Kripto Para Stresi Yaşıyorum

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Ailem bana 5k para verdi. 3 gün oluyor. Btc deki geçtiğimiz günlerdeki değer kaybı ve borsaların patlamasından dolayı sürekli soru soruyorlar. Ne kadar kaybettin vs diyorlar. Kısaca parayı geri istiyorlar artık. Bende bugün bu stres nedeniyle coini bozdum. 1k para kazandım fakat şuan coini bozmasam 2.3k kazanacaktım. Sabahtan beri de bu ailemin desteğini arkama alamamaktan yatırım yapamıyorum. Kısaca ailem en büyük karşıtım oldu. Moral olarak yıkıldım. Hedefim kayboldu. Hırsım bitti. Komple çekilmek zorunda hissediyorum. Bana 1k ile devam et diyorlar sürekli. Bende biliyorum 1k ile devam etmeyi fakat 1 haftada yapacağım şeyler 2 aya yayılacak. Bu da çok uzun bir süre. Ne yapmalıyım sizce? Evde duramıyorum. Dışarı çıktım. Konuşacak kimse de bulamadım

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
İlk önce aile bireylerini takmamayı öğrenmelisin. Sonrasında ise zarar etmekten korkma. Eninde sonunda karlı çıkanın sen olacağını onlara göstereceksin. Bu arada 1k kazandım derken, 1k karda mısın acaba?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
İlk önce aile bireylerini takmamayı öğrenmelisin. Sonrasında ise zarar etmekten korkma. Eninde sonunda karlı çıkanın sen olacağını onlara göstereceksin. Bu arada 1k kazandım derken, 1k karda mısın acaba?
Aynen 1k kara geçtim. Aileden dolayı stres olmaktan sattım. Satmasaydım Şuanda 2.3k kara geçmiştim. Şuanda ise bu stres durumundan analizleri bile anlamıyorum. Elim kolum bağlı deli gömleği giydirilmiş gibi düşünüp hareket edemiyorum

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Aynen 1k kara geçtim. Aileden dolayı stres olmaktan sattım. Satmasaydım Şuanda 2.3k kara geçmiştim. Şuanda ise bu stres durumundan analizleri bile anlamıyorum. Elim kolum bağlı deli gömleği giydirilmiş gibi düşünüp hareket edemiyorum
O kazandığın 1k'yı göster ve daha fazla elde edebilirim de, sabredin de. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü onlara anlat. Hayır zaten 3 günde 1k kara geçmişsin zaten, onu da göster.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
O kazandığın 1k'yı göster ve daha fazla elde edebilirim de, sabredin de. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü onlara anlat. Hayır zaten 3 günde 1k kara geçmişsin zaten, onu da göster.
Her şey güzeldi. Abim herkesi kışkırttı. Abimde dediğim dedik benden başka kimse iyisini bilemez diyen tiplerden. Mesela 5k ona göre bankaya faize yatmalı. Bu tarz şeyler herkesin elindekinin gitmesine neden oluyor. Biz elimizdekini sahip çıkalım önce kazanması kalsın diyor. Gösterdim bu arada dediğini gündüz. Yarın da 3k kaybedermişim. 1 verir 5 alırlarmış.

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Her şey güzeldi. Abim herkesi kışkırttı. Abimde dediğim dedik benden başka kimse iyisini bilemez diyen tiplerden. Mesela 5k ona göre bankaya faize yatmalı. Bu tarz şeyler herkesin elindekinin gitmesine neden oluyor. Biz elimizdekini sahip çıkalım önce kazanması kalsın diyor. Gösterdim bu arada dediğini gündüz. Yarın da 3k kaybedermişim. 1 verir 5 alırlarmış.
En azından kazandığın paraların sende kalmasını isteyebilirsin. Ve o paralarla da yatırım yaparak katlarsın. Yani buna bir şey diyemezler diye düşünüyorum, sonuçta sen kazanıyorsun.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kriptolar bundan sora ağırlıklı olarak düşer. Bir beş sene de düzelmezler.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Bende anlayamadım. Kendi yükseltip indiriyor kripto paraları galiba.
Kripto paralar inanılmaz bir hızla büyüdü.Her hızlı büyüyen şey hızlı yıkılır anlayışı var.Aynı kemiklerin hızlı büyüyüp kasları yırtması gibi.Moğol imparatorluğun hızla büyüyüp yıkılması vesaire vesaire...Lakin bence bu çok yanlış bir tutum.Şu anda Kripto para piyasası 2 Trilyon dolar.Dünya'da en çok kazandıran yatırım aracı altın 20 Trilyon dolar.Altın kadar kadim bir geçmişi uzun bir yaşantısı suanlık yok.Ama 10'da 1'İ neredeyse.Her şey dijitalleştikçe paralarda dijitalleşicek.Buna engel olamayız.Arada düşer kalkar.Olağan şeyler.Çünkü arz-Talep dengesi denen bir şey var.Eğer çok fazla üretilen bir şeye az talep olursa o ürünün fiyatı düşer.Tam tersi durumda ise yükselir.Bu yüzden bazı coinler düştüğünde ''BaLoN PaTlAdı eheueheu'' diyenler herşeyden bihaber.Bilir misiniz bilmem.Bundan birkaç sene önce Bir coin çok ama çok büyük düşüş yaşadı..Herkes ''BaLoN PAtLadI'' diye ortayı yaygaraya verdi.Sonuç? Şuan yeni rekorlar kırdı da kırdı.Şuan düşüyor veya gelecekte düşecek olması onu değersiz yapmaz.Her coin her zaman yükselemez.

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Kripto paralar inanılmaz bir hızla büyüdü.Her hızlı büyüyen şey hızlı yıkılır anlayışı var.Aynı kemiklerin hızlı büyüyüp kasları yırtması gibi.Moğol imparatorluğun hızla büyüyüp yıkılması vesaire vesaire...Lakin bence bu çok yanlış bir tutum.Şu anda Kripto para piyasası 2 Trilyon dolar.Dünya'da en çok kazandıran yatırım aracı altın 20 Trilyon dolar.Altın kadar kadim bir geçmişi uzun bir yaşantısı suanlık yok.Ama 10'da 1'İ neredeyse.Her şey dijitalleştikçe paralarda dijitalleşicek.Buna engel olamayız.Arada düşer kalkar.Olağan şeyler.Çünkü arz-Talep dengesi denen bir şey var.Eğer çok fazla üretilen bir şeye az talep olursa o ürünün fiyatı düşer.Tam tersi durumda ise yükselir.Bu yüzden bazı coinler düştüğünde ''BaLoN PaTlAdı eheueheu'' diyenler herşeyden bihaber.Bilir misiniz bilmem.Bundan birkaç sene önce Bir coin çok ama çok büyük düşüş yaşadı..Herkes ''BaLoN PAtLadI'' diye ortayı yaygaraya verdi.Sonuç? Şuan yeni rekorlar kırdı da kırdı.Şuan düşüyor veya gelecekte düşecek olması onu değersiz yapmaz.Her coin her zaman yükselemez.
Aileler de bu kafada. Yatırımın tam olarak ne olduğunu araştırmadıkları için bilmiyorlar. O ''balon patladı'' diyenler düşünemeyen, aklını çalıştıramayan kişiler.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Aileler de bu kafada. Yatırımın tam olarak ne olduğunu araştırmadıkları için bilmiyorlar. O ''balon patladı'' diyenler düşünemeyen, aklını çalıştıramayan kişiler.
Hesaba aktardım parayı atmden çekmeye gidiyorum. Vercem ellerine sussunlar. Kendim bu kadar para ile bir şeyler yapmaya çalışıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

aslında bende girmek istiyorum kriptoya her ne kadar çok yüksek olamsada 300tl ile ama düşerse annemin laflarını çekemeyeceğim için şuanlık girmiyorum
Dene kardeşim en azından. 300 tl o kadar da çok değil lafını yapmazlar yani

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Hesaba aktardım parayı atmden çekmeye gidiyorum. Vercem ellerine sussunlar. Kendim bu kadar para ile bir şeyler yapmaya çalışıcam

Dene kardeşim en azından. 300 tl o kadar da çok değil lafını yapmazlar yani
Dediğim gibi yaparsanız belki 20k dan fazlasına sahip olabilirsiniz eğer bu işlerde iyi iseniz.

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Amacım 1 haftada 20k idi. Fakat görüyorsunuz ki sonuç ortada. Her neyse yeni analizlere başlıyorum. İlk hafta 3k kar düşünüyorum bakalım
Ailenizi takmak yaptığınız en büyük hata. Verin onlara kendi paralarını, kendi paranız ile rahatınıza bakın.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
ihtiyaç olan parayla yatırıma girilmez. bu kural 1.

yarın battık biz kapadık dükkanları deseler üzülürsün. sanal bir para olduğuiçin dayanak yok. örnek, dolar alırsın, elinde paran vardır, bunda öyle bişey yok.

1k kar mı ettin? çek tüm anaparayı kar ile oyna oynayacaksan.. kumardan bir farkı yok bu işin. insanlar kredi çekip oynuyorlar. olası bir batma durumunda çok büyük sorunlar yaşayacağız toplum olarak..

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
ihtiyaç olan parayla yatırıma girilmez. bu kural 1.

yarın battık biz kapadık dükkanları deseler üzülürsün. sanal bir para olduğuiçin dayanak yok. örnek, dolar alırsın, elinde paran vardır, bunda öyle bişey yok.

1k kar mı ettin? çek tüm anaparayı kar ile oyna oynayacaksan.. kumardan bir farkı yok bu işin. insanlar kredi çekip oynuyorlar. olası bir batma durumunda çok büyük sorunlar yaşayacağız toplum olarak..
İhtiyaç olan para değil. Bankaya faize atacaklar. 1 sene kimse elleşemicek parayı. Oynarsan kumar olur. Onun için burayı seçmene de gerek yok. Tombala bile oynayabilirsin. Burası parayı kumar gibi oynayanlar ile oynayanlardan analiz ile alanların dünyası.

Ailenizi takmak yaptığınız en büyük hata. Verin onlara kendi paralarını, kendi paranız ile rahatınıza bakın.
Bende öyle yaptım kurtuldum. Yeni analizlere başlıyorum. Hot iyi gibi geldi bakalım. Gece btc nasıl olacak ve hot nasıl duracak ona göre bakıcam. Diğer coinlere de bakayım bi

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Daha önce de Bitcoin 50 bin $'a çıkmıştı ve sonra 5000 $ altına indi ve senelerce öyle kaldı. Şimdi aynı oyun tekrarlanıyor. Götürenler götürdü, şimdi parasını kurtaran kârlı olacak.

ozcevı

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Kendini çok kaptırmadan az riskle oynarsan ve parayı devamlı çekip içerde fazla para bırakmazsan karın cok olur diye düşünüyorum.

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
Kendini çok kaptırmadan az riskle oynarsan ve parayı devamlı çekip içerde fazla para bırakmazsan karın cok olur diye düşünüyorum.
kriptoda kar elde etmek için bir çok taktik var; bazısı aşırı riske girer bazısı az riske girer