Nonvalid27
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 255
W10 dan linux bir işletim sistemine format atmadan geçmek mümkünmüdür?
Dosyalarınızı koruyarak geçmeniz mümkün. Ama uygulamalar çalışmayacaktır.W10 dan linux bir işletim sistemine format atmadan geçmek mümkünmüdür?
Sabit diski bölersen Windows 10'u silmeden Dual Boot ile kurulum yapabilirsin.W10 dan linux bir işletim sistemine format atmadan geçmek mümkünmüdür?
Peki diski bölersem pc windowsta ayrı linux ta ayrı bir şekilde kullanabilirmiyim?Sabit diski bölersen Windows 10'u silmeden Dual Boot ile kurulum yapabilirsin.
Zaten olay o, bilgisayar açılınca sana hangi OS'u kullanmak istersin diye soracak bir GRUB ekranı karşılar.Peki diski bölersem pc windowsta ayrı linux ta ayrı bir şekilde kullanabilirmiyim?
Evet. Üstelik dosyalarınıza iki işletim sistemi üzerinden de erişebilirsiniz.Peki diski bölersem pc windowsta ayrı linux ta ayrı bir şekilde kullanabilirmiyim?
Son olarak bu sadece meraktan ama linux tan bir virüs bluaşırsa bu w10 etkilermi?Evet. Üstelik dosyalarınıza iki işletim sistemi üzerinden de erişebilirsiniz.
Sanmıyorum.Son olarak bu sadece meraktan ama linux tan bir virüs bluaşırsa bu w10 etkilermi?
Bunu ben yapamamıştım acaba neden yapamadım linux mintteki dosyaya windows 10 dan erişemezdim.Evet. Üstelik dosyalarınıza iki işletim sistemi üzerinden de erişebilirsiniz.
Tüm kullanıcıların erişmesine izin ver vb. bir seçenek varsa onunla yapmayı dene.Bunu ben yapamamıştım acaba neden yapamadım linux mintteki dosyaya windows 10 dan erişemezdim.
EXT4 dosyalama sistemini kullandıysan normal, Windows'un kısıtlı desteği EXT4'ü kapsamıyor.Bunu ben yapamamıştım acaba neden yapamadım linux mintteki dosyaya windows 10 dan erişemezdim.
Ah evet bu arada ne kadar alan açmam lazım?Tüm kullanıcıların erişmesine izin ver vb. bir seçenek varsa onunla yapmayı dene.
He evet doğru ext4dü tamamdırEXT4 dosyalama sistemini kullandıysan normal, Windows'un kısıtlı desteği EXT4'ü kapsamıyor.
Kullanımına göre ama ben örnek veriyim ben 200 linuxlar için 265 gb windowsa ayırdım.Ah evet bu arada ne kadar alan açmam lazım?
20 GB tavsiye edilir ama günlük kullanım için 50 GB veya üstü bir alan açmanız bence gayet iyi olur.Ah evet bu arada ne kadar alan açmam lazım?
Hangi dağıtımı kullandığınıza bağlı. Genelde 16GB yeterli olur. Rahat kullanım için 32 önerilir.Ah evet bu arada ne kadar alan açmam lazım?
çok soru soruyorum ama son olarak işlem tamamlandığında w10 ve linux kali arasındaki geçişi nasıl yapacağım?20 GB tavsiye edilir ama günlük kullanım için 50 GB veya üstü bir alan açmanız bence gayet iyi olur.
saol sanırım 50-100gb alan açacağımHangi dağıtımı kullandığınıza bağlı. Genelde 16GB yeterli olur. Rahat kullanım için 32 önerilir.
Açılışta direkt sana hangi işletim sistemini kullanmak istediğini soran bir GRUB ekranı görürsün. Mesela özelleştirdiğim GRUB ekranını göstereyim de en azından aklında bir şeyler oluşsun:çok soru soruyorum ama son olarak işlem tamamlandığında w10 ve linux kali arasındaki geçişi nasıl yapacağım?
Bilgisayarı açtığınız zaman karşınıza bir ekran çıkacaktır. Oradan kali linuxu seçip giriş yapabilirsiniz. Windows a geçmek istiyorsanız Windows boot manager seçeneğini seçeceksiniz.çok soru soruyorum ama son olarak işlem tamamlandığında w10 ve linux kali arasındaki geçişi nasıl yapacağım?
sanal makineye kurarak deneyebilirsiniz, yada kurulum yapmadan usb üzerinden live olarak deneyebilirsiniz.W10 dan linux bir işletim sistemine format atmadan geçmek mümkünmüdür?