berke0007777
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 654
Okuma hızı iyi ama yazma hızı çok düşük geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Öncekine göre yaklaşık 300 MB yazma hızı artmış. SSD doluluğu %54 seviyesinde. Senin SSD modelin: WD SN520 128 GB. Okuma hızı olarak 1500 MB, yazma hızı olarak 800 MB veriyor. Bu durumda 117 MB yazma hızı eksik ama bu pek sorun teşkil etmez.@Rchive Boşta yaptığım test:
Hocam arttırmanın bir yolu var mı? Yoksa SSD sorunlu mu?Katılıyorum. Okuma hızı fena değil ancak yazma düşük.
Nasıl öğrenebilirim?ssdin ne
HardDiskSentinel'i indir:Nasıl öğrenebilirim?
İçi boş bir yorum. NVMe SSD modellerinde hızlar birbirlerine yakındır. 1500 MB okuma hızı verip de 344 MB yazma hızı veriyorsa iki sorun vardır:Arkadaşlar neye göre düşük diyorsunuz? Kişi satın adlığı modeli söylememiş ki. İlla SSD diye her SSD 1600 - 1500'lü değerler verecek değil. Parasına göre değişiyor hızları.
Hocam şimdi bende NVMe ssd var demi?İçi boş bir yorum. NVMe SSD modellerinde hızlar birbirlerine yakındır. 1500 MB okuma hızı verip de 344 MB yazma hızı veriyorsa iki sorun vardır:
Bazı modellerde vaad edilen okuma ve yazma hızı arasında 400 MB fark olabiliyor. Hadi 500 MB olsun diyelim, yine de arada 1150 MB fark olması sorun olduğunu bariz kanıtlar.
- Test sırasında arkada program açıktır.
- Kronik sorunlu model denk gelmiş olabilir.
Öncekine göre yaklaşık 300 MB yazma hızı artmış. SSD doluluğu %54 seviyesinde. Senin SSD modelin: WD SN520 128 GB. Okuma hızı olarak 1500 MB, yazma hızı olarak 800 MB veriyor. Bu durumda 117 MB yazma hızı eksik ama bu pek sorun teşkil etmez.@Rchive Boşta yaptığım test:
Windows kaç & anakart modelin nedir? Öğrenmek istiyorsan:@Rchive Hocam, ahcı modunu açınca format atmamız falan gerekmiyor muydu? Hepsini yaptım ahci modu kaldı ama burda biraz şüpheye düştüm.
Hayır hayır, aksine olması gerektiği gibi hızları veriyor. Bu arada...Sanırım ssd kronik sorunlu.
Şu an düzelmiş mi?Hayır hayır, aksine olması gerektiği gibi hızları veriyor. Bu arada...
Nasıl düzelttiğini de yazar mısın?
![]()
Kronik Sorunlu SSD Modelleri
-Kronik sorunlu modeller neden satılıyor?- İlk testte kronik sorunlu olduğu anlaşılmıyor. Kullanıcıların uzun vadelik kullanımında serinin/modellerin sorunu açığa çıkıyor. Açığa çıkana kadar seri üretim devam ediyor. Ellerinde kalan sorunlu modelleri tek tek toplayıp, üretimi durdurup, revize...forum.shiftdelete.net
Evet, nasıl çözdüğünü de yazacak mısın artık? Diğerleri de faydalansın. =)Şu an düzelmiş mi?
Sizin dediğiniz şekilde yaptım ilk başta açıldı sonrasında mavi ekran verdi. İşlemleri geri aldım.Evet, nasıl çözdüğünü de yazacak mısın artık? Diğerleri de faydalansın. =)
Neyi yaparken mavi ekran verdi? AHCI modunu açtıktan sonra mı?Sizin dediğiniz şekilde yaptım ilk başta açıldı sonrasında mavi ekran verdi.
Evet, oradan AHCİ'ye alıp windows'a geri döndüğüm sırada oldu yanlış hatırlamıyorsam.Neyi yaparken mavi ekran verdi? AHCI modunu açtıktan sonra mı?