Soru Bu Telefon İyi Mi?

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Yukarıdaki linkte olan telefon iyi mi sizce?
Tahmini kullanım süresi ne kadardır sizce?
Üniversite sınavına kadar bunun kullanacağım da.
Alınmaz. Cihaz tam bir çöp. Bütçeniz ne kadar? Bunun yerine ikinci el temiz S8 veya S9 alsanız çok daha uzun ömürlü olur ve kat ve kat bu linkteki cihazdan hertürlü konuda çok daha iyi bir cihaz.

Son düzenleme:

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
Arkadaşım A2 core kullanıyor geçici olarak.Oyun falan oynamadığı için bi sıkıntı yaratmıyor.Ama ne çıkacağı belli olmaz :D

Reaksiyon puanı
687

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Arkadaşım A2 core kullanıyor geçici olarak.Oyun falan oynamadığı için bi sıkıntı yaratmıyor.Ama ne çıkacağı belli olmaz :D
Oyun oynamasanız bile 1 ay sonra arayüzde kasmalar başlıyor maalesef. Hangi markanın olursa olsun giriş seviyesi android cihazlardan uzak durulması gerek. Giriş seviyesi cihazlar yerine ikinci el temiz eski amiral gemisi S8 veya S9 gibi cihazlar alınsa bırakın giriş seviye cihazları, şimdiki orta seviye cihazların çoğundan hertürlü konuda daha iyi.

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
Oyun oynamasanız bile 1 ay sonra arayüzde kasmalar başlıyor maalesef. Hangi markanın olursa olsun giriş seviyesi android cihazlardan uzak durulması gerek. Giriş seviyesi cihazlar yerine ikinci el temiz eski amiral gemisi S8 veya S9 gibi cihazlar alınsa bırakın giriş seviye cihazları, şimdiki orta seviye cihazların çoğundan hertürlü konuda daha iyi.
evet dedikleriniz de haklısınız ama arkadaşım 6 aydan beri kullanıyor bir sıkıntısı yok ?

Reaksiyon puanı
68
İphone 6 öneririm ve 6s hem kullanımı kolay hem de çok pahalı değil.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Bu cihaza çöp demek çok doğru olur. 1 ay sonra arayüzde kasacak bir cihaz nasıl 2 yıl dayanacak?
Bir cihaza özellikleri yüzünden çöp derseniz onu kullanan kişiyi aşağılamış olursunuz. 4 Yıl boyunca Turkcell T60 gibi bir telefonu kullanmış birisi olarak diyorum gayet de çalışacaktır. Temiz kullanmak, fazla uygulama yüklememek ve oyun oynamamak suretiyle günlük işleri idare edecek şekilde karşılar.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bir cihaza özellikleri yüzünden çöp derseniz onu kullanan kişiyi aşağılamış olursunuz. 4 Yıl boyunca Turkcell T60 gibi bir telefonu kullanmış birisi olarak diyorum gayet de çalışacaktır. Temiz kullanmak, fazla uygulama yüklememek ve oyun oynamamak süratiyle günlük işleri idare edecek şekilde karşılar.
Kullanan kişiyi aşağılamak ne alaka? Cihaz kötü demek istiyorum ben. Çalışma konusu ayrı kasması ayrı bir konu. Ona bakılırsa 7 yıllık s3 mini hala çalışıyor fakat cihaz 1. Yılına girmeden kasmalar başladı.Cihaz çok kötü ise çöptür benim gözümde. Cihaz 600tl lik bir cihaz olsa tamam yedek cihaz olarak alınabilir belki derdim. Ama 1500TL lik bir cihazdan bahsediyoruz bu fiyata çok iyi eski amiral gemisi cihazlar var.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Kullanan kişiyi aşağılamak ne alaka? Cihaz kötü demek istiyorum ben. Çalışma konusu ayrı kasması ayrı bir konu. Ona bakılırsa 7 yıllık s3 mini hala çalışıyor fakat cihaz 1. Yılına girmeden kasmalar başladı.Cihaz çok kötü ise çöptür benim gözümde. Cihaz 600tl lik bir cihaz olsa tamam yedek cihaz olarak alınabilir belki derdim. Ama 1500TL lik bir cihazdan bahsediyoruz bu fiyata çok iyi eski amiral gemisi cihazlar var.
Cihazın neden 1500TL olduğunu size anlatayım isterseniz? Cihazın kötü olduğunu ben de söylüyorum ama çöp demek hiçbir işe yaramaz iş görmez demek gibi bir şey.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
16gb hafızanın eminim en fazla 6 - 7 gb kadarı kullanılabilir durumdadır. Ve bu miktar kısa bir sürede uygulamaların sürekli şişen önbellek dosyaları ile dolacaktır. Yani resim video falan çekmeye hiç yer kalmayacak. Sonra acaba ne silsem de yer açılsa diye düşünüp duracaksınız. Bu bile şu cihazı almamak için yeterli sebep.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2021 yılında 64gb tan düşük hafızalı cihaz alınmaz.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Şunun şurasında 2 yıl idare etmesi gerek.
Oyun yüklemeyeceğim o kesin.
En fazla 2-3 uygulama yüklerim.(Ders vesaire.)
Öyle fazla aman aman fotoğraf çekip depolama alanını hepten dolduracak biri de değilim.
Buna göre 2 yıl dayanır mı ?

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Cihazın neden 1500TL olduğunu size anlatayım isterseniz? Cihazın kötü olduğunu ben de söylüyorum ama çöp demek hiçbir işe yaramaz iş görmez demek gibi bir şey.
Hiçbir işe yaramayan cihaz tabi. 16gb hafızalı ve 1GB ramlı telefonmu kaldı? 6-7GB boş alan kalıyor. Bir facebook, bir whatsapp, bir youtube, bir messenger indirdiğinizde nerdeyse doluyor cihaz. Bu cihazmı iş görüyor? İş görüyor derken istediğiniz sadece alo demek ve mesaj atmak demek istediniz galiba. Ama bu cihaz çağrı geldiği anda bile cihaz kafayı yiyor. Benim gözümde bu cihaz çöptür. Kullandığı işlemciye bakın Mediatek 6739.Siz bu cihaza 1-2 yıl götürür yazmışsınız. Bu tamamiyle yanlış yönlendirme. O cihaz 1 ayda arayüzde kasmaya başlayabilecek bir cihaz. Geekbench 5 de bunu kanıtlıyor, Galaxy A01 Core, nerdeyse çakma cihazlar kadar çok düşük rezalet bir puan alıyor(95 single core puanı, 195 multi core puanı alıyor).

Öyle fazla aman aman fotoğraf çekip depolama alanını hepten dolduracak biri de değilim.
2 yıl dayanmaz kesinlikle dayanmaz o cihaz. Dediğim gibi bu cihaz yerine ikinci el S9 veya S8 alın. 2 yıl değil 3 yıl bile rahat götürür bu önerdiğim cihazlar.

16gb hafızanın eminim en fazla 6 - 7 gb kadarı kullanılabilir durumdadır. Ve bu miktar kısa bir sürede uygulamaların sürekli şişen önbellek dosyaları ile dolacaktır. Yani resim video falan çekmeye hiç yer kalmayacak. Sonra acaba ne silsem de yer açılsa diye düşünüp duracaksınız. Bu bile şu cihazı almamak için yeterli sebep.

2021 yılında 64gb tan düşük hafızalı cihaz alınmaz.
Aynen öyle.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Tam olarak bütçenizi belirtebilirmisiniz? Bütçenize göre iyi bir cihaz bulmanıza yardımcı olalım.

Reaksiyon puanı
269
+ 60 dayıların kullandığı bir numaralı marka.