Vista yerine XP kurmak

odemisli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bende hp pavilion dv5 laptop var ve vistayı kaldırıp yerine xğ kurmak istiyorum ya da vista üzerine xp kurmak.konu hakkındaki fikirleriniz nedir acaba.benim paylaşırsanız sevinirim.

odemisli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende öyle yapmayı düşünüyorum ama disklerde fazla yer yok.tamamen format atmayada çekiniyorum köten giderse pc kurtarma sorun olcak.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bende öyle yapmayı düşünüyorum ama disklerde fazla yer yok.tamamen format atmayada çekiniyorum köten giderse pc kurtarma sorun olcak.

Aynı partition na 2 windows tavsiye etmem windows 7 ye gecene kadar biriyle idare et derim

odemisli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fikirleriniz için teşekkürler.d: ye xp kursam bile hp için driver sorununu nasıl halletcem bilmiyorum.bir süre hp tarafından kurulan program var.şimdi onları kurmasam bilgisayarda performans kaybı olur mu bilmiyorum valla.ne dersini ?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Eminim o modele göre hem xp hem vista driver lar vardır nette ikisinide sorunsuz kullanırsın

odemisli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nette aradım ama pek bir sonuç alamadım. hp pavilion için tam olarak hangi xp driverına ihtiyaç var xp kaç tanesini otomatik netten yüklüyor bu konuda bilgim yok.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
nette aradım ama pek bir sonuç alamadım. hp pavilion için tam olarak hangi xp driverına ihtiyaç var xp kaç tanesini otomatik netten yüklüyor bu konuda bilgim yok.

xp yükleyince hiçbirini netten otomatik yüklemez hepsini sen yüklersin

Audio,chipset,lan,Ekran kartı,Synaptics touchpad Sürücüsü,wireless,card reader, varsa webcam ve parmak izi vs driverlar ana driverlardır

tam modeli ne

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bişey degil xp driver yüklerken bit değerine dikkat et 32 bit windows kuracaksan 32 bit olanları indir kolay gelsin

odemisli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolasın umarım sorun çıkmaz teşekkürler yardımların için.

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
C vista kalsın D xp kur

Hacı napıyorsunuz ? Kaş yapıyım derken göz çıkarıyorsunuz.

C de vista varsa D ye xp kurulmaz kurulsa bile açılmaz !

C ye Xp, D ye Vista olur ama tersi olmaz.

Yeni sistemin üstünden diğer partitiona Eski işletim sistemi kurulsa bile çalışmaz.

Eğer Bu şekil sistemi kurduysan Bilgisayar açılmayacak muhtemelen.

Açılmazsa aşağıdakileri uygula:
a) Windows XP cd sini boottan başlat kurulum dosyalarını kopyaladıktan sonra R harfiyle Kurtarma Konsoluna girmen gerek (Recovery Console)
b)Girdikten sonra windowsu seçip varsa şifreni girmeni isteyecek.
c)Komut satırı geldikten sonra şu komutlardan birini yazınca düzelcek

bootcfg /rebuild

yada

fixboot

yazıp entera bastıktan sonra C de hangi sistem varsa o açılır ama xp bi daha açılmaz.

Tabi bunları D ye xp kurduğunu varsayarak anlattım. Lütfen bilgi verirken dikkat edelim.

suleyman242

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hacı napıyorsunuz ? Kaş yapıyım derken göz çıkarıyorsunuz.

C de vista varsa D ye xp kurulmaz kurulsa bile açılmaz !

C ye Xp, D ye Vista olur ama tersi olmaz.

Yeni sistemin üstünden diğer partitiona Eski işletim sistemi kurulsa bile çalışmaz.

Eğer Bu şekil sistemi kurduysan Bilgisayar açılmayacak muhtemelen.

Açılmazsa aşağıdakileri uygula:
a) Windows XP cd sini boottan başlat kurulum dosyalarını kopyaladıktan sonra R harfiyle Kurtarma Konsoluna girmen gerek (Recovery Console)
b)Girdikten sonra windowsu seçip varsa şifreni girmeni isteyecek.
c)Komut satırı geldikten sonra şu komutlardan birini yazınca düzelcek

bootcfg /rebuild

yada

fixboot

yazıp entera bastıktan sonra C de hangi sistem varsa o açılır ama xp bi daha açılmaz.

Tabi bunları D ye xp kurduğunu varsayarak anlattım. Lütfen bilgi verirken dikkat edelim.
Tebrik ederim seni güzel bilgilerinden dolayı
ama
İster xp yi ister vistayı istediğini öncekurabilirsin
her türlü bilgisayarın açılır
xp yi sonra yuklediysen vistanın boot menüsü kaybolur sadece onuda easyBCD programı ile geri getirebilirsin tavsiyem EasyBCD yi kumadan netframeworkü kur sorun yaşamassın