Linux Mint WiFi Kartımı Tanımadı ???

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Linux Mint kurdum WiFi kartımı tanımıyor, ne yapmalıyım? (Driverları hiçbir yerde bulamadım)

PC Markası: DELL
Model: Inspiron 1545

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Bir çözümü olan varmı?
edit: Bunu attıktan sonra cevabınızı gördüm

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Mesaj otomatik birleştirildi:

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
İlk defa linux kullandığım için attığınız linklerden pek birşey anlamadım ama yinede teşekkürler.

Başka bir çözüm varmı?

Driveri zip halinde buldum. (Attığınız linkler sayesinde)
Peki bunu nasıl kurabilirim?

İşte Linux bu yüzden tercih edilmiyor :(

Son düzenleme:

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Kurulum yaptığın USB belleği tak, sonra sürücü yöneticisini açıp Broadcom sürücüsünü kur. Bu şekilde internet bağlantın dahi olmadan bu sürücüyü kurabilirsin. Önceki açtığın konuda da belirtildi zaten. Açıklamaları görmezden geliyorsan, Linux ne yapsın, değil mi?!

Sürücü Yönetici olmadan, kurulum yaptığın USB bellek ile şu şekilde de kurabilirsin Broadcom sürücüsünü. USB belleği dosya yöneticisinden aç. Sırasıyla şu dizinlere aç.

pool => main => b => bcmwl

Bcmwl dizini içindeki bcmwl-kernel-source dosyasına sağ tıkla ve Gdebi ile aç. Ardından Paketi kur düğmesine tıklayarak sürücüyü kurabilirsin.

bcmwl.png

Son düzenleme:

DartexNato

Asistan
Reaksiyon puanı
95
herlde kod yazarak tanınıyor du diye biliyordum yabancı insanlar yapiyordu

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Kernel sürümü ile alakalı değil çünkü Mint, Ubuntu 20.04 ile aynı kernel yani 5.8'i kullanıyor. 5.9, 5.10 ve 5.11 çıktı en son 5.12 şu an test aşamasında hiçbirinde bu wifi kart desteği gelmiyor açıklamalarını okudum. O yüzden dışarıdan yüklemen gerekiyor her türlü arkadaşların anlattığı yöntemle...

By Maskely

Doçent
Reaksiyon puanı
508
Kurulum yaptığın USB belleği tak, sonra sürücü yöneticisini açıp Broadcom sürücüsünü kur. Bu şekilde internet bağlantın dahi olmadan bu sürücüyü kurabilirsin. Önceki açtığın konuda da belirtildi zaten. Açıklamaları görmezden geliyorsan, Linux ne yapsın, değil mi?!

Sürücü Yönetici olmadan, kurulum yaptığın USB bellek ile şu şekilde de kurabilirsin Broadcom sürücüsünü. USB belleği dosya yöneticisinden aç. Sırasıyla şu dizinlere aç.

pool => main => b => bcmwl

Bcmwl dizini içindeki bcmwl-kernel-source dosyasına sağ tıkla ve Gdebi ile aç. Ardından Paketi kur düğmesine tıklayarak sürücüyü kurabilirsin.

Ekli dosyayı görüntüle 145172
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim ve sorunu harici bir WiFi adaptörü takarak çözdüm.
İkinci olarak ise açıklamaları görmezden gelmiyorum, anlayamadığım için yorumlayamıyorum.