Node.JS'te uzmanlaştım, şimdi ne yapmaliyim?

meymuncuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
132
Ben epeydir node uzerinde ugrasiyorum, yazilima ilk adimim epeyce front-end öğrenmekti, sonra da mysql ve nihayetinde de nodejs'te uzmanlastim. Anlayacağiniz oyunlardaki gibi boss'lari teker teker devirdim. Ama aklima takilan birşey var. Ne yapacağım? python çekici geliyor ve çok hüneri var, basit ama java ile mobil uygulama yapilir. Öte yandan C ile masaüstü programlar yapilir. Kafam fena halde karişti yaani. Acilen nereye yönelmem gerektiğini bulmalıyım....

Reaksiyon puanı
5,164
Bir alanda uzmanlaşayım diyebilmek o kadar kolay değil bilgisayar mühendisliğinde.

Benim sadece tanıdığım 20 yıldır front-end ile uğraşan abilerim var misal. Şuan bana front-end de yapılabilecek en kolay işin kodu yazması olduğunu düşünüyorlar. Ve hala öğrenecek şeyleri olduğunu söylüyorlar ki bu insanlar bilgisayar mühendisi, ekmeğini günün 8 saati kod yazarak çıkarıyor.

Eğer sende günde 8 saatten 10 15 yılını bu işe ayırmadıysan alakasız bir alana geçmeni önermem. Javascript ortamlarında devam et.

Bu arada ufak bir not: Javascript ile bilgisayar uygulaması mobil uygulama oyun vs her şeyi geliştirebilirsiniz.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,975
Ben epeydir node uzerinde ugrasiyorum, yazilima ilk adimim epeyce front-end öğrenmekti, sonra da mysql ve nihayetinde de nodejs'te uzmanlastim. Anlayacağiniz oyunlardaki gibi boss'lari teker teker devirdim. Ama aklima takilan birşey var. Ne yapacağım? python çekici geliyor ve çok hüneri var, basit ama java ile mobil uygulama yapilir. Öte yandan C ile masaüstü programlar yapilir. Kafam fena halde karişti yaani. Acilen nereye yönelmem gerektiğini bulmalıyım....
İş başvurusu yap hemen.

meymuncuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
132
Bir alanda uzmanlaşayım diyebilmek o kadar kolay değil bilgisayar mühendisliğinde.

Benim sadece tanıdığım 20 yıldır front-end ile uğraşan abilerim var misal. Şuan bana front-end de yapılabilecek en kolay işin kodu yazması olduğunu düşünüyorlar. Ve hala öğrenecek şeyleri olduğunu söylüyorlar ki bu insanlar bilgisayar mühendisi, ekmeğini günün 8 saati kod yazarak çıkarıyor.

Eğer sende günde 8 saatten 10 15 yılını bu işe ayırmadıysan alakasız bir alana geçmeni önermem. Javascript ortamlarında devam et.

Bu arada ufak bir not: Javascript ile bilgisayar uygulaması mobil uygulama oyun vs her şeyi geliştirebilirsiniz.

javascript'i 2 platformda (frontend ve backend)'de kullanabiliyorum.
ama artık sınırlandığımı fark ediyorum.

Web yazılımında gelişimimi biliyorum ama artık yuvadan uçma zamanım geldi :). ben oldukça(epey) genç biriyim ve durmadan gelişmek istiyorum.

yani artık javascriptle kalamam. yoluma devam etmeliyim, ama hangi yöne?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İş başvurusu yap hemen.
para değil gelişim önemli çünkü epey gencim ve gelişmek istiyorum. yoksa kazanabiliceğimin farkındayım :)

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Yaptığın işlerden örnek atabilirmisin?
Ne yapabildiğini görmeden birşey söylemek zor. Yoksa bu meslekte çok karşılaşıyorsun uzmanım diyenle.

yazilimciemica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Vue.JS, NuxtJS den devam et ve bir proje yap bildiklerini pekiştir. Firebase ile host edip ücretsiz kullanılacak küçük hizmetler oluşturabilirsin mesela. Fikir istersen özelden yazabilirim :)

meymuncuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
132
tamamen dinamik kullanıcı etkileşimşi ve çok opsiyonlu bir film sitesi yaptım.
ondan önce de sözlük sitesi yapmak istedim. kullanıcı doğrulaması falan tam yaptım entry girme yaptım da erteledim projeyi.

sonra da daha ileride lazım olur diye blog sitesi şablonu yaptım. o şablondan da bir site yaptım sonra.

projeye ekleybileceğim aklıma gelen yazılımlar:
sessionlar(cookie gibi ama ramda muhafaza ediloyor.).
cookieler.
jquery ajax http request.
MySql.
handlebars view engine.
nodemailer.
socket.io.
filesystem modülü(upload işlemleri için).
bcrypt ile hashleme.

tabi aklıma gelenler bu kadar ve backend içinler tabii.
ayrıyeten projeye göre gerekli apileri de kullanabilirim, örneğin film sitesi projesi için imdb'nin apisini kullandım ve film ekleme panelinde filmin imdb numarasını girince film ile ilgili tüm veriler imdbden çekilmiş oluyor...

ha şunu demeyi unuttum, java öğreniyorum.