Yardım Laptop Da Boştayken Çok Ram Kullanıyor Nasıl Azaltabilirim??

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Laptop um da boştayken bile %50-60 civarında ram kullanıyor ve disk de bazen %90 lara cıkabiliyor

Bilgisayar; Toshiba Satellite C50-B-14Z Notebook
Özellikler

4 Gb ddr3 ram
İntel celeron n2840 islemci
465 gb hdd
Ekran kartı yok zaten.

Bu resimde boştayken kullanımı var:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Resmini neden atamadım yaa

Yine atamadım. Neyse siz anlarsınız

degurechaff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Görev yöneticisi kısmından açık olan uygulamaları kapatarak kullanımı azaltabilirsiniz.

meerkmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Win 10 kullanıyorsunuz sanırım. Win10 da sisteminize göre böyle olması maalesef normal. :(

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
O bilgisayarda bence güzel oyun oynanmaz.
Direkt GNU/Linux kur keyfine bak. Ram kullanımında azalır.
Bak bir sürü uygulama açık ve sadece 1.6 GB Ram tüketiyor.
2021-05-30 03-50-26 ekran görüntüsü.png

Windows 7 önerirdim ama eski o, güncelleme yok ve güncel değil.
Windows 8.1'de kurabilirsin.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
1) Windows 10 tam sürüm bilgisi (İS DERLEMESİ) nedir?
2) Temiz kurulum mu yaptınız?
3) Sürücüleri nasıl yüklediniz?
4) Üçüncü parti bir güvenlik yazılımı cihazınızda yüklü mü?

4 GB RAM ve HDD için genel olarak normal bir durum aslında.
Windows 10 ve sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Disk kullanım oranını düşürebilirsiniz ancak RAM kullanım oranı pek düşmez.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
O bilgisayarda bence güzel oyun oynanmaz.
Direkt GNU/Linux kur keyfine bak. Ram kullanımında azalır.
Bak bir sürü uygulama açık ve sadece 1.6 GB Ram tüketiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 153962

Windows 7 önerirdim ama eski o, güncelleme yok ve güncel değil.
Windows 8.1'de kurabilirsin.
Bilgisayar zaten 8.1 ile gelmisti win 10 yapmistim onu ben cunku artik birçok şey win 10 istiyo win 10 olmadan bircok seyi yapamiyorum

Windows 10 ve sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Disk kullanım oranını düşürebilirsiniz ancak RAM kullanım oranı pek düşmez.
1. Ye nerden bakabilirim

2. Temiz kurulum derken usb den kurulum yapmistim windows u

3. Normalde benim bilgisayarımda sürücü destegi falan yok ama driver cloud yukledim orda intel atom falanlı birkaç tane surucu yuklemistim (işlemcim intel celeron)

4. Diski nasil dusurebilirim

Derlemeyi buldum; 19042

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Bilgisayar zaten 8.1 ile gelmisti win 10 yapmistim onu ben

1. Derlemeyi buldum; 19042

2. Temiz kurulum derken usb den kurulum yapmistim windows u

3. Normalde benim bilgisayarımda sürücü destegi falan yok ama driver cloud yukledim orda intel atom falanlı birkaç tane surucu yuklemistim (işlemcim intel celeron)

4. Diski nasil dusurebilirim
1) Daha güncel Windows 10 sürümü mevcut. İstersen onu yükle temiz kurulum ile.
2) Windows kurulumu ekranında işletim sistemi ile ilgili tüm bölümleri siliyorsun ve kuruluma devam ediyorsun. Aşağıdaki görsel temsilidir.

sshot-6.png
3) Bilgisayarın Intel® Driver & Support Assistant'ı destekliyorsa onu kullanarak tüm Intel sürücülerini güncellemeni öneririm.
4) Herhangi bir iyileşme olmazsa bazı önerilerde bulunabilirim. Ancak dediğim gibi RAM kullanımı çok fazla düşmez şahsen Windows 8.1'de kalmanı öneririm. Kolay gelsin.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
1) Daha güncel Windows 10 sürümü mevcut. İstersen onu yükle temiz kurulum ile.
2) Windows kurulumu ekranında işletim sistemi ile ilgili tüm bölümleri siliyorsun ve kuruluma devam ediyorsun. Aşağıdaki görsel temsilidir.

Ekli dosyayı görüntüle 154132
3) Bilgisayarın Intel® Driver & Support Assistant'ı destekliyorsa onu kullanarak tüm Intel sürücülerini güncellemeni öneririm.
4) Herhangi bir iyileşme olmazsa bazı önerilerde bulunabilirim. Ancak dediğim gibi RAM kullanımı çok fazla düşmez şahsen Windows 8.1'de kalmanı öneririm. Kolay gelsin.
1. Önceki windows u usb ye nasıl indirdiysem ayni siteden ayni sekilde mi indiricem? Yani ayrica windows surumunu falan yazmama gerek yok degil mi?

2. Yi zaten hep yaparim

3. Yü yukledim fakat desteklenen sürücü yok falan dedi

4. Olarak da 8.1 i arkadaşlarima sorduğum zaman 8.1 hayatımda gordugum en kotu isletim sistemi falan dedi bazilari asla indirmemi tavsiye etmediler (şuanda linux kullanıyor o arkadaşım)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
1. Önceki windows u usb ye nasıl indirdiysem ayni siteden ayni sekilde mi indiricem? Yani ayrica windows surumunu falan yazmama gerek yok degil mi?

2. Yi zaten hep yaparim

3. Yü yukledim fakat desteklenen sürücü yok falan dedi

4. Olarak da 8.1 i arkadaşlarima sorduğum zaman 8.1 hayatımda gordugum en kotu isletim sistemi falan dedi bazilari asla indirmemi tavsiye etmediler (şuanda linux kullanıyor o arkadaşım)
1) Evet
2) Peki
3) Ekstra bir program kullanmadan işletim sistemini kullanmayı deneyin. Windows 10 pek çok sürücüyü kendisi bulup yüklüyor. Bulamadıklarını Aygıt Yöneticisi üzerinden donanım kimliğini Google'dan veya bazı siteler üzerinden aratarak bakabilirsin.
4) En hafif Windows 10 sürümünden daha hafif. Windows 8.1'de başlat menüsü yok ve tam emin olmamakla birlikte Microsoft Store ve uygulamalarında sorun yaşanabiliyor.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
1) Evet
2) Peki
3) Ekstra bir program kullanmadan işletim sistemini kullanmayı deneyin. Windows 10 pek çok sürücüyü kendisi bulup yüklüyor. Bulamadıklarını Aygıt Yöneticisi üzerinden donanım kimliğini Google'dan veya bazı siteler üzerinden aratarak bakabilirsin.
4) En hafif Windows 10 sürümünden daha hafif. Windows 8.1'de başlat menüsü yok ve tam emin olmamakla birlikte Microsoft Store ve uygulamalarında sorun yaşanabiliyor.
Win 8.1 kullanirsam suruculeri kendim mi bulup yuklemeliyim?

Normalde win 10 kurunca hicbirsey yuklemeden devam ediyorum

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Win 8.1 kullanirsam suruculeri kendim mi bulup yuklemeliyim?

Normalde win 10 kurunca hicbirsey yuklemeden devam ediyorum
Evet bazılarını manuel olarak bulup yüklemek gerekebilir. Ağ ve görüntü bağdaştırıcılarında sorun yaşamazsın muhtemelen. Yalnız güncelleştirmeler uzun bir zaman alır. Çünkü Windows 8.1'in yeni sürümü çıkmıyor. En son olanı (orijinal sürüm) 2014 çıkışlı Update v3 olanı.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Evet bazılarını manuel olarak bulup yüklemek gerekebilir. Ağ ve görüntü bağdaştırıcılarında sorun yaşamazsın muhtemelen. Yalnız güncelleştirmeler uzun bir zaman alır. Çünkü Windows 8.1'in yeni sürümü çıkmıyor. En son olanı (orijinal sürüm) 2014 çıkışlı Update v3 olanı.
Anladım :/

1) Evet
2) Peki
Birsey sormak istiyorum, windows 10 un sitesine girdim iso dosyası indirmek icin fakat sanirim format atmadan direkt guncellemek icin bir uygulama varmis orada onunla yapayım mi? Yoksa illa temiz kurulum mu yapayim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Anladım :/

Birsey sormak istiyorum, windows 10 un sitesine girdim iso dosyası indirmek icin fakat sanirim format atmadan direkt guncellemek icin bir uygulama varmis orada onunla yapayım mi? Yoksa illa temiz kurulum mu yapayim
Temiz kurulum daha sağlıklı olur.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Önemli dosyaların varsa onları mutlaka yedekle. Kolay gelsin.
Pek de önemli dosyam yok

Ve birsey sormak istiyorum

Yedeklemeyi tam olarak nereden ve nasil yapiyoruz ve nereye yedekleniyor veriler?

Ve benim bilgisayarim uefi destekler mi?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Yedeklemeyi tam olarak nereden ve nasil yapiyoruz ve nereye yedekleniyor veriler?
Disk üzerinde ayrı bir bölüm açıp oraya önemli dosyalarını sürükleyebilirsin veya bu işlem için harici bir HDD veya Flash bellek kullanabilirsin. İkincisi daha sağlıklı (güvenli) olur.

AhmetsBrain

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Mediacreationtool exe yi acmamaliyim demi? Fakat rufus da gozukmuyor media creation tool uygulaması

Ha pardon ben kurulumu unutmusum şimdi aklima geldi ne yapacagim tamammm