- Reaksiyon puanı
- 2,779
Daha evvel gene dolar ile ilgili mesajlarda anlatmıştım.O zaman siyaset konusu aç ve nasıl düşeceğini söyle
Daha evvel gene dolar ile ilgili mesajlarda anlatmıştım.O zaman siyaset konusu aç ve nasıl düşeceğini söyle
Evet konu açtın neden yükseldiğini açıkla dedim açıklamadınDaha evvel gene dolar ile ilgili mesajlarda anlatmıştım.
o zaman şöyle söyleyeyim siyasete girmeden. Ekonomi yönetimi akla ve mantığa aykırı olursa, 3 ay önce atanan başkan 3 ay sonra değiştirilirse ve bu örnekleri siz çok daha fazla çoğaltabilirsiniz, normal sonuç olur bu.Evet konu açtın neden yükseldiğini açıkla dedim açıklamadın
Bir ülkenin parasının değeri yaptığı ihracatlarla artar bunların yanında iç ve dış borçlar da etki eder paranın değerineo zaman şöyle söyleyeyim siyasete girmeden. Ekonomi yönetimi akla ve mantığa aykırı olursa, 3 ay önce atanan başkan 3 ay sonra değiştirilirse ve bu örnekleri siz çok daha fazla çoğaltabilirsiniz, normal sonuç olur bu.
dediğiniz pek tabii ki doğru. işin bir boyutu budur. Mesela her sene ortalama 30 milyar dolar cari açık veren bir ülke bunu borçlanarak kapatıyordur. Bu gene paranın değeri üzerinde negatif etki yaparBir ülkenin parasının değeri yaptığı ihracatlarla artar bunların yanında iç ve dış borçlar da etki eder paranın değerine
İkiside etkili tek bir yönden bakmamalıyız evet istikrar da olması lazım ve biz burada siyaset yapmıyoruz paranın nasıl değerleneceği ile ilgili konuşuyoruz raporlayan arkadaşlar olursa diye yazdım bu son cümlemi de.dediğiniz pek tabii ki doğru. işin bir boyutu budur. Mesela her sene ortalama 30 milyar dolar cari açık veren bir ülke bunu borçlanarak kapatıyordur. Bu gene paranın değeri üzerinde negatif etki yapar
Ancak işin ikinci boyutuda o ülkede ülke parasının değerini koruması yani istikrarlı olması için öngörülebilir bir siyasi ortam olması gerekir. Eğer Arap ülkeleri gibi petrol zengini değilseniz ayrıca o ülkede hukukun üstünlüğü ve adalet mekanizmalarının da hakkıyla çalışması gerekir.
Örneğin 2001 krizi sonrası gelen tek parti hükümeti ile birlikte işler çok güzel olacak beklentisi ile TL hızlıca değer kazanmıştı. Yukarıda söylediğimiz iki neden kadar geleceğe ilişkin olumlu ya da olumsuz beklentiler de kur üzerinde ciddi derecede etkilidir.
Türkiye batarSabah saatlerinden beri hızlı bir yükseliş yaşayan dolar 8,40 bandına gelmişken son dakika merkez bankası açıklaması sonucu 8,33'e kadar geriledi.
Dolar zirveyi 6 Kasım 2020 'de 8,52 ile görmüştü.
Sizce Dolar bu bandı geçer mi? Geçerse nasıl bir senaryo olur?
İlk okduğumda ne diyor ya bu dedim buzdolabı ne alaka dedim sonra anladımArkadaşlar sakin olalım Allah'ımız var ne de olsa
Hem benim buzdolabım bile var
Reisim diyor ya çamaşır bulaşık makinası satışları artmış diye.İlk okduğumda ne diyor ya bu dedim buzdolabı ne alaka dedim sonra anladım
Türkçesi yok mu hiç uğraşamayacağım çevirmeyedolar an itibari ile 8.43
Mesaj otomatik birleştirildi:
sebebi de burada
Aynen öyle.2008 den bu yana Amerika da ki en fazla enflasyon rekoru kırıldı.Kurdaki ivme Stabile yakınken birden ivme yukarı doğru yöneldi.kabaca abd enflasyonu beklenenin üzerinde geldi. Öyle olunca ABD tahvil fiyatları ABD faiz arttıracak beklentisi ile yukarı gitti. Tabi bu da gelişmekte olan ülkelerde o ülke varlıklarına satış getiriyor ve kuru değersizleştiriyor. en kısa özet
Dış güçler ülkenin içinden geçiyor.8,56 gördük şu anda 8,5340
Mesaj otomatik birleştirildi:
8,5440
Euro valoda kaç tane ace attı bir görsenDolar takımından birini öldürdü
Dolar ikide iki
Dolar üçte üç
Dolar durdurulamıyor
Dolar dörtte dört
Dolar penta
Kısacası özet bu
Dolar valoranta geçip ace attı şimdi.
0,50 Kuruşun hakkını yeme daha var 9'adolar 9 tl olmuş
evet sokaktaki kekolara verirsin o 50 kuruşu0,50 Kuruşun hakkını yeme daha var 9'a![]()
Yaniiiii 9 a dayandı diyelim0,50 Kuruşun hakkını yeme daha var 9'a![]()