Elektronik Kağıt, Üstelik Renkli

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Fujitsu'nun Japonya ekibi şu sıralar bir hayli mutlu. FLEPia adını verdikleri renkli elektronik kağıdın ilk örneklerini insanlarla paylaşmakla meşguller çünkü.

Kağıdın icadının üzerinden binlerce yıl geçmesine rağmen hakimiyeti süre dursun, son birkaç yıldır elektronik kağıdın hazırlıkları da hızla devam ediyor. Bugüne kadar eski siyah beyaz cep televizyonlarını andıran ekranlarla karşımıza çıkan elektronik kağıt için renkli dönem başladı ifadesini kullanabiliriz.

flepia21234187363.jpg

Renkli elektronik kağıdın ilk örneklerinden biri Japonya'da ortaya çıktı.

Fujitsu'ya bağlı Frontech firmasının geliştirdiği FLEPia adlı bu renkli elektronik kağıdın sokaktaki insana deneme amaçlı sunumuna bu hafta başlandı. 13 Şubat'a kadar Termina Kinschicho Fujiya Restaurant müşterilerinin kullanımına sunulan FLEPia, merkez bilgisayardan verileri kablosuz iletişim yöntemlerini kullanarak otomatik olarak çekebiliyor.

FLEPia'nın Marifetleri


FLEPia sayesinde restorana gelen müşteriler menüyü ekrandan görüntüleyebiliyor, dilerlerse yemeklerini beklerken günlük gazetelere göz atabiliyor, tren seferlerini takip edebiliyor ya da hava durumundaki değişiklikleri takip edebiliyorlar. FLEPia, iş saatlerinde şarja gerek duymamasıyla da dikkat çekiyor. Kendi piliyle çalışan cihaz bu sayede restorandaki masanın yakınlarında bir elektrik prizine de ihtiyaç duymuyor.

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

sarsıntı

Doçent
Katılım
24 Kasım 2007
Mesajlar
714
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bundan uçak, gemi vs. yapabilecek miyiz? :D :D Şaka bir yana teknoloji geliştikçe bilim-kurguya bir iş düşmeyecek.
 

RosenRood65

Doçent
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
808
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bunla Ucak yapıp hocaya atarsak hocanın kafası kırılır :D
 
Üst