Kaspersky ile Güvenlik Üzerine

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Basına özel bir toplantıda önemli açıklamaları paylaşan Kaspersky Türkiye ofisi ile konuştuğumuz konuların bazılarını okurlarımızla da paylaşalım istedik.

Tüm dünyada hem en çok satan hem de en çok güvenilen güvenlik yazılım şirketlerinden biri olan Kaspersky, ülkemizde de ofisini açarak global krize meydan okuyarak daha iyi hizmet verebilmek için kolları sıvamıştı. Bu planların neler olduğunu daha önce Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe ile yaptığımız sohbette dile getirmiştik.

Basına Özel Toplantı

Dün gerçekleştirdiğimiz toplantı ise her ne kadar basın mensuplarına özel olsa da, gündeme gelen maddelerin sizlerin de ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Kaspersky Türkiye ofisinde Teknik Müdür olarak görev yapan Bülent Uysaler'in anlattıkları arasında aldığım bazı notlar şöyle;

aslan_bunnar_aslan1234306611.jpg

Virüslere çözüm bulan genç ekip. Anlattıklarına göre;
bu fotoğrafta yer alanların çoğunun davranışı pek normal değil :)

:: Her ay 600 yeni virüs ortaya çıkıyor.
:: Kaspersky, yeni çıkan bir virüse en geç 1,5 saat içerisinde çözüm buluyor. En yakın rakibi, yaklaşık 4 saat içerisinde çözüm geliştirebiliyor.
:: Çok yakında iPhone için de bir Kaspersky çözümü geliyor. Ama şu andaki öncelik BlackBerry için.
:: Rakipleri olan Symantec'e ait Norton Internet Security'nin performans başarısı altında şimdilik ezilen Kaspersky, asıl golünü Kaspersky 8.0'ın final sürümünde duyurmayı planlıyor. Kaspersky 6.0 ile Kaspersky 8.0 arasında tam 6 kat iyileştirilmiş bir performans farkı bulunuyor.
:: Kaspersky 8.0, en geç Mayıs 2009 gibi kullanıcılara ulaştırılmış olacak.
:: Saldırıların %90Çin'den geliyor.
:: Amerika'nın ulusal güvenlik sorunları listesinde 3. sırada siber suçlar bulunuyor.

Kaspersky, sizce en iyisi mi?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Kaspersky, sizce en iyisi mi?

Kesinlikle en iyisi :) Yılların tecrübesi konuşuyor. Neler temizledi o virüs programı neler....

Edit : Ekip süper :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Kasperky 8 zaten yokmuydu..:D

Bu arada en iyisi nod32 3.684 sürümü..:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bence de en iyisi. Ekibe diyecek bir şey yok zaten. Ekibe gelll... :D:D:D

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
karspersky'nin temizlediği programlar/dosyalar artık açılmıyor. şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
polonyada, çinde, israilde beleş lisans süprizleri oluyor, bizimkilerde yapsa süper olacak.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ortadaki kıravatlı da olmasa hip-hop grubuna benziyorlar :D
Kaspersky en iyiler arasında (çoğunlukla en başta) yer aldığı su götürmez bir gerçek;)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Sürekli gündeme gelen bir konu... hangi antivirüs yazılımı iyidir? Biraz göreceli bir kavram sanırım.

Ben hiç bir antivirüs programı kullanmıyorum. Bir sorun olduğu zaman format atıp kurtuluyorum. Format atmasını da öğrendim ya tutabilene aşk olsun. :D

Ama ofiste Kaspersky kullanıyoruz. Vardır bilgiişlemcimizin bir bildiği...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Emelden, Ciner grubu Kaspersky'nin en önemli müşterilerinden biri.

Bu arada seni de ifşa etmiş olduk kuzum :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Troy, ben Ciner Grubunda mıyım ki...

Evet ifşa ediyorsun ama lütfen. :ph34r::D

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kaspersky den başka hiçbir anti-virüs programına güvenmem.

kobra89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
a-squqred i deneyin arkadaşlar.sıkmayan yormayan kasmayan bir proram

furfat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence en güzeli McAfee problemsiz hemde kasmıyor

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bi daha bu antivürüsü kullanmam artık kendı evine sahıp cıkamayan baskasının evıne nasıl sahıl cıkacak arkadaslar zaten cok kasıyor sıstemı keske nod32 degıstırmeseydım cok pısmanım. bıdaha asla kullanmam bu molup olmus yazılımı:euro:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Virüs leri kim Yapıyor Bunlar Yapıyor :D

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben hepsini denedim neredeyse tüm ücretli ve ücretsizleri tabi ücretsilerin kırıp deniyordum ama kırılan antivirüs programından hayır gelmiyor bende hem ücretsiz hemde sağlam bir antivirüs programı olan antiviri kullanıyom.Arada arızalansada şu ana kadar memnunum

ziftlikli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Myefsane kardeşim doğru söylüyor,başarılarından ekipte hiç bayan olmaması olabilir.:D

ziftlikli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu arada ben AVAST kulanıyorum,gayette memnunum.Hiç kimse AVASTdan bahsetmemiş,yoksa bu kadarda kötümüde ben bilmiyorum.Ayrıca ismini vermeyeyim büyük bir indirme sitesinde sizin saydiğınız programlardan daha fazla indirilmiş.

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence En İyi Antivirüs Diye 1 Şey YOK

Çünkü; 1 inin Silemediğini Öteki Siliyor Onun Silemediğini Öteki Siliyor

Bu Böle Gidiyor Onun İçin En İyisi YOK

caqatay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en rahat kullanıma sahip bilgisayarı kasmayan program Nod 32 bnce EN İYİsi

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne olursa olsun virüssüz pc yoktur ayrıca bir çok programı denedim hiç kasmayan program oalrak sizlere nod 32 2,7 öneririm size virüs bulştırmak isteyen kişi öle böle size virüsü yollar bi şekilde kendimiz bile virüsü yaratabiliriz :)

alikonder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
niye %90 çinden virüs geliyor diyorlar çünkü adamlar saatlik kaspersk nin şifresini veriyorlar da ondan :mrgreen: .Virüs gibi bilgisayarı abluka altına alan,bilgisayarı kasan gücünü sömüren kaspersky nin ne faydası var.Avast tek geçerim.

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İyide ne bilem çok yavaş tarıyor ya.Biraz daha hızlı tarasa çok süper olacak.Bir arada nod32 kullanam dedim vazgeçtim.Çünkü nedense çok basit antivirüs programlarının bulduğu virüsleri bile bulamadı.Aslında soru şu olmalıydı:
Kullandığınız antivirüs yazılımınız lisanslı mı?

Yaw bu aralar nedense ağzımdan lisanslı yazılım düşmüyor(sanki çok kullanan biriymişim gibi:D)

robinest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Kaspersky bu sıralar en iyisi özellikle Internet Security'i çok özellikli ve güvenilir.