İşlemci Yok Ram Yok

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar ben 4-5 ay önce yine oyun oynadıktan sonra kapayıp açmıştım ama garip bir sorunla karşılaştım işlemci ve ram gözükmüyordu buna baya çözüm vardı ama bende olmuyordu everest ultimate yükleyip bakmıştım orda gözüküyordu ama Google dahil açtığım bütün programlar şimdi açılmıyor buna ne neden olabilir

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
Merhabalar ben 4-5 ay önce yine oyun oynadıktan sonra kapayıp açmıştım ama garip bir sorunla karşılaştım işlemci ve ram gözükmüyordu buna baya çözüm vardı ama bende olmuyordu everest ultimate yükleyip bakmıştım orda gözüküyordu ama Google dahil açtığım bütün programlar şimdi açılmıyor buna ne neden olabilir
konu yanlış yere açılmış akıllı telefonlar kısmında gözüküyor

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Reaksiyon puanı
8,191
Sıkıntı da bu denetim masasından özelliklere baktığım zaman işlemci yok diyor ama everest ultimate de gözüküyor ama sistemde gözükmemesi baya soruna yol açtı
Diğer sürümlerde de olabiliyor fakat Windows 7’de özellikle çok sık oluyor bu. Yazılımsal bir hata takmayın. CPU-Z indirin bakın içiniz rahatlasın.

Orada YOK yazması hiçbir sıkıntı yaratmaz yazılımsal bir sorun.

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Yansa bilgisayar nasıl çalışsın anlatsana
Ne kadar ikna edici olur bilemem, PC profesörü de değilim sonuçta ama benim harddiskimde gözükmüyordu biosta. Sonra bozuldu, hatta alttan bir parçası patladı. Anakartıda yakmıştı. Öncesinde sata kablosunu değiştirmiştim, taktığım portlarıda değiştirmiştim ama bozuldu işte meret.

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16.1 KB · Görüntüleme: 296

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ne kadar ikna edici olur bilemem, PC profesörü de değilim sonuçta ama benim harddiskimde gözükmüyordu biosta. Sonra bozuldu, hatta alttan bir parçası patladı. Anakartıda yakmıştı. Öncesinde sata kablosunu değiştirmiştim, taktığım portlarıda değiştirmiştim ama bozuldu işte meret.
aslında bundan tam 9 ay önce işlemci yanmıştı ve değiştirmiştik ama değiştirilmiş şey yeniden nasl yanmış olabilir

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Heh, sonunda nerede gözükmediğini söyledin. Tahmin ettiğim gibi DxDiag ve ayarlarda gözükmüyor, yazılımsal bir hata; kaldı ki işlemci olmadan sistem çalışmaz.

Arama çubuğuna Sistem Yapılandırması yazın. Hizmetler sekmesine gelin. "Tümünü Etkinleştir"e tıklayıp Uygula butonuna basın ve tekrar deneyin.

1621511917394.png

• Arama çubuğuna CMD yazıp, yönetici olarak çalıştır ve komutları yaz:

sfc/scannow
    DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Sistemi yeniden başlatıp deneyin.

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
PC kapatıp, açın açılırken art arda delete veya F12 tuşuna basın. PC'den PC'ye değişiyor bu tuş.
Baktım bios a orda gözüküyor sadece tek sıkıntı açtığım programlar sanki sistemde parça yokmuş gibi davranıp açılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Heh, sonunda nerede gözükmediğini söyledin. Tahmin ettiğim gibi DxDiag ve ayarlarda gözükmüyor, yazılımsal bir hata; kaldı ki işlemci olmadan sistem çalışmaz.

Arama çubuğuna Sistem Yapılandırması yazın. Hizmetler sekmesine gelin. "Tümünü Etkinleştir"e tıklayıp Uygula butonuna basın ve tekrar deneyin.

Ekli dosyayı görüntüle 152429

sfc/scannow
Size bir şey söyliyecem bu kısımda bütün hizmetler etkinleştirilmiş işe yaramıyor

Sadece sıkıntı şu ve sıkıntı çok saçma sistemler kısmında ram gözüküyor işlemci gözükmüyor dxdiag da gözükmüyor ikiside bios da ikiside gözüküyor

Reaksiyon puanı
8,191
Ben Windows 10 kullanıyorum
Orda diğer işletim sistemlerinde de olabilir dedim okusanız bi keşke. CPU-Z indir bak işlemcin ve ramin gözükecektir orda. Windowsda bu sorun yaşanıyor normal.
HDD'nin bozulacağı önceden belli olur zaten. Ya sistem görmemeye başlar ya kafa atar ya da çok sesli çalışır. İşlemci bozulduğu an sistem çalışmaz veya çok kararsız çalışır. O yüzden boşuna arkadaşı korkutmayın işlemci yanmış falan diye. Yansa görüntü almayı bırak fanlar bile dönmez kasada.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Size bir şey söyliyecem bu kısımda bütün hizmetler etkinleştirilmiş işe yaramıyor
Neden sadece mesajımın bir bölümünü okuyorsun veya uyguluyorsun?

sfc/scannow

Reaksiyon puanı
8,191
driver sorunudur muhtemelen driver booster indirin tarasın pc yi indirin kurun yeniden başlatın düzelebilir
Driver Booster indirsin de çalışan donanımlar da bozulsun.

Ya bilginiz yoksa yazmayın konuya mesaj kasacak başka konuda kassın arkadaşlar burda sorun çözümünü 2 3 kişi anlatıyoruz kalanları yok işlemci yanmış yok ram yanmış yok driver booster kur ?

Driver Booster asla indirilmemesi, kullanılmaması gereken bir program. Hatalı ve eski driverlar kuruyor.

alizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Driver Booster indirsin de çalışan donanımlar da bozulsun.

Ya bilginiz yoksa yazmayın konuya mesaj kasacak başka konuda kassın arkadaşlar burda sorun çözümünü 2 3 kişi anlatıyoruz kalanları yok işlemci yanmış yok ram yanmış yok driver booster kur ?

Driver Booster asla indirilmemesi, kullanılmaması gereken bir program. Hatalı ve eski driverlar kuruyor.
ben kaç yıldır kullanıyorum bende hiç sorun olmamıştı belki düzelir diye söyledim
mesaj kasmak ne oluyor

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Orda diğer işletim sistemlerinde de olabilir dedim okusanız bi keşke. CPU-Z indir bak işlemcin ve ramin gözükecektir orda. Windowsda bu sorun yaşanıyor normal.

HDD'nin bozulacağı önceden belli olur zaten. Ya sistem görmemeye başlar ya kafa atar ya da çok sesli çalışır. İşlemci bozulduğu an sistem çalışmaz veya çok kararsız çalışır. O yüzden boşuna arkadaşı korkutmayın işlemci yanmış falan diye. Yansa görüntü almayı bırak fanlar bile dönmez kasada.
Zaten bilişim öğrencisiyim neyin nasıl olacağını biliyorum xD bu arada CPU-Z yi kurdum gözüküyor

Neden sadece mesajımın bir bölümünü okuyorsun veya uyguluyorsun?

sfc/scannow
Sfc scannow dan sonrakileri aynen yazdığın gibi mi yazayım yoksa? Mesela DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth aynen böyle mi yazacak hepsini birlikte?

İşlemci yansa belli olur zaten. Harddiski örnek olsun diye söyledim size. Arkadaşa da söyledim zaten "Yanmamıştır, sorun yazılımsal bence" diye.
Bu yazılımsal sorunu nasıl çözücem bakın yazılımsal sorun dediniz de peki neden açtığım programlar gerçekten ram yok gibi işlemci yok gibi. Davranıyor?

sRevan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fotoğraf at görev yöneticisinin fotoğafını

KeremKutayKK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilişim öğrencisinin bunun yazılımsal hata olduğunu bilmemesi çok enterasan ?
abi bi yavaş daha 9 u bitirmedim :D

fotoğraf at görev yöneticisinin fotoğafını
orda gözüküyor ama nedense açabildiğim programlar şimdi açılmıyor

Tek tek yazacaksın, Enter'a basacaksın. Bilişim öğrenicisisin ya. :D
bu kodları ilk defa gördüğüm için sordum

Tek tek yazacaksın, Enter'a basacaksın. Bilişim öğrenicisisin ya. :D
şuanda sizin dediğiniz şeyin 2.cisini yapıyorum