İnternet Hızı Hakkında

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Merhaba Arkadaşlar, 25 mbps süperonline fiber internetimiz var, lakin internet hızından pek memnun değiliz. Modemimiz, huawei hg255s. Ben cat5 kabloları cat7 ile değiştirmeyi düşünüyorum belki değişen bir şeyler olur ümidiyle. Müşteri hizmetlerini arasam pek netice alamıyorum.

Bundan önce ttnet'in 32 mbps hiper interneti vardı. Benim merak ettiğim 25 mbps olsa bile fiber olması çok daha etkili olmasını gerektirmez mi? Fiber olmayan bir internet kullandığımızda çok daha iyi verim alıyorduk. Ben bilgisayarı kullanırken enternet kablosunu takıyorum. Acaba modem ile alakalı bir problem olabilir mi? Ne dersiniz?

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Merhaba Arkadaşlar, 25 mbps süperonline fiber internetimiz var, lakin internet hızından pek memnun değiliz. Modemimiz, huawei hg255s. Ben cat5 kabloları cat7 ile değiştirmeyi düşünüyorum belki değişen bir şeyler olur ümidiyle. Müşteri hizmetlerini arasam pek netice alamıyorum.

Bundan önce ttnet'in 32 mbps hiper interneti vardı. Benim merak ettiğim 25 mbps olsa bile fiber olması çok daha etkili olmasını gerektirmez mi? Fiber olmayan bir internet kullandığımızda çok daha iyi verim alıyorduk. Ben bilgisayarı kullanırken enternet kablosunu takıyorum. Acaba modem ile alakalı bir problem olabilir mi? Ne dersiniz?
Cat 5 kablosu 25 mbps rahat vermesi lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Google a Kaç mbps yazarak speedtest yaptığınızda 25 mbps veriyor mu?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Cat 6 gayet iyi bence değiştirmenize gerek yok.
Müşteri hizmetine güvenin derim çözebilirler onlar.

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Cat 5 kablosu 25 mbps rahat vermesi lazım.

Google a Kaç mbps yazarak speedtest yaptığınızda 25 mbps veriyor mu?

Enternet kablosu bağlı olunca 50mbps bile veriyor, lakin normal wifi ile ortalama 25mbps veriyor ama buna rağmen memnun değiliz.

Cat 6 gayet iyi bence değiştirmenize gerek yok.
Müşteri hizmetine güvenin derim çözebilirler onlar.

Bizim kablolar cat 5. Ben cat 7 denemek istiyorum, ayrı olarak performansını merak ediyorum. Değişen bir şey olacak mı vs.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Enternet kablosu bağlı olunca 50mbps bile veriyor, lakin normal wifi ile ortalama 25mbps veriyor ama buna rağmen memnun değiliz.

Bizim kablolar cat 5. Ben cat 7 denemek istiyorum, ayrı olarak performansını merak ediyorum. Değişen bir şey olacak mı vs.
Deneyebilirsiniz. Ama siz anladığım kadarıyla 25 mpbs den memnun değilsiniz.
Wifi ve ethernet ile kaç mpbs aldığınızı hız testi sonuçları ile paylaşabilir misiniz?

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415

Cat7 geçsenizde pek fark olacağını sanmam.

Daha çok İnternet servisinizle ilgili birşey gibi geldi bana bu durum. Ama wifi le daha düşük alıyorum diyorsunuz, modem mi sıkıntılı anlamadım pek. İnternet servisinizle konuştunuz mu?

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Enternet kablolu
1.png

Wifi
resim_2021-01-31_152143.png

Çok ilgin bir şekilde wifi yüksek çıktı, normalde 25 civarı seyrediyor.

Ya şöyle diyeyim, kardeşlerim arada internetin çok yavaşladığını ve sıkıntı yaşadığını söylüyor. Ben pek sorun yaşamıyorum çünkü enternet kablosu ile kullanıyorum, lakin telefona geçince bazen bana bile gına geliyor. Müşteri hizmetlerini arayınca bir sorun gözükmüyor diyor. Ben fiberin 25mbps hızından, hiperin 32mbps hızına göre daha güzel verim alamayacaksam ne anlamı kalıyor ki

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Enternet kablolu
Ekli dosyayı görüntüle 137206

Wifi
Ekli dosyayı görüntüle 137209

Çok ilgin bir şekilde wifi yüksek çıktı, normalde 25 civarı seyrediyor.

Ya şöyle diyeyim, kardeşlerim arada internetin çok yavaşladığını ve sıkıntı yaşadığını söylüyor. Ben pek sorun yaşamıyorum çünkü enternet kablosu ile kullanıyorum, lakin telefona geçince bazen bana bile gına geliyor. Müşteri hizmetlerini arayınca bir sorun gözükmüyor diyor. Ben fiberin 25mbps hızından, hiperin 32mbps hızına göre daha güzel verim alamayacaksam ne anlamı kalıyor ki
Paket içeriğiniz kaç mpbs ? 50 büyük ihtimalle.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Eğer 25 mbps İnternet bağlattıysanız normal zaten bu durum.

Son düzenleme:

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Eğer 25 mbps İnternet bağlattıysanız normal zaten bu durum.

Ama benim burada demek istediğim, 32mbps fiber olmayan internet kullanırken, performansından daha memnunduk

Bence 25 değildir bir araştırın derim. Mümkün değil çünkü 25 lik paketten 50 almak.

Valla online işlemlerden bakınca 25mbps yazıyor bilemiyorum. Ben enternet kablosunun bir faktörü diye düşündüm. Wifi de 50 vermiyor

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Dikkat edin çoğu Cat7 kablosunda jaklar farklı oluyor. RJ45 olmasına dikkat edin. Yoksa cihazlarınıza ve modeminize uymaz.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Ama siz yine turkcell e sorun. Ben 25 mbps paket için anlaştım fakat mbps hız testinde 50 alıyorum neden diye sor bi.

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Dikkat edin çoğu Cat7 kablosunda jaklar farklı oluyor. RJ45 olmasına dikkat edin. Yoksa cihazlarınıza ve modeminize uymaz.

Çok teşekkür ederim, çok güzel bir bilgi.

Benim merak ettiğim bir şey var. Fiber olsun 25 olsun, Fiber olmayan bir internet 32 olsun. Fiberin interneti daha etkili olmaz mı? Neyi baz almamız gerekiyor?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029

Benim merak ettiğim bir şey var. Fiber olsun 25 olsun, Fiber olmayan bir internet 32 olsun. Fiberin interneti daha etkili olmaz mı? Neyi baz almamız gerekiyor?
Fiber 100 mpbs oluyor.
100 e kadar VDSL oluyor değişmiyor yani. Fiber altyapıdan verilen internet daha iyi tabii.
Bence müşteri hizmetini aramayın 50 alıyorsanız.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799

Fiber'de ping yani gecikme önemli derecede düşer. Bakırda daha gecikmelidir. Fiber daha stabildir. Fiber 25 daha iyi olur.

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ama işte 32mbps fiber olmayan internetimizden daha memnunduk
Fiber 100 mpbs oluyor.
100 e kadar VDSL oluyor değişmiyor yani. Fiber altyapıdan verilen internet daha iyi tabii.
Bence müşteri hizmetini aramayın 50 alıyorsanız.
Wifi de 25 alıyorum, çok aradım önceden pek değişen bir şey olmadı

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
25 mbpslik paket ile turkcell sunucusuna test attığınızda 50 almanız normal. Yani normal değil aslında oldukça garip ama aynısı bende de var. 200mbps paketim var turkcell sunucusuna test attığımda 400 veriyor. Ama başka herhangi bir servera test atayım normal 200 veriyor. Hız değerleriniz gayet normal yani. Memnun olunmayacak tek durum paketinizin düşüklüğü. Yoksa turkcell size taahhüt ettiği hızı rahat verebiliyor ve siz de rahat alabiliyorsunuz gördüğüm kadarıyla.

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
enternet kablosu ile 50 almak pek gerçekçi gelmiyor, bilemiyorum 50 alıyorsun yazıyor lakin kullanış olarak 50 bile hissetmiyorum. Gerçekten 32 mbps fiber olmayan internetim olduğu zaman çok daha verimli geçiyordu.

Evet rahat alabiliyorum, o konuda sıkıntı yok.
25 mbpslik paket ile turkcell sunucusuna test attığınızda 50 almanız normal. Yani normal değil aslında oldukça garip ama aynısı bende de var. 200mbps paketim var turkcell sunucusuna test attığımda 400 veriyor. Ama başka herhangi bir servera test atayım normal 200 veriyor. Hız değerleriniz gayet normal yani. Memnun olunmayacak tek durum paketinizin düşüklüğü. Yoksa turkcell size taahhüt ettiği hızı rahat verebiliyor ve siz de rahat alabiliyorsunuz gördüğüm kadarıyla.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
enternet kablosu ile 50 almak pek gerçekçi gelmiyor, bilemiyorum 50 alıyorsun yazıyor lakin kullanış olarak 50 bile hissetmiyorum. Gerçekten 32 mbps fiber olmayan internetim olduğu zaman çok daha verimli geçiyordu.

Steam varsa, kütüphanenizdede bir oyun varsa deneyin, steam oyun indirirken tüm İnternet i kullanabiliyor nerdeyse hem test etmiş olursunuz kaç saniyede kaç mb indiriyor bir bakalım eğer 25 mbps ise 2.5 mb civarı indirir ama 50 ise saniyede 5 mb civarı indirir.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070

Bahsettim ya zaten 50 almıyorsunuz diye. Sadece turkcell sunucusu 50 gösteriyor. Normal internet kullanımında turkcell sunucusuna bağlanmadığınız için paketiniz neyse onu alıyorsunuz yani 25mbps. Speedtest yaparken sunucuyu değiştirin mesela türk telekom falan yapın göreceksiniz. 32nin daha verimli olma sebebi 25ten yüksek olması :D

1612101785078.png
1612101833233.png

Demek istediğim şey bu. Benim normalde paketim 200mbps.

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Bahsettim ya zaten 50 almıyorsunuz diye. Sadece turkcell sunucusu 50 gösteriyor. Normal internet kullanımında turkcell sunucusuna bağlanmadığınız için paketiniz neyse onu alıyorsunuz yani 25mbps. Speedtest yaparken sunucuyu değiştirin mesela türk telekom falan yapın göreceksiniz. 32nin daha verimli olma sebebi 25ten yüksek olması :D

Ekli dosyayı görüntüle 137245Ekli dosyayı görüntüle 137246
Demek istediğim şey bu. Benim normalde paketim 200mbps.

Bazı arkadaşlar, fiber olduğundan dolayı 25 mbps'in normal 32mbps hipere göre daha verimli olduğunu söyledi.

Evet, söylediğin gibi. Peki neden böyle yapıyor?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Bazı arkadaşlar, fiber olduğundan dolayı 25 mbps'in normal 32mbps hipere göre daha verimli olduğunu söyledi.

Fiber olsa da sonuçta 25 mpbs. Sadece daha stabil hızlı değil.

Son düzenleme:

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
25 mbps olsa ethernet ile 46 vermezdi 50 mbps demekki senin paket wifi ile hızı düşüyor internetin wifi sürümü eski ise o yüzden de olabilir, benim paket 16 mbps wifi ve ethernet ile 15.2 mbps alıyorum.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070

O ping değerleri için geçerli. İndirme hızı olarak daha hızlı değil ancak tepki süresi olarak milisaniye bazında daha iyi. Turkcellin neden böyle saçma bir hareket yaptığına gelecek olursak:
Sanırım pazarlama stratejisi. Çünkü kapıya gelen tanıtım elemanları "bende 100mbps var ama 200 alıyorum düşünün fiberin hızını kalitesini" gibi bir cümle kuruyor. Eh zaten speedtesti açtığınızda otomatik olarak turkcell sunucusunu seçtiğinden kendiniz test yaptığında "oha gerçekten 2 kat daha hızlı" diyorsunuz ancak iş öyle değil maalesef. Benim düşüncem bu yönde.

25 mbps olsa ethernet ile 46 vermezdi 50 mbps demekki senin paket wifi ile hızı düşüyor internetin wifi sürümü eski ise o yüzden de olabilir, benim paket 16 mbps wifi ve ethernet ile 15.2 mbps alıyorum.
Maalesef dediğiniz şey turkcell için geçerli değil hocam. Benim attığım mesajlarda durumun açıklamasını ve kanıtını bulabilirsiniz.