Bilgisayarı kapatamıorum

yalnız kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarı bir türlü kapatamıorum .kapatılıyor diyor ama bir türlü kapnmıyo çalışmaya devam edip uyku moduna geçiyor .
denetim masasından güç düğmelerinin ayarlarını yapmama rağmen aynı sorun var . vista zıkımı kullanıorum yardımcı olursanız sevinirim:wassat:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
CTRL+Alt+Del yap ordaki kapata bas bakalım sonuç aynımı kapanıyorsa güç düğme ayarlarını yanlış yapıyorsundur

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Microsoft a Mail Gönder :D

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Arkadaşlar ciddi cevaplar verirsek daha hızlı biçimde yardımcı oluruz..

Soruna gelince, diğer arkadaşın dediği gibi genellikle yeni bir sürücü yüklendikten sonra bu sorun meydana gelir.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bunun bi kayıt girdisi vardı şimdi unuttum
sabah yazarım

yalnız kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sorun olmadan önce yaptıklarım vista güncelleme aldım üç tanesini alamadım daha sonra explorer beta yı yüklerken sorun çıktı alınmaya üç güncellemenin ikisini alınca beta yüklendi daha sonra service pack 1 i yüklemeye çalıştım hata çıktı yüklenmedi
noolduysa bundan sonra oldu

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bence sen sistem geri yükleme yap.Biliyorsundur herhalde bilmiyorsan başlata gel oradan donatılar oradan sistem araçları oradan sistem geri yüklemeye gelebilirsin.Windows seni zaten yönlendirir.

yalnız kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 msconfig den seçmeli başlangıç olan seçeneğimi normal başlangıç olarak deiştirdim.
2sistem geri yüklemeden günleşleştirme tarihinden bi önceki güne geri döndüm
3 bilgisayarı yeniden başlattım
4 açılınca kapat komutu verdim yine monitör kapanmasına rağmen sistem kapanmadı
5 kapatma tuşu ile kapattım pili çıkarıp bekledim tekrar takıp açıp kapadım aynı şey yine oldu sorun devam ediyor

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kayıt defterindeki ayarlarında olsa gerek.Mod'lar karışmış olabilir.Bu yönden bakarsak çözüm daha kolay olabilir.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Kapatma sabaha kadar download yapsın ;)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
en olmadı temiz bi format dene istersen ;)

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bide sürekli fişi yada bataryayı çekerek kapama harddiske zarar verirsin bencede temiz bir format at sonra güncelle tertemiz kullan

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.

yalnız kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üstad senin dediğin yerde desktop parametresinde language configuration ve window metrics ten başka bişe bulamadım yanılıosam düzelt şimdiden teşekkür ederim...:wassat:bu arada system care ve virüs taraması da yaptım sorun devam ediyor

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
üstad senin dediğin yerde desktop parametresinde language configuration ve window metrics ten başka bişe bulamadım yanılıosam düzelt şimdiden teşekkür ederim...:wassat:bu arada system care ve virüs taraması da yaptım sorun devam ediyor

olmazmı arkadaşım bak bende var şu anda 0 ama sen 1 yapıcaksın
eger hiç yoksa sağtık>yeni>DWORD>PowerOffActive isminde kaydedip 1 degerini ver

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
xp için kendim denedim kesin çözüm ama vistam yok bilmiyorum belki aynısıdır bi dene

Başlattan Kapanmayan Bilgisayarı Kapatmak
baslat/calistir/regedit i aciyor duzen menusunden bul diyoruz ve ardindan "powerdownaftershutdown" yazin ve arama butonuna basin.
buldugu kayiıt anahtariınin uzerine cift tiklayin ve oradaki degeri "1" yapip bilgisayari yeniden baslatin.
veya bu yolu izleyin;
hkey_local_machine\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon klasorundeki, sag tarafda yazili olan
"powerdownaftershutdown"a cift tiklayin ve degerini "1" yapip bilgisayari yeniden baslatin.
denetim masasindan "guc secenekleri"ne cift tiklayin acilan pencerede "apm" diye bir sekme varsa orayada tiklayin,
apm secenegini etkinlestir ve tamam ile onaylayin.
yani denetim masası/guc secenekleri/apm/apm secenegini etkinlestir.
yada biostan gelismis guc yonetimini acacaksiniz. ve bilgisayarinizin bir daha kapanmama gibi bir problemi kalmiyacaktır..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bir programdan çıktığınızda, her zaman düzgün bir şekilde çıkılmayabilir. Yazılım programları çeşitli nedenlerle bazen Windows'un düzgün kapanmasını engellerler. Bu olduğu zaman, ekran kararır ve Windows hangi programların bilgisayarın kapanmasını önlediğini gösterir. Ayrıca bu programların bilgisayarınızın kapanmasını neden engellediğini de gösterebilir.
Kararan ekranda iki düğme görüntülenir: Bilgisayarı şimdi kapat ve İptalBilgisayarı şimdi kapat'ı tıklatmanız tüm programları kapanması için zorlar ve bilgisayarınızı kapatma işlemini tamamlar. Ancak bu düğmeyi tıklatırsanız, kaydedilmemiş verilerinizi kaybedebilirsiniz. Bilgisayarın kapanmasını engelleyen programlarda kaydetmek istediğiniz veriler varsa, Windows'a dönmek ve çalışmanızı kaydetmek için İptal'i tıklatın.
Bazen yanıt vermeyen bir programı el ile kapatmanız gerekebilir. Daha fazla bilgi için, bkz. Yanıt vermeyen bir programdan çıkma.

Windows'tan alıntı

yalnız kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım artık normal kapanmaya başladı sebebinin ne olduunu tam olarak anlamadım ama en son yaptıklarım regedit den yeni
dword ekleyip değeri bir yapmak ve system care den taratmaktı bunlardan sonra yine aynı sorun bir kere tekrarladı bir sonrakinde normal kapandı yardımcı olan herkese teşekkür ederim.....

PlUgOuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benzer bir sorunu benim bilgisayarımda yapıyor. Uzun bir süre açık kaldıktan sonra kapatmak istiyorum shut down diyorum , bir süre shutıyor downı sonra öyle gidiyor. değişik bir bakış açısı olabilir ama ben ultimate çalıştırıyorum 1 Gb ramda. Ondan olabilir mi?..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Benzer bir sorunu benim bilgisayarımda yapıyor. Uzun bir süre açık kaldıktan sonra kapatmak istiyorum shut down diyorum , bir süre shutıyor downı sonra öyle gidiyor. değişik bir bakış açısı olabilir ama ben ultimate çalıştırıyorum 1 Gb ramda. Ondan olabilir mi?..

ağır bir uygulamadan çıktıysanız veya çok uzun süre pc açık kaldıysa ramda veri klamsı oluyo pc de bunu boşalmak için uzun süre uğraşıyo bu neden le tabiki uzun sürüyo

denemek için bi oyun açın 20dk hızlı şekilde oynyın ve oyundan birden çıkp pc yi kapatmaya çalışın yine uzun sürecektir

PlUgOuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sabaha kadar mı?:| Bi gece kapattım sandım yattım sabah kalktığımda hala shut down yapıyodu..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
sabaha kadar mı?:| Bi gece kapattım sandım yattım sabah kalktığımda hala shut down yapıyodu..

işte sitem programı tam olarak kapatamıyı ram boşalmazsa öyle oluyo
bunun için uygulamadan çıktıktan sonra biraz bekleyip sonra pc yi kapatın