Ram mı Ssd mi ?

ProfesörSR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhabalar, laptop kullanmaktayım ve sistemin bana göre çok kötü
İntel i3 4010u
4 gb ddr3 ram
500 gb hdd
1 gb ekran kartı
Oyun oynayamıyorum desek yeridir.Elime biraz para geçti ( ikisinide alamam :) ) ben performans istiyorum hızlıda olsun sizce ssd mi ram mı hocalarım , ellerinize sağlık

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
İntel i3 4010u
4 gb ddr3 ram
500 gb hdd
1 gb ekran kartı
Oyun oynayamıyorum desek yeridir.Elime biraz para geçti ( ikisinide alamam :) ) ben performans istiyorum hızlıda olsun sizce ssd mi ram mı hocalarım , ellerinize sağlık
ssd al sanal ram aç ; ) ram gibi kullanmış olursun ssd yi.

ProfesörSR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Sanal ram nasıl oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM alırsan sistem daha rahatlar. Zaten eski bir bilgisayar, programları hızlı açmaktansa bilgisayarı donmadan kullanırsın.
Oyunlarda performans için ram diyorsunuz hocam

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Sanal ram nasıl oluyor
windowsun ayarı var. sabit diskin bir kısmını ram olarak ayırıyorsun ve ram kapasiten artmış oluyor. ama hdd de okuma yazma hızı düşük olduğundan çok fark etmez hatta yavaşlatıyor. ama ssd olursa yaklaşık hdd lerin 2 katı ookuma yazma hızı var. bu yüzden hızlandırıyor. ama ssd alırsanız samsung evo 860 alın derim. kronik sorunun en az görüldüğü modellerdendir. kronik sorun; okuma hızı 500 mb/s ise örneğin 200mb/s gibi hıza düşüyor. samsung evo serisinde daha az görünüyor bu sorun.(diğer markaların ssd lerine göre.)

ProfesörSR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
windowsun ayarı var. sabit diskin bir kısmını ram olarak ayırıyorsun ve ram kapasiten artmış oluyor. ama hdd de okuma yazma hızı düşük olduğundan çok fark etmez hatta yavaşlatıyor. ama ssd olursa yaklaşık hdd lerin 2 katı ookuma yazma hızı var. bu yüzden hızlandırıyor. ama ssd alırsanız samsung evo 860 alın derim. kronik sorunun en az görüldüğü modellerdendir. kronik sorun; okuma hızı 500 mb/s ise örneğin 200mb/s gibi hıza düşüyor. samsung evo serisinde daha az görünüyor bu sorun.(diğer markaların ssd lerine göre.)
Hocam sanalla falan ugrasmayayim :) oyunlarda performans istiyorum ben valla çok kasıyor.Ram daha iyi gibi olur 4 ram çok kötü ya onun için

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Hocam sanalla falan ugrasmayayim :) oyunlarda performans istiyorum ben valla çok kasıyor.Ram daha iyi gibi olur 4 ram çok kötü ya onun için
ben olsam ssd alırım ram alsan da hdd nin okuma hızı düşüktür. oyunları açmada uzun beklersin ve yine kasar. ssd alırsan ram de arttırırsın, oyunları kısa sürede açarsın. daha iyi olur bence ama sen bilirsin.

ProfesörSR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
ben olsam ssd alırım ram alsan da hdd nin okuma hızı düşüktür. oyunları açmada uzun beklersin ve yine kasar. ssd alırsan ram de arttırırsın, oyunları kısa sürede açarsın. daha iyi olur bence ama sen bilirsin.
Teşekkürler

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Oyun içinse Ram al. SSD sonra alırsın. 4GB Ram yetersiz. Ama kullandığın PC'ye bakarsak laptoba şart.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
İntel i3 4010u
4 gb ddr3 ram
500 gb hdd
1 gb ekran kartı
senin sistemin aynısı bende var o sisteme 2sinide taktırdım ayarlardan en yüksek performansa çıkarttığımda 2. bi sistem çalıştırabiliyorum ikisinde alamasan ram al ssd yi sonra alırsın ramsiz olmuyo çok kasıyo video bile çevirmediği oluyo

ProfesörSR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
senin sistemin aynısı bende var o sisteme 2sinide taktırdım ayarlardan en yüksek performansa çıkarttığımda 2. bi sistem çalıştırabiliyorum ikisinde alamasan ram al ssd yi sonra alırsın ramsiz olmuyo çok kasıyo video bile çevirmediği oluyo
ram markan nedir

Gizemli Kral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
40
İntel i3 4010u
4 gb ddr3 ram
500 gb hdd
1 gb ekran kartı
benim size tavsiyem ram alın

Just_BT

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
19
Bence her türlü RAM alınır. Bilgisayarın aşırı hızlanır farkedersin zaten açılış hızı fln artar.