Bilgisayar Açıldıktan Belli Bir Süre Sonra Fazla Yazılım Açıkken Monitör Kendi Kendini Kapatıyor

Reaksiyon puanı
3
Bilgisayar da birden fazla site veya aplikasyon (mesela zoom ve youtube,twitter vs.) açıkken monitör bir anda kendini kapatıp "aging" yazısı gözüküyor (ki aging yazısı kasa kapalıyken de veriyor yani error durumunda çıktığını zannetmiyorum) ama bu esnada kasa hala çalışıyor, ses geliyor. Kasanın içini temizledikten sonra rami temizledikten sonra soketini değiştirdim BIOS pilini temizleyip tekrar taktım ancak bilgisayar hala aynı sıkıntıyı veriyor. İnternette benzer bir sıkıntıyı yaşayan arkadaşa PSU da sorun olabilir denmiş. Monitör de baya eski bir monitör o yüzden sıkıntı monitör de mi işte PSU da mı emin değilim yardım edebilirseniz sevinirim

Monitör: Philips 190V7FB/00 LCD
  • Intel i5-4690 CPU @3.50GHz
  • All Series
  • AMD Radeon HD 6900 Series
  • USB PnP Audio Device(EEPROM)

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
psu ,ekran kartı, ya da eski olduğundan monitor sıkıntılı ama psu sıkıntılı olsa çoğu parça sıkıntı çıkarır bence sorun ekranda ya da kablolarında

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
HDMİ,DVİ,VGA kablosu kontrol edin,veya değiştirin büyük ihtimalle sorunu çözecektir.
Monitör fazla ısınıyor olabilir.
Başka bir monitörde denerseniz sorunu çözmeye fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Reaksiyon puanı
3
Şu an VGA kullanıyorum. En yakın zamanda değiştirmeyi deneyip tekrar durumu söylerim.

Reaksiyon puanı
3
VGA kablosunu hdmi ile ve monitörü ayrı ayrı değiştirdim fakat aynı sorun devam ediyor maalesef

41ph337h4

Doçent
Reaksiyon puanı
582
Güç kaynağın kaç watt?

alperenlive

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Aynı problemle yıllar önce bende karşılaşmıştım, az kalsın yeni ekran alacaktım.
Bios ayarlarını sıfırlaman gerekir kardeşim.

Pili temizleyip soketini değiştirmen sıfırlama işlemini yerine getirmemiş olabilir.
Bunun için kasanın fişini prizden çıkartıp, pili ters olarak yerine takman ve power tuşuna basman lazım.
Anakarttaki statik elektriğin boşalması için

Yeni anakartların üstünde bu işi yapan basit tuşlar mevcut, anakartın özelliklerinden bios sıfırlamanın nasıl yapıldığını öğrenebilirsin.
Probleminin düzeleceğini sanıyorum..

Reaksiyon puanı
3
Aynı problemle yıllar önce bende karşılaşmıştım, az kalsın yeni ekran alacaktım.
Bios ayarlarını sıfırlaman gerekir kardeşim.

Pili temizleyip soketini değiştirmen sıfırlama işlemini yerine getirmemiş olabilir.
Bunun için kasanın fişini prizden çıkartıp, pili ters olarak yerine takman ve power tuşuna basman lazım.
Anakarttaki statik elektriğin boşalması için

Yeni anakartların üstünde bu işi yapan basit tuşlar mevcut, anakartın özelliklerinden bios sıfırlamanın nasıl yapıldığını öğrenebilirsin.
Probleminin düzeleceğini sanıyorum..
bu cevabı görmeden önce ekran kartını çıkarıp vga girişini anakarttaki intel HD graphics 4600'e taktım sıkıntı çözülür gibi oldu ama bu yeni ekran kartı daha düşük bir model sanırım ki performansa direkt etkisi oldu yavaşlama açısından. Müsait olduğumda eski ekran kartını takıp bu çözümü de deniyecem hocam eyvallah
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evdeki TV'ye bağlamayı dener misin, bakalım onda da aynısını yapacak mı?
Evde hdmi dönüştürücü yok maalesef vga için

alperenlive

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Biosu sıfırladıktan sonra bios pilini ters olarak yerinde unutma, devreyi tamamlaması için ters takman gerekli.
İşin bitince eski haline getirirsin