Şok 24" MSI Monitör Rezilliği

yusufcan2112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
2 ay önce şoka MSI Monitör geldi bende duruyor diye şimdi alayım dedim sıfır kapalı kutu idi eve geldim açtim . Denedim açılmadı götürdüm yere düşmüş diyip bahane uydurmaya çalıştılar . Reklama gelince koşulsuz şartsız iade ama icraat sıfır korkmasalar üstüme yuruyecekler . Bana bagiriyorlar yaptırın kullanın diye bir yardımcı olunda 1400 TL para saydım yani 1-2 TL olsa neyse ?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
2 ay önce şoka MSI Monitör geldi bende duruyor diye şimdi alayım dedim sıfır kapalı kutu idi eve geldim açtim . Denedim açılmadı götürdüm yere düşmüş diyip bahane uydurmaya çalıştılar . Reklama gelince koşulsuz şartsız iade ama icraat sıfır korkmasalar üstüme yuruyecekler . Bana bagiriyorlar yaptırın kullanın diye bir yardımcı olunda 1400 TL para saydım yani 1-2 TL olsa neyse ?
Aynı konudan bir tane daha var sanırım eğer siz açtıysanız lütfen oradan devam edin.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Konuyu iphone seçmisim engelleme yapıldı yazamiyorum
ŞikayetVar a başvurabilirsin ama hertürlü onlar haklı
1.si monitör 2 ay önce gelmiş ve sen kabullenerek almışsın
2.si adamların önünde kurulum yapmamışsın
3.sü evde bozmadığın ne malum
4.Hertürlü onlar haklı bence git yaptır.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla, Tüketici hakem heyetinden başka şansın yok. Şikayetvarın işe yaradığını düşündüğüm tek yanı ön bilgi edinme konusunda insana imkan sağlıyor. Şikayet edilen kurum dolandırıcı veya ilgisiz olduğunu varsayalım. Yaptırım sağlayabilecek tek kurum icradır. Oda tüketici hakem heyetinin kararını ister.

Tüketici hakem heyeti talebini kabul ederse kararnamenle birlikte icraya gider dosya açtırırsın sana yaklaşık 80 tl masrafı olur. 80 tl + ürün iade ücretini şikayet ettiğin kurum sana öder.

Tabi sen kendin bozduysan veya kendini kanıtlayamazsan bu sefer firma adı lekelemekten tutun iftiraya manevi tazminata kadar her şeyi bahane ederek firma şikayetçi olabilir.

Benim bildiğim işler bu şekilde yürüyor. 5 6 ay önce dolandırıldığımdan, önce tüketici hakem heyeti sonra icra en son savcılığa başvurdum. Dolandırıcı olduğu için savcılığa gittim ancak şok gibi kurumsal bir firmada böyle bir şeye gerek olacağını düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca kafama takılan bir şey oldu. Bu monitör yere düşüp bozulduysa panelinde, kasasında veya camında hasar olur. Hiç görüntü vermeden dış kasada zarar olmaması garip. Çalışanlar direk düşmüş etmiş diye nereden çıkardı ?
Kasaya bağlamadan sadece elektriğe taktığında no signal yazısını görüyor musun ? Sorun sadece hdmi/dp soketinden de olabilir.
Birde başka bir şok mağazasına gidip iade etmeyi denedin mi ? Almazlarsa olayları anlat. Tabi çalışanları kötüleme. İllaki bir yerde aynı mağazada çalışmış, arkadaş olanlar vardır. Sırf arkadaşını korumak için bile aldığınız yere gidin diyebilirler.

Son düzenleme: