbo Boost" özelliği ile birlikte gerektiğinde kendisi çıkıyor. Bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Belirtilen değerden daha üstü hızlara erişebilmek için ise O.C yapmanız gerekiyor.

Dailo000

Doçent
Reaksiyon puanı
819
Maksimum hız ayarlardan yüksek performansını açtığınızda işlemci son gücünü kullanacak. Eğer en yüksekten daha fazla hız istiyorsanız OC yapabilirsiniz.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Herhangi bi bilgisayarın özelliklerine bakıyorum.Örnek:
Temel işlemci hızı 2.1 ghz
Maksimum işlemci hızı:3.7 ghz
diyo.Şimdi ghz'i 2.1'den 3.7'ye yükseltmek için bios'tan overclock falanmı yapıyoruz.Xmp profili falanmı değiştiriyoruz.Ben tam anlamadım.Anlatırsanız sevinirim...
Turbo Boost ile ulaşabileceği sınır. O.C. destekliyorsa, bu sınırı aşabilirsin.

XMP Ram frekansı ile alakalı. Anakart'ın Ram çalışma frekansı düşüktür lakin XMP ile O.C. yaparak, Ram'in asıl frekans, voltaj veya diğer özellikleri neyse ona yakın çalıştırmaya olanak sağlar.
Örneğin Ram'lerin hızı 3200 Mhz'dir ama takttığın zaman 2400 Mhz gözükür.
Bios ayarlarında varsa bu özellik, XMP profili seçersin ve bu sorun düzelir.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İşlemci ısınmaması ve aşırı güç tüketmemek için normal işlerde düşük frekansta çalışır. Zaten webde gezinme , video izleme , ofis programları kullanmada işlemci çok yorulmuyor. Fakat oyuna girdiğinizde , render alırken veya işlemciyi yoran bir şey yapacaksanız performansını arttırmak için soğutucunuza göre maksimum frekansa kadar frekansını yükseltir. Soğutucunuz iyiyse fabrikanın sunduğu maksimum frekansa çıkıp sabit kalabilir. Ama soğutucu iyi değilse firma 3.7ghz diyorsa (örnek veriyorum 3.0ghz , 3,2ghz) gibi değerlerde kalabilir. Bunu sisteminiz otomatik olarak ayarlıyor.

Tavsiyem ayarı yüksek performans olarak değiştirmemeniz. Hem işlemciyi boşu boşuna yoracak hem de yüksek sıcaklıklara maruz bırakacaksınız.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hiç bi işlemcde,tüm çekirdekler max. yazan hıza çıkmaz. İşlemciye göre değişse de ,genelde bir veya iki çekirdek o hıza ulaşır. Diğerleri kademeli olarak ,azala azala, bu iki çekirdeğin arkasından gelir.

Overclock olayında ise,siz tüm çekirdekleri aynı ve yüksek bi hıza getirebilirsiniz Aradaki fark bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme: