Sadece Instagram ve YouTube açık Firefox 2000 MB RAM Tüketiyor

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
Arkadaşlar gerçekten yemin ediyorum sadece YouTube ve Instagram açık orada (11) yazıyor anlam veremedim ve Videonun süresi artınca RAM da artıyor Firefox'u çok sevmiştim ama 2000 MB RAM nedir ya oyunlarda bile okadar olmuyor Firefox'un bir ayarlarından kaynaklı ise söyler misiniz? Ayarları düzeltirim. Maalesef Edge'ye geri geçerim böyle devam ederse ve ya Edge'den daha iyi bir Tarayıcı önerirmisiniz? RAM Kullanımı çok önemli değil Firefox gibi olmasın ama, Güvenilir,Basit ve hızlı olsun
asdasdsad.png

Görüntüyü iyi Screen Shot alamadı PC kasmaktan sadece bukadar kusura bakmayın.

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

opera gx oyuncu isen bunu kullan değilsen direk opera kullan
Opera denemiştim hiç hoşuma gitmedi Özelleştirilebilen net olarak Firefox'da var herşey özelleştiriliyor ve birsürü özellik var Opera GX denemedim.

Çok daha kötü derken? Bende discord ve google açık sitelerde dolaşıyorum en fazla 1,5gb yediğini gördüm.
Google kullandım Firefox kadar iyi değil sadece Arama Motor'unu beğeniyorum Yıllardır hep aynı şey olan ve Yenilik gelmeyen bir tarayıcı yenilikten kastım yeni özellik.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Opera denemiştim hiç hoşuma gitmedi Özelleştirilebilen net olarak Firefox'da var herşey özelleştiriliyor ve birsürü özellik var Opera GX denemedim.

Google kullandım Firefox kadar iyi değil sadece Arama Motor'unu beğeniyorum Yıllardır hep aynı şey olan ve Yenilik gelmeyen bir tarayıcı yenilikten kastım yeni özellik.
Opera gx çok güzel bir tarayıcı bence ram kullanımını işlemci kullanımını internet kullanımını sınırlandırabiliyorsun kendi temalarını seçebiliyorsun anasayfasının arkaplanını değiştirebiliyorsun. Yazma sesleri var çok hoş yani.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Arkadaşlar gerçekten yemin ediyorum sadece YouTube ve Instagram açık orada (11) yazıyor anlam veremedim ve Videonun süresi artınca RAM da artıyor Firefox'u çok sevmiştim ama 2000 MB RAM nedir ya oyunlarda bile okadar olmuyor Firefox'un bir ayarlarından kaynaklı ise söyler misiniz? Ayarları düzeltirim. Maalesef Edge'ye geri geçerim böyle devam ederse ve ya Edge'den daha iyi bir Tarayıcı önerirmisiniz? RAM Kullanımı çok önemli değil Firefox gibi olmasın ama, Güvenilir,Basit ve hızlı olsun Ekli dosyayı görüntüle 140843
Görüntüyü iyi Screen Shot alamadı PC kasmaktan sadece bukadar kusura bakmayın.
Kullanabileceğin tarayıcılar Chromium yada Firefox olabilir. Firefox biraz ağır bir tarayıcıdır.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
O

Pera

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
Opera gx çok güzel bir tarayıcı bence ram kullanımını işlemci kullanımını internet kullanımını sınırlandırabiliyorsun kendi temalarını seçebiliyorsun anasayfasının arkaplanını değiştirebiliyorsun. Yazma sesleri var çok hoş yani.
Nasıl yani RAM'İ 10 MB yaparsam ne oluyor? Yani neye kadar bir sınırlaması var.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Opera GX'in RAM sınırlandırma gibi özellikleri stabil çalışmıyor, o özelliğin pek bir işe yaradığını bile söylemek zor aslında, bunun gibi özellikleri açısından Opera GX şu anda tam bir kararlılık sağlayamadığından ve Opera'nın veri çalma skandallarından ötürü Chromium yada Firefox'u önerebilirim. Firefox biraz ağır bir tarayıcıdır.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Bende de aynı. Firefox ve Chrome gibi tarayıcılar, güvenlik sebebiyle bu kadar ram kullanıyor.

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
1 gb bile kullanmaması lazım sende sıkıntı var. ?
Normal Kendi Sitesinden indirdim ve 1 Ay olacak kullanıyorum. Eklenti olarakda FDM ve Kaspersky Protection var

Bende de aynı. Firefox ve Chrome gibi tarayıcılar, güvenlik sebebiyle bu kadar ram kullanıyor.
Hocam, Firefox'u bırakamıyorum maalesef birşey geri çekiyor Çok alıştım ve çok iyi özellikleri var her yönden.

Ayrıca Diskten dolayı olabilir ama yazım geç gidiyor Klavyeden değil sadece bu tarayıcıda oluyor mesala ben B yazdıysam 2 saniye sonra geliyor

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Normal Kendi Sitesinden indirdim ve 1 Ay olacak kullanıyorum. Eklenti olarakda FDM ve Kaspersky Protection var

Hocam, Firefox'u bırakamıyorum maalesef birşey geri çekiyor Çok alıştım ve çok iyi özellikleri var her yönden.

Ayrıca Diskten dolayı olabilir ama yazım geç gidiyor Klavyeden değil sadece bu tarayıcıda oluyor mesala ben B yazdıysam 2 saniye sonra geliyor
Bencede vazgeçme Firefox'tan. :) Kasperskyı kaldır FDM'yi devre dışı bırak gerektiğinde aç.ADGuard yada ublock origin kullanabilirsin.

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
Bencede vazgeçme Firefox'tan. :) Kasperskyı kaldır FDM'yi devre dışı bırak gerektiğinde aç.ADGuard yada ublock origin kullanabilirsin.
Böyle düzelir miki ayrıca FDM yi devre dışı bırakamam ama Kaspersky Protection u kaldırıp AdGuard kullanabilirim.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Rami 10 mb yapmana izin vermiyor en az 1gb o otomatik ramine göre bir aralık veriyor 1/1,5/2... gibi ona göre değiştirebiliyorsun işlemcide öyle 25/50/75/100 diye.
Opera GX'in RAM sınırlandırma gibi özellikleri stabil çalışmıyor, o özelliğin pek bir işe yaradığını bile söylemek zor aslında, bunun gibi özellikleri açısından Opera GX şu anda tam bir kararlılık sağlayamadığından ve Opera'nın veri çalma skandallarından ötürü Chromium yada Firefox'u önerebilirim. Firefox biraz ağır bir tarayıcıdır.
Ne demek stabil çalışmıyor ? şuan açık kullanıyorum 1 mb bile geçmiyor hatta 1gb dan az bile kullanıyor açınca isterseniz ss atabilirim. Opera gx yeterinde stabil bir tarayıcı en son ne zaman kullandınız acaba? Veri çalma skandalı 2016 da olmuş bir olay 5 yıl içinde kendilerini yeterince geliştirebilecek zamanları olmuştur elbet.

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Bende şuan 1.5gb gibi bir şey yiyor Firefox 9 sekme açık Ublock ve Duck duck go privacy essentials eklentileri kurulu

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Rami 10 mb yapmana izin vermiyor en az 1gb o otomatik ramine göre bir aralık veriyor 1/1,5/2... gibi ona göre değiştirebiliyorsun işlemcide öyle 25/50/75/100 diye.

Ne demek stabil çalışmıyor ? şuan açık kullanıyorum 1 mb bile geçmiyor hatta 1gb dan az bile kullanıyor açınca isterseniz ss atabilirim. Opera gx yeterinde stabil bir tarayıcı en son ne zaman kullandınız acaba? Veri çalma skandalı 2016 da olmuş bir olay 5 yıl içinde kendilerini yeterince geliştirebilecek zamanları olmuştur elbet.
20 sekme açınca düzgün çalışıyor mu? Çökme vs. olmadan.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428

Daha önce Opera GX kullanmış biri olarak söyleyeyim RAM sınırlandırılması gerçekten kararsız, neye göre kararlı diyorsunuz hala anlamadım, şu anda Chromium kullanıyorum arada da Firefox. Opera GX'ten kat kat iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim hatta. Opera GX sistem kaynaklarını azalttığınızda kararlılığından gram eser kalmıyor neredeyse zaten.

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Kendim en son 3 ay önce falan kullandım hiç stabil değildi sistem kaynağını azalttığınız zaman zaten iyiceden gidiyor ayrıca o skandaldan sonrada bir şeyin değiştiğini sanmıyorum

XXXTentacion

Asistan
Reaksiyon puanı
301
Eklentiler etkileyebiliyor.O kadar ram kullanması normal değil.
Eklentilerin isimleri belli kaldırmama gerek var mı kullanımları az gözüküyor ayrıca şuan 600 MB sadece SDN ve Instagram var bu normal ama YouTube açınca 2000 MB ye çıkıyor

asdsadsad.png

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
20 sekme açınca düzgün çalışıyor mu? Çökme vs. olmadan.
20 sekmeyi neyde açarsan aç çökme ihtimali var hiç bir tarayıcı o stabillikte çalışamaz o senin ramine bağlı ben şahsen kullanmıyorum gerek duymuyorum eski bilgisayarımda kullanıyordum işlemci ve ram kullanımını kısıtlıyordum tarayıcı kasıyordu biraz ama arkada işlerimi daha rahat yapabiliyordum.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Eklentilerin isimleri belli kaldırmama gerek var mı kullanımları az gözüküyor ayrıca şuan 600 MB sadece SDN ve Instagram var bu normal ama YouTube açınca 2000 MB ye çıkıyor

Ekli dosyayı görüntüle 140848
Bende youtube sdn ve 3 sayfa daha açık 500 mb ram yiyor. :D Şu FDM yi kısa süreliğine devre dışı bırak ne olacak kafama takıldı. :D