Windows 10 Ekran Işığını Nereden Kısabilirim?

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Windows 10 kullanıyorum ama ekran ışığını bir türlü kısamıyorum :( Klavyede kısma kısa yolu da yok. Şuanlık gece ışığı modunda kullanıyorum ama göz rahatsızlığım olduğu için gece ışığı modu da yetmiyor, gözüm acıyor :( Nasıl ekran ışığını kısabilirm?

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Windows 10 kullanıyorum ama ekran ışığını bir türlü kısamıyorum :( Klavyede kısma kısa yolu da yok. Şuanlık gece ışığı modunda kullanıyorum ama göz rahatsızlığım olduğu için gece ışığı modu da yetmiyor, gözüm acıyor :( Nasıl ekran ışığını kısabilirm?
Bende Windows’tan Linuxa geçtim çok hatırlamıyorum ama sağ alt köşede menü var oradan kısılıyor diye hatırlıyorum oradan olmazsa ayarlarda kesin vardır canını sıkma :)

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Laptop kullanıyorsanız kısma kısayolu olmalıdır.

Eğer yoksa Başlat menüsü>> Ayarlar, ardından Sistem >> Monitor seçin Parlaklık ve renk altında parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508

Eğer yoksa Başlat menüsü>> Ayarlar, ardından Sistem >> Monitor seçin Parlaklık ve renk altında parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
Bu çözümü bir videoda da görmüştüm ama bende öyle bir seçenek yok :(

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    52.5 KB · Görüntüleme: 89

sualimvar

Asistan
Reaksiyon puanı
162

Aslında arkadaşın dediği yerden garanti olması lazım eğer olmuyorsa ekran kartı sürücünüzde sıkıntı olabilir.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Sorununuz belli oldu. Windows etkinleştirilmemiş olduğu için bazı özellikler kullanıma kapalı kalıyor.

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Evet haklısın bencece oluyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorununuz belli oldu. Windows etkinleştirilmemiş olduğu için bazı özellikler kullanıma kapalı kalıyor.
Yani Deneme Sürümünde ekran parlaklığı bile kısılmıyor mu ? Ah Windows :(

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Şimdi başka yol yok mu kısmanın? (Oyunlarda fps'i düşürmeden.)

Eski laptop'ta SBright diye bir program kullanıyordum ekran ışığını kısıyordu ama oyunlarda fps oynananamayacak kadar düşüyordu.

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Mobility center yerinden kısmanı öneririm

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Kısmak yerine gözlerinizi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlayan f.lux programını deneyebilirsiniz.

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Kısmak yerine gözlerinizi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlayan f.lux programını deneyebilirsiniz.
Fps'te bir düşüş yaşar mıyım?

Mobility center yerinden kısmanı öneririm
İnternette bulduğum kayıt defteri bilmemneleriyle Mobility Center açabiliyorum ama ekran ışığı kısma yerindeki kaydırma yerini kaydırmama rağmen hiçbir değişiklik yok :(

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Fps'e etki etmeyecektir. Ama kesin bir şey diyemem denemeniz lazım. Ayrıca bu program bir tür mavi ışık filtresidir yani akıllı telefonlarda ekranı sarımsı bir renge çeviren özellikle aynıdır.

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Gözün rahatsız oluyorsa gece ışığı modunu kullan. Ben her zaman kullanırım.
Fps'e etki etmeyecektir. Ama kesin bir şey diyemem denemeniz lazım. Ayrıca bu program bir tür mavi ışık filtresidir yani akıllı telefonlarda ekranı sarımsı bir renge çeviren özellikle aynıdır.
Zaten gece ışığı modundayım ve gece ışığı modu da ekranı sarımsı bir renge çeviriyor :(

Yardımlarınız için teşekkürler :)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Görev Çubuğunun en sağında [Yeni bildirim] alanına tıklayınca sağ kenardan ekrana menü geliyor olmalı. > Genişlet > Gece ışığı ve Parlaklık ayarlarına tıklamayı deneyiniz.

sualimvar

Asistan
Reaksiyon puanı
162