• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

İ9 10900 Sistem Tavsiyesi

ekinasilsoy

Öğrenci
Merhabalar. İlerleyen aylarda böyle bir sistem toplamak istiyorum bütçe 30.000 TL civarı. Monitör hariç monitör aldım çünkü. Monitörü sistemi aldıktan 5-6 ay sonra 2K ile değiştireceğim. Mouse, kulaklık fiyata dahildir. Sizce nasıl olmuş bir eksiği var mıdır acaba?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12.6 KB · Görüntüleme: 117
İşlemci 10900K olacak herhalde.

İşlemci 10900K olacak herhalde.
bütçe ??

Edit: tmm bütçe gördüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar. İlerleyen aylarda böyle bir sistem toplamak istiyorum bütçe 30.000 TL civarı. Monitör hariç monitör aldım çünkü. Monitörü sistemi aldıktan 5-6 ay sonra 2K ile değiştireceğim. Mouse, kulaklık fiyata dahildir. Sizce nasıl olmuş bir eksiği var mıdır acaba?
pc güzel ama dolar yüksek yüksek olmasa RTX 3090 toplardık
(dolarda inmiyorki)

240mm soğutma ucu ucuna yetebilir belki. 10850K kullanıyorum, 360mm soğutma ile anca soğuyor denebilir. Alabiliyorsanız 360mm öneririm. Bir de cm marka soğutucuların fanları acayip titriyor gürültü yapıyor kendimden biliyorum (ML360R model bu sıkıntıya sahip). Bilgisayar ne amaçlı kullanılacak belirtirseniz ona göre de parça revizesi yapabilir buradaki arkadaşlarımız.

500gb ssd hiçbirşeyime yetmez

Alacağınız sistemi ne için kullanacaksınız?
oyun ve çizim autocad vs

240mm soğutma ucu ucuna yetebilir belki. 10850K kullanıyorum, 360mm soğutma ile anca soğuyor denebilir. Alabiliyorsanız 360mm öneririm. Bir de cm marka soğutucuların fanları acayip titriyor gürültü yapıyor kendimden biliyorum (ML360R model bu sıkıntıya sahip). Bilgisayar ne amaçlı kullanılacak belirtirseniz ona göre de parça revizesi yapabilir buradaki arkadaşlarımız.
oyun ve autocad için

corsair 360mm soğutucu ile değiştirdim işlemci sonu k ile bitmiyor ama bu işimi görür dimi soğutma olarak

bi de üst kısmı 360mm radyatör destekleyen kasa önerebilir misiniz

Son düzenleme: