Ekran kartı stokları ne zaman güncellenecek?

DracheN

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar ekran kartı stokları için beklemedeyim RTX 3000 serisi ne zaman normal stoklarla gelir RTX 2000 serisi de tekrar gelecek mi tahmini tarihiniz var mı?

mucahittursun61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Kripto para bizi bitirdi :( Tam sistem toplarken stok sorunları başladı ve ben 3060ti düşünürken bir anda 5500xt almak zorunda kaldım. Pirana gibi beklemedeyim stok girse 5500-6000 bandında alacağım. Ama yaptığım tüm araştırmalarda bu işin haziranı da geçeceği söylenmeye başladı. Mesela bugün miningcilerin ekran kartı stoğu yüzünden rtx 30xx serisi gpuya sahip laptoplara yöneldiklerini duydum. İşimiz çok zor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ben bu stok durumunu yakından takip ediyorum. İlk başta Ocak-Şubat gibi düzelir dendi. Sonra Mart ayına kaydı. Ancak bu gidişle yaz aylarında bile kart bulamayabiliriz. Bırakın kartı, dizüstü bilgisayarlar bile sıkıntıya girecek.

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275
Amazon.de üzerinde uygun fiyatlara RTX 30XX almanız mümkün. Ama bu işin bolca zaman ve sabır gerekiyor. Kartlar stoğa girer girmez tükeniyor.

Pandemi bitene kadar stokların düzeleceğini zannetmiyorum ya da kripto paraların değerleri düştüğü zaman düzelebilir.

mucahittursun61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Amazon.de üzerinde uygun fiyatlara RTX 30XX almanız mümkün. Ama bu işin bolca zaman ve sabır gerekiyor. Kartlar stoğa girer girmez tükeniyor.

Pandemi bitene kadar stokların düzeleceğini zannetmiyorum ya da kripto paraların değerleri düştüğü zaman düzelebilir.
Amazon.de den alışveriş te amazon türkiye gibi mi oluyor. Ekstra ali express'te ki gibi gümrük vergisi vs giriyor mu işin içine ?

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275
Amazon.de den alışveriş te amazon türkiye gibi mi oluyor. Ekstra Aliexpress'teki gibi gümrük vergisi vs. giriyor mu işin içine ?
Amazon; Aliexpress gibi kıçı kırık bir firma değil, vergiyi sepete eklediğiniz zaman alıyor ve gümrükte takılma gibi bir sorun olmuyor, olsa bile tüketiciyi mağdur etmiyor.

Ürünler bu vergilere rağmen çok daha uygun bir fiyata geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela: Amazon'dan ucuza RTX 3000 serisi satın alma şansı | Technopat Sosyal
Bu konudaki arkadaşlar çok uygun fiyatlara 30XX serisi ekran kartlarını aldılar. Tabii bu iş için baya bir uğraştılar.

mucahittursun61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Amazon; Aliexpress gibi kıçı kırık bir firma değil, vergiyi sepete eklediğiniz zaman alıyor ve gümrükte takılma gibi bir sorun olmuyor, olsa bile tüketiciyi mağdur etmiyor.

Ürünler bu vergilere rağmen çok daha uygun bir fiyata geliyor.

Mesela: Amazon'dan ucuza RTX 3000 serisi satın alma şansı | Technopat Sosyal
Bu konudaki arkadaşlar çok uygun fiyatlara 30XX serisi ekran kartlarını aldılar. Tabii bu iş için baya bir uğraştılar.
Cevap için teşekkürler

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Ekran kartı stokları bayadır sıkıntılı bir durumda ve halen de piyasada kart yok tahminimce mart-nisan gibi stoklar kısa bir süre olacaktır.
Ama tamamen düzelmesi bence haziranı bulacaktır.

kaanakkus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Şu etherum mudur nedir bilmem ama bi çakılırsa mutlu olurum piyasa ucuz ikinci el ekran kartı dolar fiyatlar düzelir

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
şu zamanda zor gibi düşerse etherum o zaman stoklarda gelir. fiyatlarda düşer.

almanyada böyle fiyat. başlıyor. RTX 3070 in.

s.PNG

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044
Arkadaşlar ekran kartı stokları için beklemedeyim RTX 3000 serisi ne zaman normal stoklarla gelir RTX 2000 serisi de tekrar gelecek mi tahmini tarihiniz var mı?
bence mart nisan iyimser olarak kötü olarak yaza kalır yani ağustos temmuz belki eylüle bile sarkabilir yani burada önemli etken covid-19 stokların hızlı tükenmeinin nedenide: kriptocoluk.

DracheN

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Şu an 6500 6700 civarı bütçem var beklemedeyim. 11400F RTX 3050 Ti yapabilir miyim?

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
@Bruh Moment, ne yaptın sen beni yakan şey senide yakıcak.

sorunuza gelirsek amazon mart-nisan arası asus tuf ve dual ve msı serisinin geleceğini söyledi şubat sonu için gigabytte bekleniyor.

asus rog galax ve evga için tarih yok ama onlar baya geç gelir.

2000 serisi silikonları 2060-2060s hariç üretilmeyecek.

bu gidişle giderse etherum her seneki gibi çakılacak.

her sene böyle olur btc performansı yüksek kart çıkar miningler alır stok sıkıntısı olur ve sonra tekrar stok gelir.

her sene böyle olur