Samsung Galaxy Watch 42mm vs 46mm

KarimovvvKarim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba. Samsung Galaxy Watch 42mm vs Samsung Galaxy Watch 46mm;
Hangisi daha iyi? 42mm çok küçükmü?
Kendim İphone kullanıcısıyım almaya değermi?

Son düzenleme:

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
iPhone kullanıyorsanız Apple Watch daha uygun olur.

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Merhaba. Samsung Galaxy Watch 42mm vs Samsung Galaxy Watch 46mm;
Hangisi daha iyi? 42mm çok küçükmü?
Kendim İphone kullanıcısıyım almaya değermi?
Saatin mm küçüldüğü zaman otomatikman bazı özellikler kırpılıyor. Bir yere kadar bu anlayışla karşılanabilir. Örneğin saatin fiziksel olarak boyutu küçültüldüğü için bataryasıda küçülecektir. Bu anlayışla karşılanabilir ancak mm'si küçüldüğünde modeli de özellikleride değişen akıllı saatler var. İlginç. (Huawei GT2, Honor MagicWatch2 gibi..) Hayır mesela 46mm modeli beğeniyorsun. Ama bilek ölçün uygun değil. 42mm'sine bakiyim diyosun özelliklerde farklıııı saatin kendi stilide..

Akıllı saat yada normal kol saati alırken bilek ölçüsüne göre alınır. Örneğin;
Bileğiniz 15 santimden kısa ise kasa çapı 38 mm olan bir saat sizin için daha uygun olacaktır. Bilek boyunuz 15 ile 18 santim arasında ise 40mm ve 42 mm çaplı saatleri tercih etmelisiniz. 20 santim ve üzerinde ise 44-46 mm çaplı saatleri seçmeniz daha doğru olur. (Kaynak)

Bahsi geçen saatler bluetooth 4.2 kullanmakta. Günümüzde daha çok Bluetooth 5.0 yada 5.1 güncel olmaktadır. bluetooth 4.2 ile 5 arasındaki farklar başka bir konu. Ufak bi google'lasanız öğrenirsiniz.
Burda tercih sizin.
Hangi özellikleri kullana bilmediğimizi biliyomusunuz? Biliyorsanız yaza bilirmisiniz?
Uzun süre iPhone ile Galaxy Gear S2 Classic kullandım.
Muazzam farklar yok. Ancak tabii ekosistem farkından dolayı sorunlar oluşabiliyor. Bu sorunların çoğu her zaman olan ve günlük kullanımı çok etkilemeyen(Bence) sorunlardır. Ne gibi?
-Arama geliyor, yanıtlıyor konuşuyorsun ama saatten çalmaya devam ediyor.
-Bağlantı kopması problemleri...
-Saatin uygulaması ios cihazlarda daha bir takılarak ve yavaş çalışıyor gibi.
-Bir de forumda konu açmayı düşünüp vazgeçtiğim bir konu, İphone ile Samsung marka bir akıllı saat kullanıyorsan, telefonu yada saati sıfırladığın zaman yeniden eşleştiremiyorsunuz.
-İcloud yada itunes'den yedekleri geri yüklerseniz eşleşmiyor, Çözüm= Telefonu sıfırlayıp yeni, sıfır cihaz gibi kurun. O zaman eşleşiyor. Bu sorun ya bana denk geldi, yada bir çok kullanıcıda yaşıyor.

(Denediğim saatler Galaxy gear s2 classic, s3 frontier, galaxy watch active 1)
(Denediğim Cihazlar, İphone 7, İphone 8 Plus, İphone XR)

Son düzenleme: