Yardım Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Çözüldü

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Dağıtımdan dağıtıma değişse de genel olarak Linux;
CPU,
RAM,
Disk kaynaklarını çok az kullanır.

Windows 10 ise yüksek kaynak kullanımları gerektirir.
Ama Windows 10 oyunlarda daha başarılı ve uygulama desteği bol bir sistem olduğu için Linux'tan iyidir.
LoL'de fps farkı var mı?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Evet dostlarım, LoL'ü yükledim ve gayet güzel oynuyorum Linux'ta.
Windows 10 üzerinde hangi ayarları kullanıyorsam, aynısını kullandım;

En yüksek ayarlar, 120 FPS sabitleme ve gölgeler kapalı. Gayet güzelce oynuyorum.
Sizlere göstermek içinde OBS'den kayıt edeyim dedim ama OBS sorunlu çalışıyor.

Windows 10 üzerinden AMD işlemciler için OBS'te iki ayar var; Donanım ve AMD Yazılım.
Donanım seçersen en az 20, en çok 40 FPS kaybın oluyor. AMD Yazılımda ise kayıp yok denecek kadar az.
Lakin Linux üzerinden sadece Donanım var ve en az Windows 10'un ki kadar FPS kaybı yaratıyor.
Ayrıca arkada YouTube üzerinden video bile açtım. Linux hiç bir sorun çıkartmadı.

Bir de düşük çözünürlükte kayıt etti. Ben FPS kaydına rağmen çok güzel oynadım ama çözünürlüğü berbat ötesi kayıt etmiş.

İlave ekleyeyim, hiç bir sorun yaşamadım oyun oynarken. Pencere geçişleri falan çok iyi. Videoda da mevcuttur.

Önerebileceğiniz kayıt programları varsa, şimdiden teşekkürler.
Aynı sorunu bende yaşadım. OBS linux da 5fps falan kaydediyordu. Windows da çok daha akıcı. Düzeltmeleri lazım.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Evet dostlarım, LoL'ü yükledim ve gayet güzel oynuyorum Linux'ta.
Windows 10 üzerinde hangi ayarları kullanıyorsam, aynısını kullandım;

En yüksek ayarlar, 120 FPS sabitleme ve gölgeler kapalı. Gayet güzelce oynuyorum.
Sizlere göstermek içinde OBS'den kayıt edeyim dedim ama OBS sorunlu çalışıyor.

Windows 10 üzerinden AMD işlemciler için OBS'te iki ayar var; Donanım ve AMD Yazılım.
Donanım seçersen en az 20, en çok 40 FPS kaybın oluyor. AMD Yazılımda ise kayıp yok denecek kadar az.
Lakin Linux üzerinden sadece Donanım var ve en az Windows 10'un ki kadar FPS kaybı yaratıyor.
Ayrıca arkada YouTube üzerinden video bile açtım. Linux hiç bir sorun çıkartmadı.

Bir de düşük çözünürlükte kayıt etti. Ben FPS kaydına rağmen çok güzel oynadım ama çözünürlüğü berbat ötesi kayıt etmiş.

İlave ekleyeyim, hiç bir sorun yaşamadım oyun oynarken. Pencere geçişleri falan çok iyi. Videoda da mevcuttur.

Önerebileceğiniz kayıt programları varsa, şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri;
İS: Elementary OS 5.1.7 Hera,
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G,
GPU: Vega 8,
Anakart: B450M S2H,
Ram: 2 x 8 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3200 Mhz,
Depolama birimleri: 120 GB James Donkey SSD (Bağlama noktası "/"), 1 TB 5400 RPM Seagate SSHD (Bağlama noktası "/home").
OBS yerine Simple Screen Recorder programını kullanabilirsiniz. GNU/Linux'ta, OBS'ye göre daha akıcı çalışıyor, genel olarak.

alperokur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Erken erişim dağıtımına, sanırsam en az 25 Dolar bağış yapan veya sponsor olan erişiyor. Ben buladım bir türlü dağıtımı.
Gerek var mı hocam para vermeye? ?
Screenshot from 2021-04-02 20-15-34.png

alperokur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Ubuntu'nun 20.04.2 LTS sürümünü indir, kurulumu yap.

Daha sonra terminalden PPA'ları ekleyip Elementary kurulumunu yap;
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:elementary-os/staging
sudo add-apt-repository ppa:elementary-os/os-patches
sudo add-apt-repository ppa:elementary-os/daily
sudo apt install elementary*

En sonda da elementary-installerı kaldır.
Kod:
sudo apt purge elementary-installer*

He ubuntunun gnomesinden rahatsız olursanda;
Kod:
sudo apt purge ubuntu-session*
yaparsın ubuntu ile pek alakan kalmaz.

alperokur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Dene hocam dene, Windows üzerinde doğru düzgün mining yapamıyordum, AMD'nin driverları yüzünden sürekli watman hatası alıyordum. Sonra Elementary OS 5.1.7'i denedim. Windows'ta OverClocksuz 32 OverClock ile 40 MHZ alırken Elementary OS 5.1.7'de 2.5 MHZ alıyordum. Dedim herhalde Ubuntu 18.04 AMD driverlarında da sıkıntı var. Sonra sıkılmadım Ubuntu 20.04'ü denedim. Opencl driverlarını 2-3 kere denememden sonra kurup, Windows ile aynı MHZ'yi (32 MHZ'yi) alabildim. Daha sonra OverClock olayını araştırdım anca 5 günde çözebildim, ama çözdüm yani artık 40 MHZ alabiliyorum. Windows'ta kalsaydım 10 dakikada bir watman hatasından sürekli bilgisayar resetleniyordu. Artık öyle bir sorun yok hemde en ufak bir donma yok mükemmel çalışıyor bilgisayar. Windowsta böyle internette video açsam donma yapıyordu. Neyse şimdi, miningi ayarlamasını ayarladıkta... Ben bilgisayarı aynı zamanda aktif kullanıyorum ve Ubuntunun arayüzünden de nefret ediyorum. Acaba ne yapabilirim diye düşünürken, aklıma 1000 iqluk bişey geldi. Yav dedim ben neden buna Elementary OS kurmuyorum ki? Sonuçta Elementary OS'ta Ubuntu tabanlı... Hatta kurabilirsem teknik olarak Ubuntu 20.04 kullandığım için Elementary OS'un da erken erişim sürümünü yani Odin sürümünü kullanmış olacağım. Neyse hemen Launchpad'e girdim, baktım Staging sürümünü public olarak yayınlamışlar. Ondan sonra zaten yukarıda paylaştığım gibi kurdum. Ha bu arada eğer Elementary OS 6'yı sende kullanmayı düşünüyorsan filesı githubdan eski sürümünü yani stabil sürümünü kullanmanı tavsiye ederim. En güncel sürümünü 2 günde bir bozuyolar, deli ettiler beni... Tweaks'ı falan açamıyordum files yüzünden... Onun dışında herhangi bir sıkıntı yok.

Screenshot from 2021-04-02 22.51.11.png

Son düzenleme: