Mali654987
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 379
youtube uygulamasını silmek istiyorum nasıl silebilirim??
Konu içinde rehber elinize sağlık.Cihazınız için USB sürücülerini yükleyin (Install OEM USB drivers | Android Developers)
Belirli işletim sisteminiz için ADB binary dosyasını indirin (https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip)
Zip dosyasını hızlı bir şekilde erişebileceğiniz bir klasöre çıkarın.
Telefonunuzda Ayarlar'a gidin ve Telefon Hakkında'ya dokunun. Geliştirici Seçeneklerini etkinleştirmek için Yapı Numarasını bulun ve üzerine 7 kez dokunun.
Şimdi Geliştirici Seçeneklerine girin ve USB Hata Ayıklamayı bulun ve etkinleştirin.
Ekli dosyayı görüntüle 143087
Telefonunuzu bilgisayara takın ve "yalnızca şarj" modundan "dosya aktarımı (MTP)" moduna değiştirin.
Bilgisayarınızda, ADB binary dosyasını çıkardığınız dizine gidin.
Ekli dosyayı görüntüle 143088
ADB klasörünüzde bir Komut İstemi başlatın. Windows kullanıcıları için bu, Shift tuşunu basılı tutup sağ tıkladıktan sonra "komut istemini burada aç" seçeneğini seçerek yapılabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 143089
Komut istemine / terminaline girdikten sonra, aşağıdaki komutu girin: adb devices
Sistemin ADB arka plan programını başlattığını göreceksiniz. ADB'yi ilk kez çalıştırıyorsanız, telefonunuzda sizden bilgisayarla bir bağlantıya izin vermenizi isteyen bir uyarı göreceksiniz. Onaylayın.
Ekli dosyayı görüntüle 143090
Şimdi adb devices komutunu yeniden çalıştırırsanız, terminal cihazınızın seri numarasını yazdıracaktır. Öyleyse, devam etmeye hazırsınız demektir.
Şu komutu girin: adb shell
Ekli dosyayı görüntüle 143091
Tırnak işaretleri olmadan bu komutu yazdığınızda paket adlarını göreceksiniz.
“pm list packages | grep '<OEM/Carrier/App Name>'"
Ekli dosyayı görüntüle 143092
ALTERNATİF OLARAK: Telefonunuza App Inspector uygulamasını yükleyerek yüklü bir sistem uygulamasının paket adını da kolayca bulabilirsiniz. Bunu bu şekilde yapmayı tercih ederim, böylece kaldırmak üzere olduğunuz uygulamanın uygulama adının tam olarak ne olduğunu bilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 143094Ekli dosyayı görüntüle 143093Ekli dosyayı görüntüle 143095
Komutu şu şekilde tırnak işaretleri olmadan yürütün: “pm uninstall -k --user 0 <name of package>”
Ekli dosyayı görüntüle 143096
Bir uyarı olarak, sistem uygulamalarının kaldırılması tehlikeli olabilir, bu nedenle lütfen bu adımları tamamlamadan önce neden kurtulduğunuzu öğrenin. Bunu yapmamak, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirene kadar telefonunuzun kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir. Elbette, herhangi bir sistem uygulamasını kaldırırsanız, buna bağlı olabilecek başka bir sistem uygulaması da bozulabilir, bu nedenle ne kaldırdığınıza dikkat edin. Ancak bir şeyler ters giderse, işleri eski haline getirmek için her zaman fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
Arkadaş uygulamayı komple kaldırmak istiyor. Bunun yöntemi ise böyle yapılıyor.Özür dilerim ama bu kadar uğraşmaktansa uygulamalardan YouTube güncelemeleri kaldır ve devre dışı yapmak daha basit değil mi. Bende o şeklinde yaptım. Konuyu yanlış anladıysam pardon tekrar.
Sisteme gömülü gelen YouTube güncelleme ve etkinliği kaldırıldığında telefon da (gömülü bellekte) sanıldığı kadar değil sadece 212 Kb. kadar bir yer kaplar. Kısacası pek bir fayda sağlamaz. Arkadaşın telefonunu kurcalama ve zarar görmesini engellemek için fikrimi paylaşmak istedim. Teşekkürler.Arkadaş uygulamayı komple kaldırmak istiyor. Bunun yöntemi ise böyle yapılıyor.
Youtube telefondan tamamen kalkmıyor sadece yüklü olduğu kullanıcı hesabından kaldırıldığı için romdaki sistem dosyaları içerisinde kalmaya devam ediyor. Güvenilmez bir yöntem olsaydı önermezdim zaten. Birçok yabancı kaynakta da rootsuz kaldırma yönteminin bu şekilde olduğunu görürsünüz incelerseniz.Sisteme gömülü gelen YouTube güncelleme ve etkinliği kaldırıldığında telefon da (gömülü bellekte) sanıldığı kadar değil sadece 212 Kb. kadar bir yer kaplar. Kısacası pek bir fayda sağlamaz. Arkadaşın telefonunu kurcalama ve zarar görmesini engellemek için fikrimi paylaşmak istedim. Teşekkürler.