İşletim Sistemi Tavsiyesi

Reaksiyon puanı
207
Merhaba ben işletim sistemi arıyorum böyle hackırlık falan yapmıycam internette gezicem youtube video çekicem öyle olsun bide kasmasın bilgisayarımın özelliklerine bakarsınız bide ben şöyle birşey istiyorum windowsda dosyaya girdinmi exe çıkıyordu basıyodun next diyodun otomatik her şeyi kuruyordu bide o özellik olsun yada eklenilebilen bide bilgisayar nasıl bide

Bilgisayar:

HP 15-af106nt (P0E90EA)

Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ram_kafasi

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Merhaba ben işletim sistemi arıyorum böyle hackırlık falan yapmıycam internette gezicem youtube video çekicem öyle olsun bide kasmasın bilgisayarımın özelliklerine bakarsınız bide ben şöyle birşey istiyorum windowsda dosyaya girdinmi exe çıkıyordu basıyodun next diyodun otomatik her şeyi kuruyordu bide o özellik olsun yada eklenilebilen bide bilgisayar nasıl bide

Bilgisayar:

HP 15-af106nt (P0E90EA)

@Ram_kafasi
Linux Mint XFCE,Ubuntu vb. deneyebilirsiniz,bilgisayarınıza WINE kurarsanız o istediğiniz kolay kurulumları halledebilirsiniz.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Linux ı kodlama hariç kullanan var mı? Valla windows 10 varken ben başka hiçbirini kullanacağımı sanmıyorum.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Direk Windows'ta çalışan neredeyse bütün programları GNU/Linux dağıtımlarında çalışmasını sağlayan ve .exe türündeki dosyaları açmayı sağlayan bir programdır.

Bide Elementary os var o nasıl
Elemantry OS biraz bug barındırıyor,başka bir GNU/Linux dağıtımlarına göz atmanızı tavsiye ederim.

Reaksiyon puanı
207
Linux ı kodlama hariç kullanan var mı? Valla windows 10 varken ben başka hiçbirini kullanacağımı sanmıyorum.
Benim konularıma bakarsan anlarsın ekran kartını güncelledim 5saniyede bir 2saniye ekran duruyor

Direk Windows'ta çalışan neredeyse bütün programları GNU/Linux dağıtımlarında çalışmasını sağlayan ve .exe türündeki dosyaları açmayı sağlayan bir programdır.

Elemantry OS biraz bug barındırıyor,başka bir GNU/Linux dağıtımlarına göz atmanızı tavsiye ederim.
Zoom falan kuruluyormu

Reaksiyon puanı
207

Bide ne diye geçiyor tabanı mesela Ubuntu opensuse bu ne peki

Reaksiyon puanı
207
Peki ram kafası benim wifi kartı hiçbir işletim sistemi tanımadı 1kere tanıdı lili linux diye bir program var ubuntuyu onunlan usbye yazdırdım wifim çıktı.Buson yükleyişim rufus ileydi Wifi çıkmadı

Broadcom BCM43142 Wifi kartı

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Debian tabanlı dağıtımlara program kurmak için .deb uzantılı dosyalar kullanılıyor. Bir de arch tabanlı linux var. Orada başka. Ama çoğu popüler linux dağıtımı debian tabanlı.

Reaksiyon puanı
588
Linuxların çoğu kurulur. sen Ubuntu yükleyebilirsin. ISO dosyası için

Ubuntu 64 bit`in altındaki linke tıkla

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Peki ram kafası benim wifi kartı hiçbir işletim sistemi tanımadı 1kere tanıdı lili linux diye bir program var ubuntuyu onunlan usbye yazdırdım wifim çıktı.Buson yükleyişim rufus ileydi Wifi çıkmadı
WiFi sürücünüsünü internetten yüklerseniz göreceğini düşünüyorum.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059

Broadcom BCM43142 Wifi kartı
Telefonunuz ile internete ulaşıp wifi driver yükledikten sonra driverları otomatik yüklüyor diye biliyorum.

Reaksiyon puanı
207

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Reaksiyon puanı
207
Sürücüyü internetten yükleyiniz sonra cihazınızı yeniden başlatınız.

Linux Mint XFCE,Xubuntu,Ubuntu,Lubuntu'yu vb. deneyebilirsiniz.
Peki ram kafası ubuntu kurucam ama bir sorun yaşarsam cevap verirsin demi

Reaksiyon puanı
207
Bu arada ram kafası profilinde kurduğun macos varya kullandığın programları atarmısın bide masaüstü temanı lütfen senin hayranınım

Yani iconları mouseu falan onları

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Bu arada ram kafası profilinde kurduğun macos varya kullandığın programları atarmısın bide masaüstü temanı lütfen senin hayranınım
Program kullanmadım,GNOME extensions vb. internet sitelerini ve Dush to Duck eklentisini kullandım.Kullandığım tema MacOS Mojave temasıdır, Linux GNOME tema paylaşım konusu. bu linkten bulabilirsiniz.

Yani iconları mouseu falan onları
Bu tema kurulumu hakkında bir rehber konusu açsam iyi olacak aslında.SDN forum'da paylaşırım.

Reaksiyon puanı
207
Program kullanmadım,GNOME extensions vb. internet sitelerini ve Dush to Duck eklentisini kullandım.Kullandığım tema MacOS Mojave temasıdır, Linux GNOME tema paylaşım konusu. bu linkten bulabilirsiniz.

Bu tema kurulumu hakkında bir rehber konusu açsam iyi olacak aslında.SDN forum'da paylaşırım.
resim_2021-01-12_105146.png

Bu dördüyle mi yaptın