Ekran Kartında Amd Vs Nvidia

Ekran kartında NVIDIA mı, AMD mi?

• NVIDIA

• AMD

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Hadi OS X olsun, 1660 ve 1650 sıcak bakmaman kadar saçma bir durum yok.

Hadi başka oyun düşünelim, örneğin Control. 2060 bile En yüksekte 40 FPS anca alıyor. RT gelse 1650S veya 5500 XY gibi bir karta RT gelse oynayabilecekmisin ağız tadıyla? Hayır, belki en düşükte. Ama o zaman oyunun zevki kalmaz.

DLSS gibi bir alternatif ama DLSS değil işte, DLSS neredeyse kayıpsız FPS arttırıyor, AMD tarafında az bir miktar olsa bile kayıp var, RT kullanacaksa önce bu kayıpları engellemeli AMD.

Senin anlamadığında bu; Sırf bazı özellikler yüzünden ve saçma bir yazı okuduğundan isteyerek rakiplerine sıcak bakmıyorsun (bakamıyorsun değil bakmıyorsun).
Çapraz Platformlar:
Evet iki adet çapraz platform destekliyor. Sen sevmiyor olabilirsin. Ama ben çok seviyorum. Napim gidim desteklemeyen kartları mı alayım? Ben tek oyun oynamıyorum çünkü.

RT olayı:
O zaman çok kastıracaksa, RT kapatırım olur biter. Buradaki maksat oyundan tat almak zaten.
Zaten PS 5'te bile RT ile 30 FPS sunmuyor mu? Ne kadar kıyaslamak doğru olur bilinmez ama akıcılıktan vazgeçen var RT için PS tarafında. Benim burada anlatmak istediğim de bu zaten. RT oyunları güzelleştirir. Yani kanka Dark Soul Remastered 60 FPS oynuyorsun gibi düşün ama akıcı değil. Ama bir kasmada söz konusu değil. Bunu sağlaması çok olası.

Sen Control dedin.
Bir de Valaront, LoL'e, Warframe'e, CS:GO'ya gibi oyunlara da geldiğini düşün ileri de.
1660, 1060, 1070 o zaman ateş etmez mi? İyi ki varmış demez misin?

DLSS alternatifleri:
Dostum yazılımsal olarak gelen bir şey, Nvidia RTX kartlarında olduğu gibi bir tenor çekirdeği yok. O yüzden bunu sunmaları bile güzel.

FidletyFX CAS iki değer aralığında düşürüp, çıkarıyor çözünürlüğü,
Radeon Görüntü Keskinleştirme, düşen çözünürlükleri, yüzde 80 kadar telafi ediyor,

Saçma Özellikler:
Az çözünürlük kaybı ile FPS arttıran; Radeon Görüntü Keskinleştirme ve FidltyFX CAS,
Çapraz platformlar ile uyumluluğu.
Ve en azından eskiden ucuzdu. İşte F/P diyeceğimiz bir şeydi.

Ucuz olsa ikinci el RX 480 falanda alırdım ama ucuz değil işte.

Son düzenleyen moderatör:

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Çapraz Platformlar:
Evet iki adet çapraz platform destekliyor. Sen sevmiyor olabilirsin. Ama ben çok seviyorum. Napim gidim desteklemeyen kartları mı alayım? Ben tek oyun oynamıyorum çünkü.

RT olayı:

Dostum yazılımsal olarak gelen bir şey, Nvidia RTX kartlarında olduğu gibi bir tenor çekirdeği yok. O yüzden bunu sunmaları bile güzel.

Radeon Görüntü Keskinleştirme, düşen çözünürlükleri, yüzde 80 kadar telafi ediyor,
Az önce sırf daha fazla performans veriyor diye AMD alırım diyordun, şimdi tad versin diye oynarım diyorsun.

Shiden dediklerin birbirleri ile çakışıyor kusura bakma. Savunduğun şeyler temelsiz. Hiçbir mesajında karşılaştırma göremiyorum, hep iyi özelliklerinden bahsetmişsin, biraz da büyük sıkıntılarından bahset istersen?

WattMan sorunu,
Driver problemi...
Sık sık black screen problemi...
Gelen driverler ile FPS'nin aşırı azalması ve kartın ısınması...
Stabilitesizlik...
Hızlı eskime...

Ben de 3 tane AMD kart kullandım, senden fazla deneyime sahibim.
Çapraz Platformlar:

RT olayı:
O zaman çok kastıracaksa, RT kapatırım olur biter. Buradaki maksat oyundan tat almak zaten.
Zaten PS 5'te bile RT ile 30 FPS sunmuyor mu? Ne kadar kıyaslamak doğru olur bilinmez ama akıcılıktan vazgeçen var RT için PS tarafında. Benim burada anlatmak istediğim de bu zaten. RT oyunları güzelleştirir. Yani kanka Dark Soul Remastered 60 FPS oynuyorsun gibi düşün ama akıcı değil. Ama bir kasmada söz konusu değil. Bunu sağlaması çok olası.

Sen Control dedin.
Bir de Valaront, LoL'e, Warframe'e, CS:GO'ya gibi oyunlara da geldiğini düşün ileri de.
1660, 1060, 1070 o zaman ateş etmez mi? İyi ki varmış demez misin?

DLSS alternatifleri:

Az önce gelen 1070, 1080, 1080 Ti, 1660 RT gelmesine ve serilerine sıcak bakmıyorum diyen sen değilmiydin?

Yoksa rüyamda gördüm de sana mı söylüyorum ?

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Big Sur kullandığım için, etki yaptı böyle :D.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Az önce sırf daha fazla performans veriyor diye AMD alırım diyordun, şimdi tad versin diye oynarım diyorsun.
Ben bunu, AMD'nin DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojiler sunduğu için demedim mi?
RT olayını kullanmak istediğimi söyledim. Çünkü güzel.

Sıcak bakmıyorum dediğim olay:
1650 ve 1660 serilerini sevmediğim olayı. RT ile ilgili bir yorum yapmadım böyle.

1660, 1060, 1070, 1080 RT gelmesine efsane gözüyle baktım. Efsane oldular dedim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Big Sur kullandığım için, etki yaptı böyle :D.

Ben bunu, AMD'nin DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojiler sunduğu için demedim mi?
RT olayını kullanmak istediğimi söyledim. Çünkü güzel.

@Rizelimapper53 sıkıntın nedir?

Sıcak bakmıyorum dediğim olay:
1650 ve 1660 serilerini sevmediğim olayı. RT ile ilgili bir yorum yapmadım böyle.

1660, 1060, 1070, 1080 RT gelmesine efsane gözüyle baktım. Efsane oldular dedim.
Bunu sen mi bana söylüyorsun?

Hala tek kötü bir yanını söyleyemiyorsun, ve sırf kendi beğendiğin kartı üstün çıkarmak için rakip serilerini beğenmezken sen bana

SIKINTIN NEDİR?
Diyebiliyorsan sıkıntı bende değil sendedir.

Ne kadar yazarsan yaz, ben doğru bilginin yanında ve fanboyluğun karşısındayım...

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
FANBOYsun işte dostum. Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, sen kalkmış yalana başlıyorsun ve de işi kişiselleştirmeye çalışıyorsun.
Ancak at gözlükleri takan, bir fanboyun özellikleridir bu.

Hatta ben bir sürü kendi test ettiğim şeyleri attım.
Zamanında birinin yazdığı şeyler yüzünden 1650, 1660 serisine sıcak bakmadığımı da söyledim.
Turing serisi olduğu için, çarpraz platformalara uygun olmadığını da söyledim,
DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojileri olmadığını da söyledim.

Hayır sen Fanboysun. İşi kişiselleştirmeye çalışyorsun.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,459
Evet sayın seyirciler! Şu anda canlı yayındayız! Yine Nvidia-AMD savaşları başladı! Herkes savunma ve saldırı yapıyor. Bir de...

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Evet sayın seyirciler! Şu anda canlı yayındayız! Yine Nvidia-AMD savaşları başladı! Herkes savunma ve saldırı yapıyor. Bir de...
Daha fazla tartışamayacağım.
İnatlaşır iyice.

Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, arkadaş yalana ve olayı kişiselleştirmeye başlıyor. O yüzden böyle fanboylar ile tartışmam ben.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
FANBOYsun işte dostum. Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, sen kalkmış yalana başlıyorsun ve de işi kişiselleştirmeye çalışıyorsun.
Ancak at gözlükleri takan, bir fanboyun özellikleridir bu.

Hatta ben bir sürü kendi test ettiğim şeyleri attım.
Zamanında birinin yazdığı şeyler yüzünden 1650, 1660 serisine sıcak bakmadığımı da söyledim.
Turing serisi olduğu için, çarpraz platformalara uygun olmadığını da söyledim,
DX 12 ve Vulkan Api'lerin performanslarını arttırmaya yönelik teknolojileri olmadığını da söyledim.

Hayır sen Fanboysun. İşi kişiselleştirmeye çalışyorsun.
Fanboysun diyorsun hala, kabullenemiyorsan söyle? Bakırköye alalım seni.

Hayır kendi test ettiğim şeyler ile senin söylediğin şeyler çakışıyor, ve böyle 3 tane kart denedim ben. İçlerinde 5500 XT de var.

Ama ne oldu? 1. Ayda yarı yolda bıraktı. 3 sene boyunca aynen "senin dediğin" nedenler yüzünden bırakmadım AMD kartları. Ama yine mi ne oldu? FPS değerim %30 düştü, Driverlerden kullanamadım bilgisayarı, 6 ayda 3 kere WattMan yaşadım, oyunlarda ve render ortasında bile Black Screen yaşadım.

Şimdi gelmiş karşımda "bebeğim" dedigin kart ile rakiplerini "Zevk" ve "Bahane" adı altında karşılaştıramıyorsun bile.

ExpertGamer90

Profesör
Reaksiyon puanı
2,702
Hangisi işime gelirse.

Bu arada 750 Ti nin amd deki karşılığı nedir? yani 750 ti nın amd versiyonu hangi kart?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Daha fazla tartışamayacağım.
İnatlaşır iyice.

Ben ne güzel olan özellikleriyle karşılaştırıyorum, arkadaş yalana ve olayı kişiselleştirmeye başlıyor. O yüzden böyle fanboylar ile tartışmam ben.
Pfff...

Sırf daha fazla savunma yapmamak ve pes ettiğin icin konuyu kapatmaya çalışıyorsun. Neymiş kişiselleştirme bilmem ne diye konuyu döndürmeye çalışıyormuşum.

Hangisi işime gelirse.

Bu arada 750 Ti nin amd deki karşılığı nedir? yani 750 ti nın amd versiyonu hangi kart?
RX 460 4 GB versiyonu.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
@Rizelimapper53, yazıp durup rahatsız etme küçük kardeşim. Ben cidden okumuyorum. Senden kaynaklı bildirim gelmesin yeter artık. Sen ürün karşılaştırmayı bıraktın çünkü. Yalancılığa ve işi kişiselleştirmeye başladın. Lütfen daha da yazma.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
@Rizelimapper53, yazıp durup rahatsız etme küçük kardeşim. Ben cidden okumuyorum. Senden kaynaklı bildirim gelmesin yeter artık. Sen ürün karşılaştırmayı bıraktın çünkü. Yalancılığa ve işi kişiselleştirmeye başladın. Lütfen daha da yazma.
Küçük kardeşime döndürdü şimdi. Madem savunmayacaksın, neden yazdın? Şimdide dalga geçmeye çalışıyorsun? Ki başaramıyorsun.

ExpertGamer90

Profesör
Reaksiyon puanı
2,702
Emsv8IKWMAEAxq9.jpg

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Arkadaşlar,
Her markanın her ürünü iyi olacak diye bir şey söz konusu değildir. Ayrıca her ürünün de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Kişinin kendi tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda istediğini alma hakkı vardır. Birisi belli bir markaya takıntılı derecede aşık olabilir. Bu durum kişiler arasında tartışmaya yol açmamalı. O kişi o markayı sevmiş ondan başkasını denemek istemiyor, bu düşünceye ben de her ne kadar karşı olsam da saygı duymak zorundayım. Lütfen karşılıklı saygı çerçevesinde yorumlarımızı yapalım. Birbirimizi yaş, tercih, düşünce gibi durumlarla kıyaslamayalım, küçümseyici sözlerde bulunmayalım. Haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz yoksa.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Arkadaşlar,
Her markanın her ürünü iyi olacak diye bir şey söz konusu değildir. Ayrıca her ürünün de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Kişinin kendi tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda istediğini alma hakkı vardır. Birisi belli bir markaya takıntılı derecede aşık olabilir. Bu durum kişiler arasında tartışmaya yol açmamalı. O kişi o markayı sevmiş ondan başkasını denemek istemiyor, bu düşünceye ben de her ne kadar karşı olsam da saygı duymak zorundayım. Lütfen karşılıklı saygı çerçevesinde yorumlarımızı yapalım. Birbirimizi yaş, tercih, düşünce gibi durumlarla kıyaslamayalım, küçümseyici sözlerde bulunmayalım. Haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz yoksa.
Sonunda düzgün bir cevap, teşekkürler.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bence savaş devam etsin
Sanırım keyif alıyorsunuz insanların tartışmasından, huzurunun bozulmasından. Böyle bir şeye "savaş" denemez. Her iki markanın da kullanıcıları vardır ve kendilerince fikirlerini belirtirler. Saygı sınırını aşmadan, düzgünce fikir belirten yorumlar olmalı bizim hedefimiz. "Savaş" değil.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Sanırım keyif alıyorsunuz insanların tartışmasından, huzurunun bozulmasından. Böyle bir şeye "savaş" denemez. Her iki markanın da kullanıcıları vardır ve kendilerince fikirlerini belirtirler. Saygı sınırını aşmadan, düzgünce fikir belirten yorumlar olmalı bizim hedefimiz. "Savaş" değil.
Saygı sınırını aşan arkadaşlarımız da olabiliyor ama, yakın zamanda yaşanan gibi.
Hala engel açmıyor :D