Photoshopta Profesyonel Web Sitesi Yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pafter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aşağıdaki site ve benzeri çalışmaları olan bir blogu faydalı olabilir diye adresini paylaşmak istiyorum fakat adres vermem yasakmıdır diye ikilemde kaldım ama eğer sakıncası varsa başlığı forum kirliliği olmaması açısından silebilirsiniz, yönetici arkadaşlardan özür diliyorum tabi.

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Forum kurallarını okusan iyi olur, pafter

100 mesaja ulaşmadan site tanıtımı yapmak yasak.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar ben site tanıtımı yapmıyorum zira site bana ait değil, ben yararlandığım bir siteyi belki birilerine faydası olur diye paylaştım daha doğrusu site bile değil blog, önceleri sürekli güncelleniyordu ama blog sanıyorum bir hatadan dolayı silinmişti yada çökmüştü şimdi ise yeniden oluşturmaya başlamışlar inanın çok faydasını görürsünüz çok iyi dersler var daha doğrusu eski içeriğini yeniden oluşturmaya çalışıyorlarmış ama dediğim gibi sakıncalıysa yönetici arkadaşlardan özürdileyerek kaldırılabilir dedim ve bunu ilk mesajımda belirttim.

Edit: Yeni ders eklenmiş belki işinize yarar.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Psd'yi nasıl websitesi yaparız onuda anlatsaymış :D

halitkara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
psd yi nasıl web sitesi yaparız ?

psd yi açtığınızda
1-tool-> slice tools (K) yöntemi ile psd yi istediğiniz büyüklüklerde dilimleyin. mesela logonun geleceği yeri menülerin geleceği yer,footer ın geleceği yer ortada haberlerin vs...
2-slice lara bölme işlemi bittiğinde dosya- save for web menüsünden sağda jpeg i seçerek bir klasör içerisine kaydedin. dilimledikleriniz images klasöründe göreceksiniz.
3- index i dreamweaver da açarak tablo lar açıp düzenleyebilirsiniz.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Psd'yi nasıl websitesi yaparız onuda anlatsaymış :D

Dersi hazırlayan arkadaşım tanıyorum kendisini, o bakımdan gelişmeleri yada gelişecekleri az çok biliyorum, sonuç olarak bu dersin devamıda varmış, blogdada bahsetmiş zaten, bu temayı bölümleyip daha sonra CSS ve html kodları dahil yayın aşamasına kadar olan aşamaları anlatacakmış, tabi kendisinin bir düşüncesi var hangi derslerle daha çok ilgilenildiğini görmek istiyor ona göre derslere eğilmeyi planlıyor bu arada web sitesi değilde diğer derslere daha çok ilgi olursa o zaman akibeti ne olur bilemiyorum tabi :)

Arkadaşlar 2 yeni ders eklenmiş bilgilendireyim istedim, Ders konusu Apple Web Menüsünün Yapılışı.

Apple Web Menü - Önizlemesi

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com/2009/01/apple-web-men-navigation-tasarm.html

BestPSTutorials Logosu - Önizlemesi

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com/2009/01/logo-yapm.html

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com/2008/11/transformers-yaz-efekti-transformers.html

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
güzel paylaşım

shaheen35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
allah böyle şeyleri yapanlardan paylaşanalardan hatta buraya koyan pafter kardeşmizden razı olsun...güzel paylaşım.

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Yararlı Bir Site Teşekkurler

cepo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
çok güzeller yaa ve çok profesionel duruyorlar.

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hakikaten çok hoş site ancak faydalanan kişilerin sitedeki derslere yorum yapmaması üzücü... bende hemen hemen bu saatte incelediğim tüm derslere yorum yazdım (:
Bizler destek ollaımki, insanlar morallensin, morallendikçe daha güzel işlere, oluşumlara imza atsınlar...
Siteyle bizleri tanıştırdığın için teşekkürler..
umarım video derslerlede zor konulara destek olurlar (:

roy_mclean

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla pshopta insan isterse harikalar yapabilir...çünkü pshop sınırsızdır.aklınız ne kadar gidebiliyorsa o kadar ileri gidebilirsiniz.benimde pshopta çizmiş olduğum site ve manipilasyonlarız bulunmakta.ama hepsi aklın ürünü hiç biri boş olmaz.herkesin ki böyledir.

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yapanın eline sağlıkipaylaşımlarının devamlı olması dileğiyle pafter güzel çalışamlar.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
valla süper anlatımlar saolasın kardeş.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
güzel site baya işişme yarıcak

Keşke küçük bi teşekkür etseydin diye düşünüyorum ama neyse işine yarayacaksa arada reklamlarına tıklaman ders sahibiinde işine yarar belki diye düşünüyorum, yani sadece sömürü fikrinde olmayalım.

ha bu arada reklam dedim diye hemen yanlış anlaşılmasın çünkü blog bana ait değil, bir bayan arkadaşımın blogu, bunuda belirteyimki haksızlık olmasın ben sadece ortadaki emeğe destek verilsin kısmını düşündüğüm için böyle söyledim.

Bu arada ben SDN için bile arada reklamlarına tıklarım, sebebi eğer bir yerden faydalanıyorsak ve ortada bilgi öğretisi varsa harcanan özverili bir emek var demektir ve bu emeğin karşılığında bizimde yapabileceğimiz birşeyler varsa ve yerine getirebilirsek o zaman bana kalırsa kimse bilgileri saklamaz paylaşmaktanda sıkıntı duymazlar, zaten bu düşünce olmasa paylaşımda olmaz.

-----------------------------------------

Edit: Arkadaşlar background ve yazı efekti dersi eklenmiş ilgilenen bakabilir

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com/2009/03/dark-background-ve-pixelate-yaz-text.html

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aslında site sadece photoshop dersleri ile ön plana çıkmıyor fark eden oldumu bilmiyorum site tamamen ücretsiz servislerden yapılmış gerek forum olsun gerek blog.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aslında site sadece photoshop dersleri ile ön plana çıkmıyor fark eden oldumu bilmiyorum site tamamen ücretsiz servislerden yapılmış gerek forum olsun gerek blog.

E tabi bunun nedeni domain ve hostu karşılayacak reklam geliri olmadığı için böyle oluyor, harcanan zaman ve emeğin karşılığı olmazsa bi yere kadar.

Ama yinede buna rağmen yardımcı olmaya ve bildiklerini öğretmeye çalışanlara teşekkür etmek lazım çünkü yardımcı olmaya çalışanlar bu işi iyi bilenlerden oluşuyor diyebilirim bir çoğunu tanıyorum ve çoğu tv lerde yada stüdyolarda çalışanlardan biraraya gelenler ve sıcak bir ortamı var umarım buda farkedilmiştir :)

Edit: Arkadaşlar photoshopta gerçekçi iPhone yapımı anlatılmış çalışmak isteyen bakabilir.

http://bestpstutorials-tr.blogspot.com/2009/03/photoshopta-iphone-yapm.html

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Çok ilgi çeken bir konu takip etmek güzel olur. Autocad eğitimi veren böyle siteler de var mı?

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Çok ilgi çeken bir konu takip etmek güzel olur. Autocad eğitimi veren böyle siteler de var mı?

Autocad kullanıcıları pek okadar şanslı değil ama buraya bi bak istersen.

Ülkemizde PS de bile bir çok kaynak olmasına rağmen daha yeni yeni bilinçli kullanıcıların hazırladığı dersler yavaş yavaş gözönüne çıkıyor onlarıda umarım soğutmazlar.