Soru Bu Dönemde En Çok Kazandıran Meslekler Nedir?

Reaksiyon puanı
269
üf üf üf tamam gidecem ama tıp kazanmam lazım Türkiyede; TUS'u geçtikten sonra 3 sınava girmem gerekiyor :(
Aynen. Çalışan yapar. Türkiyede doktor maaşıyla 1 taneyi zor alıyon ayda yani amerikada bir doktorun alım gücü türkiyeye göre 50 KAT DAHA FAZLA.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin kısa özeti.
Aynen. Çalışan yapar. Türkiyede doktor maaşıyla 1 taneyi zor alıyon ayda yani amerikada bir doktorun alım gücü türkiyeye göre 50 KAT DAHA FAZLA.

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Al sana paradoks.
Belki ileride dünya devi olacaksın fakat sırf önceden tecrüben yok diye seni işe almıyorlar. E o zaman bu adam nerede çalışsın?
Bir açıdan doğru, bir açıdan yanlış.

-Çalışansan evet ben nerede tecrübe edineceğim diyorsun. Herkes tecrübeli arıyor ama kimse tecrübe imkanı vermiyor. E kardeşim yerden mi bitecek bu çalışanlar.

-İş verensende tecrübe edinsin diye işe alıyorsun tam meyve verecekken çıkıp başka yere gidiyor. Bu seferde iş veren haklı o zamanda diyor ki "basar parayı tecrübelisini alırım en azından kafam rahat olur", bide başka işe geçerken diyorsun ki biz sana tecrübe kazandık adamın cevap, ben kendim yaptım herşeyi kendi emeğimle istediğim yere giderim.
Hadi buyur buradan yak.

Her ne iş yaparsanız yapın iyi yaparsanız elbet yükselirsiniz önemli olan para değil emektir.
Çok iyimser bir yorum. Öyle olsa birçok adam iyi yerlerde olurdu.Nerede çakal, nerede işi bilmez, nerede sömürünün kralını yapacak adam varsa hepside paralı.
Zaten mantıken düzgün adam o parayı kazanacak kadar insanları sömüremez.Sömürmek istemez. Eşit paylaşır herşeyi. Doğruyu söyler bu yüzden sevilmez,yükselemez..vs..vs

Reaksiyon puanı
269
Reaksiyon puanı
269
Bu paralar maks paralardır Amerikada ilk başladığında özelde olursan 4000 Dolar civarı alı yükselirsin.

Türkiyede 2800 TL alırsın asgari ücret yani.

4000 Dolar ile bile 4 3090 alabilirsin.