msü zamanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan stocy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhaba ben 9.sınıfım ve ileride msü girmek istiyorum sizden okul hakkında bilgi vs almayacağım bilgim var zaten fakat bir şeyi merak ediyorum ; sınavı , fiziksel yeterliliği , sözlü mülakatı vs bunları geçeceğime inanıyorum fakat sağlık muayenesinden bir korkum var nedensizce bilmiyorum . sorum şu , eğer oldu da elendim mesela başka bir üniversiteye girmek için geç olur mu ? Benim senelerdir aklımda subaylık var nedensizce gitmiyor aklımdan. Şöyle tekrar açayım konuyu; mesela lisede ortaokulda bir okula gidersiniz ve bir durumdan nakil alırsınızya başka bir okula onun gibi .benim aklıma şey gibi geliyor , sanki msü girdim denedim ve elendiysem 1 senem gitti gibi üni 2 olacağıma üni 1.sınıfı okuyacakmışım sanki öyle geliyo bana yanlış mıdır cevaplayın lütfen .

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Ben sana bir başka yöntem söyleyeyim peki. Askerliğimi yedek subay olarak yaparken bende kalabilir miyim neler yapmalıyım diye araştırdım. Eğer üniversiteyi bitirirsen 28 yaşından gün almamak kaydıyla her sene yapılan subay alımlarına başvurabilirsin. 6 ay eğitimden sonra subay olursun. Ya da üniversiteyi bitirir bitirmez yüksek lisans yaparak 32 yaşına kadar bu sınav başvuruları için süreni uzatabilirsin.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
O bir sene büyük kayıp değil.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Merhaba ben 9.sınıfım ve ileride msü girmek istiyorum sizden okul hakkında bilgi vs almayacağım bilgim var zaten fakat bir şeyi merak ediyorum ; sınavı , fiziksel yeterliliği , sözlü mülakatı vs bunları geçeceğime inanıyorum fakat sağlık muayenesinden bir korkum var nedensizce bilmiyorum . sorum şu , eğer oldu da elendim mesela başka bir üniversiteye girmek için geç olur mu ? Benim senelerdir aklımda subaylık var nedensizce gitmiyor aklımdan. Şöyle tekrar açayım konuyu; mesela lisede ortaokulda bir okula gidersiniz ve bir durumdan nakil alırsınızya başka bir okula onun gibi .benim aklıma şey gibi geliyor , sanki msü girdim denedim ve elendiysem 1 senem gitti gibi üni 2 olacağıma üni 1.sınıfı okuyacakmışım sanki öyle geliyo bana yanlış mıdır cevaplayın lütfen .
MSÜ ye girince aslında 1 senen gitmez. Giremezsen de gitmez. Sınavın içeriği zaten YKS ile aynı oluyor düzgünce çalışırsan, elensen bile YKS den başka bir üniversiteye girme şansın olur.

stocy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
MSÜ ye girince aslında 1 senen gitmez. Giremezsen de gitmez. Sınavın içeriği zaten YKS ile aynı oluyor düzgünce çalışırsan, elensen bile YKS den başka bir üniversiteye girme şansın olur.
Zaten daha erken oluyor ya msü sınavı yazılı sınav 2ay önce fln normal üni sınavından o yüzden diğer aşamalırıda geçip sonuç belli olacağı zaman eğer başarısız olursam herhangi bir zaman kaybım olmaz mı mesela normal üni başlama günü bellidir ya ben msü başarısızlık sonucunu ünilerin başlama gününden erken aldığım için başka bir üniye girebilir miyim tercihlerimle fln diğer kişilerin başladığı vakitte