Adobe Premiere Pro SSD ile daha hızlı çalışırmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0GULC4N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,

Ben başta Adobe Premiere Pro kullanmak istiyorum, ama şuanda akıcı çalışmıyor görüntü bazen kasıyor,
bilgisayarımın ekran kartı işlemcisi kötü değil bence, Ram 8 ondan sıkıntı olabilir.
SSD alsam daha akıcı bir performans ile Adobe uygulamalarını kullanabilirmiyim?

teşekkürler şimdiden...

ÖZELLİKLER

DDR4 8GB RAM
MSİ GTX 1050 Tİ OC
İ5 7400

yeni konu açtım çünkü özellikleri yazmadım öncekine ve kapatamadım.

Windows Help

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Diğer konuda belirtiğim gibi,

Sistem gereksinimlerin uygulamayı kaldırıyor.
Eğer daha hızlı bir işletim sistemi gibi veya uygulamalarının daha hızlı açılmasını istiyorsan SSD takabilirsin ama her zaman sabit bir ssd daha iyidir.

Sistem gereksinimleri (Adobe Premiere Pro)

• SSE2 desteğiyle 2 GHz veya daha hızlı işlemci; HDV ya da AVCHD düzenleme özelliği ve Blu-ray veya AVCHD dışa aktarma özelliği için gerekli çift çekirdekli işlemci, XAVC S için gerekli Core i7
  • Service Pack 1 bulunan Microsoft Windows 7, Windows 8 ya da Windows 10 (32 bit sürümleri 32 bit sistemlere yüklenecektir; 64 bit sürümleri 64 bit sistemlere yüklenecektir)
  • 2 GB RAM
  • Uygulama yüklemek için 10 GB kullanılabilir sabit disk alanı; içerik indirmek için ek 5 GB
  • 1024x768 ekran çözünürlüğü (%100 ölçek çarpanında)
  • Microsoft DirectX 9 veya 10 uyumlu ses ve ekran sürücüsü
  • DVD-ROM sürücüsü (DVD'den kurulum için)
  • DVD yazmak için uyumlu DVD yazıcı, Blu-ray disk yazmak için uyumlu Blu-ray yazıcı gerekir
  • QuickTime 7 yazılımı
  • Windows Media Player (Windows Media formatlarını içe/dışa aktarma için gereklidir)
  • Ürün etkinleştirmesi ve içerik indirme için İnternet bağlantısı gerekir*

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Diğer konuda belirtiğim gibi,

Eğer daha hızlı bir işletim sistemi gibi veya uygulamalarının daha hızlı açılmasını istiyorsan SSD takabilirsin ama her zaman sabit bir ssd daha iyidir.

Sistem gereksinimleri (Adobe Premiere Pro)

• SSE2 desteğiyle 2 GHz veya daha hızlı işlemci; HDV ya da AVCHD düzenleme özelliği ve Blu-ray veya AVCHD dışa aktarma özelliği için gerekli çift çekirdekli işlemci, XAVC S için gerekli Core i7
  • Service Pack 1 bulunan Microsoft Windows 7, Windows 8 ya da Windows 10 (32 bit sürümleri 32 bit sistemlere yüklenecektir; 64 bit sürümleri 64 bit sistemlere yüklenecektir)
  • 2 GB RAM
  • Uygulama yüklemek için 10 GB kullanılabilir sabit disk alanı; içerik indirmek için ek 5 GB
  • 1024x768 ekran çözünürlüğü (%100 ölçek çarpanında)
  • Microsoft DirectX 9 veya 10 uyumlu ses ve ekran sürücüsü
  • DVD-ROM sürücüsü (DVD'den kurulum için)
  • DVD yazmak için uyumlu DVD yazıcı, Blu-ray disk yazmak için uyumlu Blu-ray yazıcı gerekir
  • QuickTime 7 yazılımı
  • Windows Media Player (Windows Media formatlarını içe/dışa aktarma için gereklidir)
  • Ürün etkinleştirmesi ve içerik indirme için İnternet bağlantısı gerekir*

dostum uygulamada videoyu oynatırken kasıyor, ssd bu problemi giderirmi onu soruyorum :)

Windows Help

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
dostum uygulamada videoyu oynatırken kasıyor, ssd bu problemi giderirmi onu soruyorum :)
Çok büyük ihtimalle giderir yanlış bilgi de vermek istemiyorum. Ama ssd okuma yazma hızından dolayı hdd den dolayı videolar daha akıcı olacaktır.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Sabit bir ssd ne demek, bence biraz daha aç. Ben anlamadım şahsen :)

• Kurulum için 8 GB kullanılabilir sabit disk alanı; yükleme sırasında ek boş alan gerekir (çıkarılabilir flash depolamaya yüklenmez)
  • Medya için ek yüksek hızlı sürücü
  • Uygulama kurulumu ve önbellek için hızlı dahili SSD
  • Medya için ek yüksek hızlı sürücü (ler)
Premiere hk disk seçimi için kendi belirttiği durum bu tabloda yazılı.
Daha detaylı bilgi için; https://helpx.adobe.com/tr/premiere-pro/user-guide.html/tr/premiere-pro/system-requirements.ug.html

Ekran kartı yeterli gelecektir her türlü ama derinlemesine bir kullanım olacaksa o zaman işler değişebilir.

Ram'in yüksek olması lazım akıcı görüntü için. Sen dediğimi yap linke bak anlarsın. Youtubede biri detaylı şekilde anlatıyordu durumu, kendisinin videosuna sn birand'ın discordundan erişmiştim orası ayrı.

Windows Help

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36

• Kurulum için 8 GB kullanılabilir sabit disk alanı; yükleme sırasında ek boş alan gerekir (çıkarılabilir flash depolamaya yüklenmez)
Daha detaylı bilgi için; https://helpx.adobe.com/tr/premiere-pro/user-guide.html/tr/premiere-pro/system-requirements.ug.html

Ekran kartı yeterli gelecektir her türlü ama derinlemesine bir kullanım olacaksa o zaman işler değişebilir.

Ram'in yüksek olması lazım akıcı görüntü için. Sen dediğimi yap anlarsın. Youtubede biri detaylı şekilde anlatıyordu durumu, kendisinin videosuna sn birand'ın discordundan erişmiştim orası ayrı.
Geçen konuda galiba sen yoktun. Kullanmak için ayrı bir ssd almayı planlıyor anladığım kadarıyla yani usb veya type-c üzerinden bilgisayara bağlamayı düşünüyor.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059

Ram'in yüksek olması lazım akıcı görüntü için. Sen dediğimi yap anlarsın. Youtubede biri detaylı şekilde anlatıyordu durumu, kendisinin videosuna sn birand'ın discordundan erişmiştim orası ayrı.
Aslında ram yeterli gibi.

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Ram'in yüksek olması lazım akıcı görüntü için. Sen dediğimi yap linke bak anlarsın. Youtubede biri detaylı şekilde anlatıyordu durumu, kendisinin videosuna sn birand'ın discordundan erişmiştim orası ayrı.
uygulamada videoyu oynatıyorum kasıyor. sıkıntı bu bunu giderirmi diye soruyorum.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@ egerrs
Önceki konuyu bilmem. Kelime anlamını çıkaramadım o yüzden sorayım istedim.
@differentturk
4k için kesinlikle yetmez. Bence full hd için de yetersiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@ogulcan
valla bende 16 var full hdde bile takılıyor. 64 ile 4k deneyimleyeceğim arkadaştan nasipse.

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@ egerrs
Önceki konuyu bilmem. Kelime anlamını çıkaramadım o yüzden sorayım istedim.
@differentturk
4k için kesinlikle yetmez. Bence full hd için de yetersiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@ogulcan
valla bende 16 var full hdde bile takılıyor. 64 ile 4k deneyimleyeceğim arkadaştan nasipse.
ben full hd yapacağım. hızlı bir ssd alırsam düzelmezmi ?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Sevgili dostum,
Sadece önizleme'den bahsediyorsa en düşük ayar ile önizlemeyi neredeyse her cihaz yapar. Ben mSata, 16 gb ddr3 ecc ram ile 3 -5 saniyeden sonrasında bozulmalar yaşıyordum. Ama görüntü cache edilemediği için pixel pixel çıkar. SSDden ziyade bu konuda sanırım ram iş yapıyor sonra ssd geliyor. Data okuma yazması da önemli.

Yerinde olsam net bilgi için koray birand discord sayfasında bir yardım talep ederdim.

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sevgili dostum,
Sadece önizleme'den bahsediyorsa en düşük ayar ile önizlemeyi neredeyse her cihaz yapar. Ben mSata, 16 gb ddr3 ecc ram ile 3 -5 saniyeden sonrasında bozulmalar yaşıyordum. Ama görüntü cache edilemediği için pixel pixel çıkar. SSDden ziyade bu konuda sanırım ram iş yapıyor sonra ssd geliyor. Data okuma yazması da önemli.

Yerinde olsam net bilgi için koray birand discord sayfasında bir yardım talep ederdim.
Koray Birand kim anlamadım ?

Tollyver

Asistan
Reaksiyon puanı
151
SSD sadece diskten veriyi okurken ve yazarken hız kazandırır. Render yaparken senin için Ram ve İşlemci daha önemli.

0GULC4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SSD sadece diskten veriyi okurken ve yazarken hız kazandırır. Render yaparken senin için Ram ve İşlemci daha önemli.
Render sıkıntı değil montajı yaparken videoyu oynatıyorum kasma yapıyor