Fazla Ram Kullanımı

pandoWz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Selamlar herkese,
Bir kaç gündür kafama takılan bir konu var ve bilgim olmadığı için bilen arkadaşlar var ise onlara sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Görev yöneticisini açtığımda CPU kullanımı çok az Ram kullanımı ise %70-%80 arasında. Bazen de 60 oluyor. CPU kullanımı ise max %10 oluyor.
Acaba Ram kullanımının bazılarını CPU üzerinden kullanım yapmak mümkün mü ? Bilmediğimden soruyorum acaba Sistem otomatik yoğunluğu Ram e atıyor olabilir mi ?
1621519829462.png

Sİstemim iyi değil fakat merak ediyorum yine de
1621519960295.png

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Bilgisayarın Kendini Tanıması ram Kullanımını Azaltır.Formattan gün geçtikçe bu sayı azalır.sonra sabit bi değer aralığında değişir

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Gayet normaldir.
Eğer daha performanslı kullanmak istiyorsan bir GNU/Linux dağıtımı kullanman gerekir.

pandoWz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Bilgisayarın Kendini Tanıması ram Kullanımını Azaltır.Formattan gün geçtikçe bu sayı azalır.sonra sabit bi değer aralığında değişir
Windows 10 da yakın bir ram kullanımı vardı. Yakın demek yanlış olur aynı diyebiliriz.

pandoWz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Bilgisayara Ne zaman Format atıp win 8.1 e geçirdiniz ?
Yaklaşık 2 hafta önce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında Bu kadar ram tüketimi yerine birazını cpu verebilir miyiz? ya da nasıl ram tüketimini azaltabiliriz. Bence normal değil bu ram tüketimi, tamam Win 10 da vardı bu kadar tüketim fakat şuan ki olan dosyalar ve arkada çalışan uygulamalar daha fazlaydı ve ona göre böyleydi. Ve windows 10 benim gibi sistemler için pek uyumlu çalışmıyor. Windows 8.1 geçtiğimde ise arkada daha az çalışan uygulamalar ve gereksiz dosyalar yoktu. Hala da yok. Mantıken az da olsa bir azalma olması gerek diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Size attığımda arkada Steam de açık değildi birde ona rağmen böyle.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Hocam dediğiniz işlem genelde 30dk bile sürmeden tamamlanır.
Benim Knedi Bilgisayarımda win 10 pro vardı ilk fomat zamanları 2 gb ram kullanıyodu.Zaman geçtikçe 1.6 ya düştü ondan öyle dedim hocam