Bios tan çıkamıyorum ssd gözükmüyor

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Bilgisayarı kurcaladım bir şeyler yaptım en sonunda bios ta kaldım çıkamıyorum başta ssd gözüküyordu artık o da gözükmüyor ne yapmalıyım?
Ayrıca konuyu nereye açsam bilemedim ben de buraya açtım.

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Up
Açılınca bu yazı çıkıyor.
Bazen sadece son satır çıkıyor.

Intel UNDI. PXE-2.1 (build 083) Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

This Product is covered by one or more of the following patents: US6,578,884, US6, 115, 776 and US6,327,625 Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.61 (01/07/15)

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-MOF: Exiting PXE ROM.

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Resim ekleyemedim

Eratosthenes

Profesör
Reaksiyon puanı
854
Bilgisayarı kurcaladım bir şeyler yaptım en sonunda bios ta kaldım çıkamıyorum başta ssd gözüküyordu artık o da gözükmüyor ne yapmalıyım?
Ayrıca konuyu nereye açsam bilemedim ben de buraya açtım.
kurcaladım derken mesela ne yaptın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Up
Açılınca bu yazı çıkıyor.
Bazen sadece son satır çıkıyor.

Intel UNDI. PXE-2.1 (build 083) Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

This Product is covered by one or more of the following patents: US6,578,884, US6, 115, 776 and US6,327,625 Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.61 (01/07/15)

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-MOF: Exiting PXE ROM.

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Resim ekleyemedim
ssd yi çıkartıp yeniden takabilirmisin

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
kurcaladım derken mesela ne yaptın?

ssd yi çıkartıp yeniden takabilirmisin
Ben dün bir konu açmıştım SD kart bozuk içinden nasıl veri kurtarırım diye easeus alternatifi lazesoft recovery adında bir program önerildi. ben de indirdim kurcalamaya başladım ingilizce olmayınca da yanlış bir şeyler yaptım. starta basınca laptop kapandı açılınca bios a attı ben de nete girip araştırdım bir sürü şey denedim ama sonuç yok.

Eratosthenes

Profesör
Reaksiyon puanı
854
Ben dün bir konu açmıştım SD kart bozuk içinden nasıl veri kurtarırım diye easeus alternatifi lazesoft recovery adında bir program önerildi. ben de indirdim kurcalamaya başladım ingilizce olmayınca da yanlış bir şeyler yaptım. starta basınca laptop kapandı açılınca bios a attı ben de nete girip araştırdım bir sürü şey denedim ama sonuç yok.
ssd yi çıkarıp geri takabilirsin
yada biosu sıfırlayabilirsin

Eratosthenes

Profesör
Reaksiyon puanı
854
en mantıklısı bilgisayarcıya yaptırmak

Çıkarıp geri takacam şimdi açıyorum olmazsa nasıl sıfırlayacağımı yazar mısınız?
bu videoya bakabilirsin

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
laptobun kasasını açıp bios pilini bul ve çıkar 5 dk kadar çıkmış dursun sonra tak bios a gir ayarlarını yap ve f10 ile kaydet
Windowsu yeni kurduğum için USB den silmemiştim USB yı taktım tekrar Windows kuruyorum. İyiki Windows u silmemeişim.
Yani sorun çözüldü galiba yardımınız için teşekkürler