hmm şimdi bu durumlar normalmidir bişey olmaz galiba onumu demek istiyorsunuz3200G bildiğin gibi 4c/4t, valorant da işlemciye yüklenen bir oyun. Ayarları yüksekte tutarak işlemci kullanımını düşürebilirsin ayrıca %100 ekran kartı kullanımı normal bir durum aksi olması durumu sıkıntılı.
Evet, normal bir durum. Bottleneck dediğimiz olay bu durumun tam tersi yani işlemci isterse %100 kullanım olsa bile ekran kartının tam performansını (%100) verememe durumu oluyor. Bu sorunu çözmek için de ayarları yükseltip yükü işlemci yerine ekran kartına bindiriyoruz.hmm şimdi bu durumlar normalmidir bişey olmaz galiba onumu demek istiyorsunuz
Korkuyordum bişey olur diye teşekkürler bilgilendirdiginiz için.Evet, normal bir durum. Bottleneck dediğimiz olay bu durumun tam tersi yani işlemci isterse %100 kullanım olsa bile ekran kartının tam performansını (%100) verememe durumu oluyor. Bu sorunu çözmek için de ayarları yükseltip yükü işlemci yerine ekran kartına bindiriyoruz.
Valorant da işlemciye dayalı oyun olduğundan bu değerler normal.
GPU normal CPU da normal sayılır.valorant oynarken gpu 90`lara çıkıyor aynı şekilde cpu da.
Sistemim: Amd ryzen 3200g
Radeon rx 570 series
Normal sayılır değil normal aslında. 3200G güçlü bir işlemci değil RX570 sınırında kalıyor.GPU normal CPU da normal sayılır.
3200G aşağı yukarı 1200AF dengi. 1200AF'de bazı oyunlarda RX 570'e darboğaz yapıyor. Doğru.Normal sayılır değil normal aslında. 3200G güçlü bir işlemci değil RX570 sınırında kalıyor.
Yani pc ye bi zararı olurmu oynayabilirmiyim rahatlıkla? Onu merak ettim.3200G aşağı yukarı 1200AF dengi. 1200AF'de bazı oyunlarda RX 570'e darboğaz yapıyor. Doğ
Arada droplar yapabilir. İşlemci 100 gördüğünde darboğaz yapar. Fps kaybı yaşatır.Yani pc ye bi zararı olurmu oynayabilirmiyim rahatlıkla? Onu merak ettim.
Yok drop girmiyorda fps bi anda düşüyor 90 a felan normalde 170 fps alıyorum.Arada droplar yapabilir. İşlemci 100 gördüğünde darboğaz yapar. Fps kaybı yaşatır.
Drop yoksa sıkıntı olmaz. Herşeyi güncel tutun bios driverlar. Sistem imajı orjinal olsun mutlaka. Gerisi önemli değil. En iyi verimi alırsınız.Yok drop girmiyorda fps bi anda düşüyor 90 a felan normalde 170 fps alıyorum.