lBeratl
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 215
Linuxda dosyalar nasi kuruluyor .iNTERnettekileri deneyince hep hata verdi
Hangi dağıtım?Linuxda dosyalar nasi kuruluyor .iNTERnettekileri deneyince hep hata verdi
Hangi dağıtım?
sudo apt install <paket ismi> kodu ile, Arch tabanlı bir dağıtım kullanıyorsan sudo pacman -S <paket ismi> kodu ile kurabilirsin. Eğer internetten dosya indirerek kurmak istiyorsan ve Debian tabanlı bir dağıtımda isen sudo dpkg -i <dosya ismi> kodu ile kurabilirsin. Bunun Arch tabanlı dağıtımlar için olan versiyonunu ise anlatmayayım. Yeni kullanıcılar için baya zor.ILk ve son koddaKullandığın dağıtıma göre değişir. Eğer sadece terminalden kurmak istiyorsan ve Debian tabanlı bir dağıtım kullanıyorsansudo apt install <paket ismi>kodu ile, Arch tabanlı bir dağıtım kullanıyorsansudo pacman -S <paket ismi>kodu ile kurabilirsin. Eğer internetten dosya indirerek kurmak istiyorsan ve Debian tabanlı bir dağıtımda isensudo dpkg -i <dosya ismi>kodu ile kurabilirsin. Bunun Arch tabanlı dağıtımlar için olan versiyonunu ise anlatmayayım. Yeni kullanıcılar için baya zor.
sudo: dpkg: command not found hatasi aldim 2. kodda ise warning: database file for 'maboxlinux' does not exist hatasi aldimÇünkü Mabox Linux Debian tabanlı bir dağıtım değil.ILk ve son koddasudo: dpkg: command not foundhatasi aldim
2. kodda ise warning: database file for 'maboxlinux' does not exist hatasi aldim
sudo pacman -Syu kodunu yaz. Daha sonra tekrar dene.Mabox Linux, Arch Linux tabanlı olduğu için aldığın hata normal. Bu iş için Pacman paket yöneticisini veya AUR'u kullanabilirsin.ILk ve son koddasudo: dpkg: command not foundhatasi aldim 2. kodda ise warning: database file for 'maboxlinux' does not exist hatasi aldim