Macbook Air M1 vs X ??

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Selamlar dostlarım,

Arkadaşım yakın zamanda bir ultrabook satın alacak. Cihazı da genel manasıyla gündelik işler arada sırada orta seviye oyunlar oynamak için kullanacak. Adı üstünde ultrabook gereksinimlerini karşılayan (8+ saat pil süresi, max 14 inc, hafif, ince) modellere yoğunlaştık.

Uyarı: SATIN ALACAĞI CİHAZIN TAMAMEN ALÜMİNYUM KASA OLMASINI İSTİYOR.

Bildiğiniz üzere m1 çipli air modeli 8800 ₺ şuan PT'de. Bu fiyatı baz alarak 9000 ₺ SINIR.

Kritik soru şu "bahsi geçen fiyatlara çıkıldığında yalnızca macbook mu tavsiye edersiniz?"

Bir diğer soru ise hiç 9000 ₺ civarlarına çıkmadan işini görebilecek bir cihaz mevcut mudur?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Anladım. Peki iki işlemci arasındaki fark gündelik kullanımda fark edilebilecek düzeyde mi? Hafiflik, fiyat ve şarj süresi bu farkı kapatabilecek niyelikte değil mi?
Benim önerdiğim HP'de 1.4 kg zaten. Yani Swift 3 ile aman aman bir farkı yok. Fiyat konusunda bir şey diyemem ancak ikisinin Swift 3'ün de MacBook gibi bir pil süresi sunacağını sanmıyorum. Burada olay tamamen yapacağınız işe bağlı. Tarayıcıda 3-5 sekme açmak, dizi-film izleme ve mail okumak gibi işler yapacaksanız Swift 3 alınabilir tabi.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim önerdiğim HP'de 1.4 kg zaten. Yani Swift 3 ile aman aman bir farkı yok. Fiyat konusunda bir şey diyemem ancak ikisinin Swift 3'ün de MacBook gibi bir pil süresi sunacağını sanmıyorum. Burada olay tamamen yapacağınız işe bağlı. Tarayıcıda 3-5 sekme açmak, dizi-film izleme ve mail okumak gibi işler yapacaksanız Swift 3 alınabilir tabi.
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim hocam.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ekstra tavsiyede bulunabilecek olan var mıdır ?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
M1 ömürlük olur. Performansı çok üst düzey. Tablet de alınabilir. Surface pro 6 gibi yada samsung galaxy tab s7+ olabilir.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
M1 ömürlük olur. Performansı çok üst düzey. Tablet de alınabilir. Surface pro 6 gibi yada samsung galaxy tab s7+ olabilir.
Arada sırada orta seviye oyun oynamak istiyorum diyor. CS GO, VALORANT tarzı fps oyunlarından bahsediyor galiba M1 uygun olur mu acaba

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Arada sırada orta seviye oyun oynamak istiyorum diyor. CS GO, VALORANT tarzı fps oyunlarından bahsediyor galiba M1 uygun olur mu acaba
Tabiki cs go zaten mac desteği var. Windows da bazı ek şeylerle kurulabiliyor. Biraz zaman geçmesi lazım tam oturması için. Yoksa çok üst düzey performans anlamında. Pil ömrü ısınma olmaması da ekstra.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tabiki cs go zaten mac desteği var. Windows da bazı ek şeylerle kurulabiliyor. Biraz zaman geçmesi lazım tam oturması için. Yoksa çok üst düzey performans anlamında. Pil ömrü ısınma olmaması da ekstra.
Teşekkür ederim. Peki kriterleri karşılayan 6-7 k bandında bir cihaz tavsiye edebilir misiniz ?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Teşekkür ederim. Peki kriterleri karşılayan 6-7 k bandında bir cihaz tavsiye edebilir misiniz ?
Ben o fiyat bandında tercih etmek yerine eğer ki m1 işlemcili macbook alamazsam tablet düşünürdüm. O fiyata en iyi tableti alır hem kolaylık hem pil ömrü hemde performans anlamında daha mantıklı olurdu. Çünkü o fiyat bandında alınacak laptop çok da iyi olmayacaktır. Bunun yerine daha mobilite olması seçim olarak daha iyi olacaktır. 8 civarı windows 10 lu surface 6 var size bağlı tabi. Yada samsung galaxy tab s7+ çok güzel cihaz.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben o fiyat bandında tercih etmek yerine eğer ki m1 işlemcili macbook alamazsam tablet düşünürdüm. O fiyata en iyi tableti alır hem kolaylık hem pil ömrü hemde performans anlamında daha mantıklı olurdu. Çünkü o fiyat bandında alınacak laptop çok da iyi olmayacaktır. Bunun yerine daha mobilite olması seçim olarak daha iyi olacaktır. 8 civarı windows 10 lu surface 6 var size bağlı tabi. Yada samsung galaxy tab s7+ çok güzel cihaz.
Samsung konusunda platformdan dolayı çekincemiz var ama Surface'lere bakabiliriz. Teşekkürler.

yoketmeliyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Halen tavsiyelerinize ihtiyacımız var